• دوشنبه / ۳۰ فروردین ۱۳۸۹ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8901-12023
  • خبرنگار : 71021

به‌دنبال معطلي دو روزه‌ي زائران ايراني در مرز عراق و سوريه معاون گردشگري كشور: رسيدگي به اين موضوع در اختيار ما نيست

به‌دنبال معطلي دو روزه‌ي زائران ايراني در مرز عراق و سوريه
معاون گردشگري كشور:
رسيدگي به اين موضوع در اختيار ما نيست

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: هيچ‌يك از دفاتر خدمات گردشگري (داراي بند ب) نبايد مسافر يا زائر به مقاصد زيارتي اعزام كنند. در غير اين صورت، مجوز فعاليت آن‌ها باطل مي‌شود.

سيدرضا موسوي در گفت‌وگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي معطلي دو روزه‌ي بيش از 220 زائر ايراني در پشت مرزهاي عراق كه به‌دليل بدهكاري يك دفتر خدمات مسافرتي به طرف عراقي خود اتفاق افتاد، اظهار كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مجوز اعزام زائر به عراق را ندارد. بنابراين دفاتر خدمات گردشگري كه از اين سازمان مجوز فعاليت گرفته‌اند، نمي‌توانند زائر به مقصد عراق اعزام كنند. البته برخي دفاتر، مجوزهاي ب (گردشگري) و پ (زيارتي) دارند كه براي فعاليت آن‌ها در مسيرهاي زيارتي مشكلي وجود ندارد، چون آ‌ن‌ها مجوز ايجاد كاروان‌هاي زيارتي را دارند.

او با اشاره به مشكل اين گروه از زائران كه از استان خوزستان به سوريه رفتند و سپس قصد سفر به عراق را داشتند، اما به‌دليل بدهكاري دفتر خدمات گردشگري كه به‌وسيله‌ي آن براي اين سفر اقدام كرده بودند، مجبور شدند دو روز پشت مرز عراق معطل بمانند، گفت: مردم خودشان مي‌دانستند كه اين دفتر بند ب (گردشگري) دارد و نبايد زائر به عراق اعزام كنند. پس نبايد با آن همراه مي‌شدند. از نظر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اين دفتر، عملي غيرقانوني انجام داده است و پس از بازگشت، مجوز فعاليت آن باطل مي‌شود.

وي ادامه داد: مردمي كه با اين مشكل مواجه شده‌اند و اكنون از مسؤولان كمك مي‌خواهند، بايد پيش از سفر به اين موضوع فكر مي‌كردند و از مسؤولان مربوط اطلاعات لازم را درباره‌ي دفتر مورد نظر خود مي‌خواستند تا با مشكل برخورد نكنند.

موسوي بيان كرد: موضوع اين گروه از زائران در حوزه‌ي اختيار سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيست، چون اين سازمان نمي‌تواند با طرف عراقي مذاكره كند و فقط با آژانس متخلف مي‌تواند برخورد كند.

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: موضوع بحث اين سازمان در حوزه‌ي گردشگري مذهبي است، چون روزانه حدود دوهزار نفر از عراق به ايران وارد مي‌شوند و ما نمي‌دانيم آن‌ها كجا مي‌روند و چه كار مي‌كنند. بنابراين سامان‌دهي اين مسافران در برنامه‌ي ما قرار دارد. دفاتر خدمات گردشگري نيز بايد به اين موضوع توجه كنند.

موسوي افزود: براي سامان‌دهي اين گروه از مسافران ورودي، به‌زودي نشستي را با مسؤولان سازمان حج و زيارت برگزار مي‌كنيم تا از اين ظرفيت عظيم نيز استفاده كنيم.

به گزارش ايسنا، سال گذشته از سوي هيأت دولت، مسؤوليت زائران انفرادي به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري واگذار شد. پس از حادثه‌ي دل‌خراش استان ديالي‌ عراق كه گروهي از زائران انفرادي ايراني در يكي از رستوران‌هاي بين راهي اين كشور با عمليات انتحاري مواجه شدند و بر اثر آن، بيش از 120 زائر مجروح و ده‌ها نفر شهيد شدند، رييس‌جمهور سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را مسؤول رسيدگي جدي به مسأله و تحقق الزامات ضروري براي تضمين امنيت زائران كرد.

اما براساس اخبار و اطلاعات موجود، تمام پي‌گيري‌هاي درمان و انتقال مربوط به ده‌ها زائر ايراني شهيد و مجروح آن حادثه از سوي وزارت امور خارجه، وزارت كشور، جمعيت هلال احمر كشور و سازمان حج و زيارت انجام شد.

در نهايت، سال گذشته موضوع اعزام رسمي تمام زائران به عراق از سوي وزارت كشور و با توافق تمام دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط، به سازمان حج و زيارت داده شد. اواخر سال گذشته، دبيرخانه‌ي ستاد هماهنگي امور زائران (مستقر در وزارت كشور) در اطلاعيه‌اي اعلام كرد: تردد زائران انفرادي به مقصد عراق ممنوع است و نيروي انتظامي مأموريت دارد تا از خروج تمام متقاضيان و زائراني كه به‌صورت خودجوش و انفرادي و خارج از چارچوب و كاروان‌هاي حج و زيارت، بويژه در تعطيلات و مناسبت‌هاي مذهبي به مبادي مرزهاي رسمي كشور مراجعه مي‌كنند، به‌طور جدي جلوگيري كند.

البته هيأت دولت سال 1386 مصوبه‌اي را در سفر استاني به ايلام مبني بر فعاليت آژانس‌هاي اين استان براي ورود و خروج تورهاي زيارتي صادر كرد كه به گفته‌ي اعضاي انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي ايلام اين مصوبه تا كنون اجرايي نشده است. بسياري از دفاتر خدمات گردشگري نيز از زمان آغاز اعزام زائران ايراني به عراق همواره نسبت به فعاليت انحصاري سازمان حج و زيارت و برخي دفاتر خدمات زيارتي گله داشته‌اند. بنابراين برخي از اين دفاتر كه پيش‌تر نيز به سوريه و حتا عراق زائر اعزام مي‌كردند، هم‌چنان به برخي از اين فعاليت‌ها ادامه مي‌دهند.

درحالي‌كه سازمان حج و زيارت بارها در اطلاعيه‌هاي مختلف از متقاضيان سفرهاي زيارتي سوريه و عراق درخواست كرده است، از دفاتر خدمات زيارتي مجاز استفاده كنند تا در اين سفرها با مشكل كم‌تري مواجه شوند و در صورت بروز هرگونه مشكل، بتوان آن را قانوني و راحت‌تر پي‌گيري كرد، اما استفاده از كاروان‌ها و افراد غيرمجاز و دفاتر خدماتي غيرمرتبط با حوزه‌ي زيارتي، همواره مشكلاتي را براي زائران ايراني در كشورهاي ديگر و مرزهاي خروجي پديد آورده است كه گاهي به‌دليل نامربوط بودن موضوع با حوزه‌ي فعاليتي و مسؤوليت سازمان‌هايي مانند حج و زيارت يا ميراث فرهنگي و گردشگري، پي‌گيري آن سخت شده و آسيب و خسارت آن فقط به زائران و مسافران ايراني وارد شده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha