ضرورت پرداختن به پيشينهي ايران در رسانه يك باستانشناس: ساخت فيلم و سريال با محتواي تاريخي نقش مؤثري در آگاهي جامعه دارد
به اعتقاد يك باستانشناس، ساخت فيلم و سريال با محتوا و مضامين تاريخي و مذهبي و پخش آنها از صداوسيما، نقش مؤثري در آگاهي و شناخت جامعه با دستاوردهاي علمي، فرهنگي، هنري و بويژه معماري و شهرسازي ميتواند داشته باشد.
حسن هاشمي در گفتوگو با خبرنگار بخش ايرانشناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهمترين دستاورد اين حركت فرهنگي را در اين برههي حساس تاريخي، بازگرداندن تدريجي خودباوري به ايران دانست و ادامه داد: توجه به اين نكته ضروري است كه بيگانگان فضائل و دستاوردهاي علمي مسلمانان را انكار ميكنند و از سوي ديگر، مسلمانان در ثبت، ضبط و عرضهي دستاوردهاي علمي و فرهنگي خود تسامح كردهاند.
وي بيان كرد: در نتيجه، اين باور نادرست جهاني حتا در بين مسلمانان و ايرانيان بهوجود آمده كه اروپا با يك هوش و استعداد استثنايي، تافتهاي جدابافته در خلقت است كه ملل ديگر از جمله مسلمانان از آن بيبهرهاند و اروپاييها در همهي زمينهها پيشتاز و مولد، و مشرقيان و مسلمانان دنبالهرو و مصرفكنندهي آنها هستند. البته قطعا چنين رويكردي نتيجهاي بهجز مسخ اراده و نابودي هويت فرهنگي جامعه نخواهد داشت.
او اظهار داشت: خوشبختانه در سالهاي اخير صداوسيما با توليد و پخش سريالهايي با رويكرد تاريخي كه انعكاس گستردهاي نيز در ميان مردم داشتهاند، نقش مؤثري در معرفي فرهنگ عميق اسلامي و دستاوردهاي علمي و معماري ايران داشته است.
وي شاهد تلاشها و پيشرفتهاي علمي نياكان ما در همهي زمينهها در فيلمها و سريالهاي تاريخي و مذهبي را پيشرفتهاي خيرهكنندهي جوان مسلمان ايراني دانست كه توانسته است، با ايمان و اتكا به خودباوري در زمينههاي علمي پيشرفت كند.
هاشمي با اشاره به پخش سريال افسانهي جومونگ از صداوسيما، گفت: در عين سرگرمكننده بودن اين سريال، من ناراحت ميشوم كه چرا بهجاي اين سريال، ما به اتفاقهاي تاريخي و مهم كشور خود نميپردازيم تا نسل جوان با آنها آشنا شوند.
وي ادامه داد: اگر از كارشناساني كه با مسايل تاريخي، باستانشناسي، معماري و علوم مذهبي آشنا هستند، براي ساخت فيلمها و سريالها نظرخواهي شود، اين فيلمها ميتوانند شناخت خوبي را نسبت به پيشرفتهاي ايرانيان در دورههاي مختلف تاريخي به جوانان ما بدهند.
او افزود: اگر فيلمسازان تلاش خود را براي فيلمهاي ايراني به كار ببرند، هيچگاه فيلم «300» ساخته نميشود؛ ولي زماني كه دانشجويان ما با تاريخ و گذشتهي خود آشنا نيستند و ما نيز اقدام به معرفي اين گذشته نميكنيم، فيلم «300» ساخته ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات