نمايندهي مردم شيراز در بزرگداشت حافظ: مديران و فرهيختگان غبار از چهرهي حافظ بزدايند
نمايندهي مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي گفت: تدبير مديران فرهنگي توأم با تلاش فرهيختگان حوزوي و دانشگاهي ميتواند غبار از چهرهي حافظ بزدايد، تا راه بهرهمندي از شعر دلنشين، که در زلال وحي سرچشمه دارد، هموار شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، سيداحمدرضا دستغيب در آيين افتتاح بزرگداشت حافظ که شامگاه گذشته (جمعه، 19 مهر) بر سر آرامگاه اين غزلسراي نامي برگزار شد، با اشاره به نفوذ کلام حافظ در ميان مردم، گفت: تأثير حافظ و ارتباط او با روح و روان مردمان اين سرزمين، همهي ما را بر آن مي دارد تا در محضرش حاضر شويم و با دقتي وافر و ارادتي قرين سعادت براي جستوجويش سعي كنيم.
او افزود: بيتابي حافظ براي درک حقيقت و به تصوير کشيدن انسان حقيقتجو و متعالي تنها براي اداي وظيفهي شاعرانهاش نيست؛ بلکه بيترديد شعر و انديشهي حافظ در تقابل اين جهان سستنهاد و اين عجوزهي هزارداماد به اندک قانع نيست، که او خوب ميداند آدمي در عالم خاکي نميآيد به دست؛ به همين دليل با همتي والا ميکوشد تا عالمي ديگر بسازد.
وي عنوان كرد: جاي تأسف دارد اگر امروز فرهنگ ملل ديگر بخواهد جانشين فرهنگ اين مرز و بوم شود و بزرگاني چون حافظ و سعدي در هجوم بيتوجهي و نامهرباني نسل آينده کنار روند.
دستغيب تأکيد کرد: لازم است شعر حافظ را دستورالعملي براي زيستي متعالي بدانيم. اگرچه تکرار شعر حافظ و بيان ظريف عرفانياش قند مکرر است؛ اما بر ماست که جلوههاي بديع و مرزهاي ناگشودهي شعري او را بر مبناي نياز امروز جامعه عرضه كنيم.
نمايندهي مردم شيراز در مجلس هشتم اظهار داشت: واجب است که روح و روان انديشهي حافظ را که وامدار کلام خداوند است، در تمام شئونات زندگي مردم، خصوصاً نسل جوان، جاري سازيم.
او با انتقاد از ضعف مديران فرهنگي در شناساندن مفاخر فرهنگي گفت: کمکاري و ناکارآمدي ما در شناساندن مفاخر فرهنگي خود به جهانيان جاي تأمل و نگراني دارد. در حالي که حافظ شش قرن پيش ميدانسته تربت پاکش زيارتگه رندان جهان خواهد شد؛ اما گويا ما بر اين باور نيستيم که حافظ و ساير بزرگان اين آب و خاک مي توانند جلوههاي بديع فرهنگي و هنري خود را آنگونه که شايسته است، به جهانيان و علاقهمندان ايرانزمين ارائه کنند.
نمايندهي مردم شيراز در خانه ملت در ادامه گفت: معرفي شخصيتهاي فرهنگي و هنري ميتواند زمينهساز توسعهي صنعت گردشگري و تقويت زيرساخت هاي کشور عزيزمان ايران باشد.
وي متذکر شد: نگاه تقليدگرايانه به وجود حافظ، اين گنج گرانبها، نبايد باعث شود که رويکرد تفنني و صرفاً ادبي مانع از بهرهمندي فارسشناسان و صاحبنظران علوم ديگر شود.
دستغيب با اشاره به حضور جمعي از هنرمندان در آيين بزرگداشت حافظ شيرازي، از وجود نگاههاي سياسي در برپايي اين مراسم انتقاد کرد و گفت: بدون ترديد و در محضر حافظ با شرب بسيط و اين عارف دلسوخته شايسته بود فارغ از نگاههاي تنگنظرانهي اسير سياست، شاهد ايجاد زمينههاي لازم براي حضور ديگر عالمان تراز اول و انديشمندان صاحبنظر اين ديار باشيم.
او حفظ هويت و فرهنگ سرزمين فارسيزبان را در گرو وحدت گروهها و جريانهاي مختلف دانست و گفت: شايسته نيست زماني را که ميبايست مصروف تدابير فرهنگي شود، در تداخل و منازعه بر نامگذاري يک خيابان بگذرانيم، که شخصيت عالمان و بزرگان اين ديار فراتر از آن است که اسير چارچوبهاي عمراني شود؛ بلکه نشر مشي و منش و خلق و خوي ايشان ميبايست در دستور کار قرار گيرد.
وي با انتقاد از نبود مديريت واحد فرهنگي در استان، گفت: چه بسيار تشکلها و سازمانهاي غيردولتي که فارغ از سامانههاي دست و پاگير اداري و حذف بودجههاي کلان، تنها با تدابير جوانان خودجوش و مؤثر کارهاي بزرگي را به سرانجام ميرسانند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات