يك عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان و كارشناس مذهبي، دربارهي ميزان تطابق برنامههاي سياسي صداوسيما با اصول اخلاقي دين اسلام اظهار كرد: صداوسيما در برنامههاي داراي جنبههاي سياسي نسبت به آثار مربوط به ارزشهاي اخلاق ديني موفقتر بوده است.
دكتر اميرحسين بانكي در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: سيما در يك دههي اخير به خوبي توانسته است اولويتهاي سياسي جامعه را به مردم منتقل كند؛ اما در زمينهي اولويتهاي فرهنگي و اخلاقي نتوانسته است نقش مثبتي در جامعه ايفا كند.
اين كارشناس مذهبي با اعتقاد بر اين كه «جنبههاي اخلاقي در ساخت برنامههاي سياسي و اجتماعي راديو و تلويزيون مدنظر نبوده و جزو اولويتهاي محسوب نميشده است» افزود: دستاندركاران صداوسيما در طراحي برنامههاي سياسي به اين نكته توجه نكردند كه ساختار آنها اخلاق شكن نباشد و اخلاق رعايت شود.
وي با يادآوري اين كه «صداوسيما در شفافسازي و ايجاد شور انتخاباتي ميان مردم عملكرد خوبي داشت. اما در ايجاد اخلاق انتخابات ضعيف عمل كرد» در پاسخ به اين پرسش ايسنا كه با توجه به فعاليت شبكههاي قرآني و معارفي در صداوسيما، اين رسانه چهقدر ميتواند با بهرهگيري از آموزههاي دين اسلام با مخاطبان همراه شود، افزود: صداوسيما ميتوانست اخلاق انتخابات را تقويت و حريمها را حفظ كند، اما در اين زمينه فعاليتي در آن ديده نشد.
دكتر بانكي در پايان گفت: صداوسيما به موازات پرداختن به بخشهاي انتخاباتي و سياسي اين ايام، ميتوانست سفارشات اخلاقي ائمه اطهار (ع) را كه در زمينه انتخابات موضوعيت داشت را استفاده كند و در اين زمينه كار كند. البته در ايام انتخابات كسي به برنامههاي غيرانتخاباتي دقت نميكرد. بنابراين امكان داشت اين سفارشات در قالب زيرنويس يا در برنامههاي انتخاباتي به گونهاي ارايه شود. به عنوان مثال اول در ابتداي مناظرهها چند جمله از فرمايشات ائمه اطهار (ع) بيان شود. همين كار موجب تلطيف شدن فضا ميشد و اگر كانديدايي اصول اخلاقي را رعايت نميكرد، به ضرر خودش تمام ميشد. در كل جاي بيان سفارشات ائمه در اين زمينه در برنامههاي تلويزيون بسيار خالي بود.
انتهاي پيام
نظرات