به عقيده يك استاد ارتباطات اگر روزنامهنگار بخواهد از اخبار يك سايت استفاده كند، ممكن است قرباني اختلافات ناشي از ناهماهنگي افراد مختلف در يك دستگاه شود كه هر يك سايتي راهاندازي كردهاند، زيرا معلوم نيست مصلحت در بخشهاي مختلف در يك دستگاه دولتي با يكديگر مطابقت داشته باشد.
علياكبر قاضيزاده در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين كه در رسانههاي داخلي ما مشكل اصلي وابستگي است، اظهار كرد: سايتهاي خبري از سوي سازمانها و نهادهاي مختلف دولت با علايق، گرايشها و مصلحتهاي مختلف راهاندازي ميشود كه عقايد صاحبان سايتها در آن منتشر ميشود.
وي با بيان اين كه در حال حاضر هيچ رسانهي مستقلي در كشور وجود ندارد گفت: با وجود اين بسياري از رسانهها ظاهر بيطرفانهاي به خود ميگيرند.
قاضيزاده با تاكيد بر اين كه تا زمان تاييد صحت خبر نبايد آن را منتشر كرد و نقل موضوع از يك منبع در حوزه اطلاعرساني حرفهيي، خبر دانسته نشده و خبر تكمنبعي در عالم رسانه شبهخبر خوانده ميشود گفت: در حال حاضر رسانههاي كشور همچون خبرگزاريها، رويدادهاي مختلف را به نقل از تنها يك منبع به عنوان خبر منتشر ميكنند، درحالي كه بايد براي تاييد همه جانبه آن از مسوولان حوزههاي مختلف مرتبط با رويداد گفتوگو كرد و موضوع را از زبان آنان نيز جويا شد.
او تاكيد كرد: رسانههاي بزرگ جهان حتي با وجود وابستگيها، هيچ وقت تك منبعي خبر نميدهند و اين نوع عملكرد ظاهر حرفهيي و موجهي به رسانه ميدهد كه در عين جهتدار بودن خبر آن را براي مخاطب قابل پذيرش ميكند؛ اتفاقي كه در سايتهاي خبري كشور ما ديده نميشود به طوريكه بارها اتفاقاتي مهم و تحولات به وقوع پيوسته در سايتهاي ما منتشر شده كه اثري از آن در هيچ رسانه بزرگ جهان ديده نميشود زيرا كسي از مسوولان داخلي آن را تاييد نكرده است.
وي در بيان تعداد بالاي تكذيب خبر در سالهاي اخير تصريح كرد: موج بينظيري كه در سالهاي اخير به وجود آمده اين است كه خبرسازان با منابع خبري بعد از صحبت و انتشار آن در رسانهها با وجود سند مصاحبه، آن را تكذيب ميكنند.
اين استاد ارتباطات با بيان اينكه مشخص نبودن تعريف خبرنگار به نحوي كه كاركنان بولتن يك اداره نيز خود را خبرنگار ميداند، يكي از مشكلات عمده اين حوزه است، گفت: در نتيجه رواج شبهخبرها يا خبرهاي نقلي دو خطر بزرگ جامعه را تهديد ميكند؛ اول اينكه بيدليل افرادي كه شايد صلاحيت چنداني ندارند؛ معروف ميشوند به اين معني كه عده زيادي از افراد كه امروزه بهعنوان شخصيتهاي رسانهيي مطرح هستند، در سايتهاي خبري معروف شدهاند.
قاضيزاده خاطرنشان كرد: خطر دومي كه در نتيجه انتشار شبهخبرها به وجود ميآيد اين كه نميتوان به مردم نشان داد جامعه ما به شدت به كار و ساختن نيازمند است و اينكه هيچ كشوري بدون كار كشنده به جايي نرسيده است در حالي كه سايتهاي خبري با افزايش تعداد شبهخبرها به اين نوع نگاه دامن ميزنند.
انتهاي پيام
نظرات