• یکشنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۸۷ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8711-12607

در افتتاح سامانه‌ي صدور كارت اعتباري گردشگران خارجي مطرح شد: راه‌اندازي شركت سهامي عام خدمات گردشگري در سال آينده شارژ سفركارت‌هاي ملي براي نوروز كارمندان

سامانه‌ي صدور كارت اعتباري گردشگران خارجي با حضور جمعي از مسؤولان دولتي و سفراي كشورهاي خارجي در فرودگاه بين‌المللي امام خميني (ره) افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدشريف ملك‌زاده ـ معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ صبح امروز (20 بهمن‌ماه) افتتاح اين سامانه را گام مؤثري در ايجاد تسهيلات براي گردشگران خارجي دانست و گفت: برنامه داريم تا امكانات و تسهيلات ايجادشده را در بخش‌ها و سطوح مختلف توسعه دهيم.

وي با بيان اين‌كه گردشگري ايران در مسير مناسبي از توسعه قرار گرفته است، اظهار داشت: راه‌اندازي توريسم با علايق ويژه در گردشگري ايران بي‌نظير است و در ميان كشورهاي همسايه و حتا كشورهاي پيشرفته قابل مقايسه نيست.

ملك‌زاده از راه‌اندازي شركت سهامي عام خدمات گردشگري در سال آينده خبر داد و بيان كرد: اين شركت با همكاري اتاق بازرگاني تهران و نمايندگان بخش خصوصي با هدف توسعه‌ي سفر و تضمين مسافرت در كشور راه‌اندازي مي‌شود. با راه‌اندازي اين شركت، مالكيت زماني هتل‌ها آزاد و زمينه‌ي مسافرت هدف‌مند و تضمين‌شده‌ي مردم فراهم مي‌شود.

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اين‌كه هركسي بايد بتواند دوبار در سال مسافرت كند، ادامه داد: سفر بايد از اولويت‌هاي اساسي مردم باشد. بنابراين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خود را موظف مي‌داند تا تسهيلات و امكانات ايجادشده براي توسعه‌ي گردشگري داخلي و خارجي را در مناطق مختلف كشور توسعه دهد.

وي افزود: اميدوارم سامانه‌ي صدور كارت‌هاي اعتباري گردشگران خارجي مانند ويزاي الكترونيكي در ديگر فرودگاه‌هاي بين‌المللي كشور راه‌اندازي شود.

به گزارش ايسنا، محمدرضا پوينده ـ سرپرست اداره كل گردشگري خارجي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ نيز راه‌اندازي سامانه‌ي صدور كارت اعتباري براي گردشگران خارجي را گامي بزرگ براي رفع دغدغه‌ و مشكل حمل‌ونقل پول نقد آن‌ها در سفر به ايران دانست و گفت: فراگير شدن شبكه‌هاي الكترونيكي و نتايج پربار آن در سيستم‌هاي بانكي، موجب شد تا دغدغه‌ي هميشگي مديران و فعالان بخش خصوصي صنعت گردشگري درباره‌ي صدور كارت‌هاي اعتباري براي گردشگران خارجي به‌جاي جابه‌جايي پول نقد، عملياتي شود.

وي اظهار كرد: نبود زمينه‌ي استفاده از مستركارت‌هاي بانكي به‌دليل تحريم‌هاي ناعادلانه نسبت به ايران، موجب شد تا با استفاده از امكانات موجود، سامانه‌ي صدور كارت‌هاي اعتباري در كشور شكل گيرد.

پوينده با بيان اين‌كه از اسفندماه سال گذشته، فرآيند اجرايي كارت‌هاي اعتباري در دستور كار قرار گرفت، ادامه داد: با راه‌اندازي اين سامانه، گردشگران خارجي پس از ورود به ايران مي‌توانند ارز همراه خود را به باجه‌ي بانك تحويل دهند و بدون احتساب كارمزد، كارت اعتباري با همان مبلغ پرداختي دريافت كنند.

به گفته‌ي او، گردشگران خارجي مي‌توانند علاوه بر استفاده از كارت‌هاي اعتباري خود، از طريق سيستم‌هاي خودپرداز بانك‌هاي متصل به شبكه‌ي شتاب، از كارت‌هاي خود در همه‌ي مراكز مجهز به pos استفاده كنند.

سرپرست اداره كل گردشگري خارجي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اضافه كرد: دارندگان كارت‌هاي اعتباري مي‌توانند از طريق شبكه‌ي اينترنت به‌صورت آن‌لاين خريد داشته باشند و هنگام خروج، پول باقي‌مانده‌ي خود را به‌طور كامل دريافت كنند يا حتا از طريق شبكه‌هاي بين‌المللي بانكي و اينترنت در كشور خودشان پول‌شان را نقد كنند.

به گزارش ايسنا، احمد مومني‌رخ ـ مديرعامل شركت فرودگاه‌هاي كشور ـ نيز در سخناني، ايجاد زيرساخت‌ها و سرمايه‌گذاري را در توسعه‌ي امكانات زيربنايي كشور، از شاخصه‌هاي مهم در زمينه‌ي رشد و تحول جوامع دانست و گفت: در امور خدمات فرودگاهي و هوانوردي، ما ملزم هستيم با توجه به چشم‌انداز پيش‌بيني‌شده، امكانات لازم را براي تحول در اين حوزه فراهم كنيم.

وي با اشاره به آمارگيري كارشناسي‌شده‌ي جهاني درباره‌ي ميزان رشد امور مرتبط با هوانوردي كه از سال 2005 تا 2015 ميلادي را شامل مي‌شود، بيان كرد: اين آمار نشان مي‌دهد، بيشترين ضريب رشد امور مرتبط با هوانوردي در حوزه‌ي مسافرت و گردشگري بين مناطق مختلف جهان، بويژه خاورميانه رخ مي‌دهد.

او ادامه داد: آمارهاي كنوني پروازهاي خارجي در خاورميانه، بويژه پروازهاي صورت‌گرفته به مقصد ايران و رشد پروازها بر فراز آسمان ايران، نشان مي‌دهند كه در اين مرحله از رشد توانسته‌ايم به سهمي مناسب دست پيدا كنيم.

به گفته‌ي مومني‌رخ، اكنون فرودگاه امام خميني (ره) براي پذيرايي از 1/4 ميليون مسافر در سال طراحي و ساخته شده و از فروردين 1387 تا شهريورماه به مرز پذيرايي از سه ميليون مسافر توانسته است دست پيدا كند. پيش‌بيني مي‌شود، اين ميزان تا پايان سال به شش ميليون مسافر افزايش پيدا كند.

وي از آغاز برنامه‌ريزي‌ها براي طراحي و ساخت مرحله‌ي دوم فرودگاه امام خميني (ره) تا پنج سال آينده خبر داد و اظهار كرد: در پايان ساخت مرحله‌ي دوم، اين فرودگاه پذيراي 5/26 ميليون مسافر در سال مي‌شود.

مديرعامل شركت فرودگاه‌هاي كشور به توانايي و ظرفيت 54 فرودگاه براي سرويس‌دهي به 70 ميليون مسافر اشاره كرد و گفت: براساس آمار در سال گذشته، فرودگاه‌هاي كشور پذيراي 31 ميليون مسافر بوده‌اند. اميدوارم سامانه‌ي صدور كارت‌هاي گردشگري خارجي در هشت فرودگاه بين‌المللي ديگر نيز هرچه زودتر به بهره‌برداري برسد.

عليرضا حيدرآبادي‌پور ـ عضو هيأت مديره‌ي بانك سپه ـ نيز در سخناني به صدور بيش از دو ميليون و چهارصد هزار سفركارت ملي براي كارمندان دولت اشاره و بيان كرد: در طرحي با هماهنگي بانك مركزي، سفركارت‌هاي ملي براي ايام نوروز كارمندان شارژ مي‌شوند. كارمندان دولت شارژ مالي سفركارت خود را در اقساط شش‌ماهه تا يك‌ساله به بانك سپه بازمي‌گردانند.

وي ادامه داد: طرح شارژ سفركارت‌هاي ملي با هماهنگي بانك مركزي و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به‌پايان رسيده است و از نوروز اجرايي مي‌شود.

عضو هيأت مديره‌ي بانك سپه راه‌اندازي سامانه‌ي صدور كارت اعتباري گردشگران خارجي را تلاشي مشترك توسط سيستم بانكي و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دانست و گفت: اين سامانه در پنج فرودگاه تبريز، شيراز، اصفهان، مشهد و چهار مرز زميني بازرگان، مهران، آستارا و آذربايجان غربي راه‌اندازي مي‌شود.

حيدرآبادي‌پور با بيان اين‌كه اين سامانه فوق‌العاده است و در هيچ كشوري از جهان سابقه ندارد، اظهار كرد: صدور چنين كارت‌هايي در اروپا و آمريكا، تشريفات بسياري دارد و در زمان‌هاي كوتاه‌مدت امكان‌پذير نيستند.

به گفته‌ي او، گردشگران خارجي با استفاده از كارت‌هاي اعتباري مي‌توانند آن را از 100 دلار تا پنج‌هزار دلار شارژ كنند و در مدت اقامت‌شان با استفاده از 280 پايانه‌ي فروش مستقر در مراكز فروش و خدماتي كشور از آن استفاده كنند.

محمدعلي اشرف واقفي ـ رييس هيأت مديره‌ي جامعه‌ي تخصصي تورگردانان ـ نيز حمل‌ونقل پول نقد را معضل اصلي بخش گردشگري ورودي دانست و گفت: حمل پول از نظر گردشگران خارجي مشكل و كاري غيرعقلاني است.

وي جذب اعتماد گردشگران براي استفاده از كارت‌هاي اعتباري، شفاف‌سازي مسؤولان دولتي و سيستم بانكي درباره‌ي چگونگي استفاده و محاسبه‌ي پول گردشگران داخلي را از ديگر مراحل مهم براي تبليغات كارت اعتباري دانست و افزود: با توجه به نوسانات قيمت ارز در كشور بايد ميزان و چگونگي محاسبه و تبديل ارز به ريال، هنگام ورود و خروج گردشگران مشخص باشد.

به گزارش ايسنا، سامانه‌ي صدور كارت اعتباري گردشگران خارجي در پايان سخنراني‌ها با حضور جمعي از سفراي كشورهاي خارجي، مديران دولتي و مديران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري افتتاح شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha