مراسم بزرگداشت «حافظ» آغاز شد امامجمعهي شيراز: حافظ بيدارگر انسانهاست
مراسم بزرگداشت حافظ شامگاه گذشته (جمعه، 19 مهر) در حافظيهي شيراز آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، آيتالله حائري شيرازي -نمايندهي ولي فقيه و امامجمعهي شيراز - در اين مراسم، دليل اشتياق انسانها به شاعر بزرگ کشورمان را ريشه در آفرينش انسان دانست و گفت: بازگشت انسان به جايي که از آنجا آمده و اين در سرشت همهي انسانهاست؛ آنها ميخواهند بدانند چگونه به آنجا برگردند و در واقع، مسألهي حافظ نيز همين مورد است.
او افزود: مردم وقتي حافظ را ميشنوند، احساس ميکنند حرف دل آنها را زده؛ اما کساني که در اين دنيا رحل اقامت افکندند و اينجايي شدند، کمتر آن حال و هوا را پيدا ميکنند.
آيتالله حائري با بيان اينکه حافظ کلاس درس ندارد که درس بدهد، گفت: درس را انبيا (ع) ميدهند؛ اما حافظ بيدارگر است؛ همچنانکه سيدجمالالدين اسدآبادي و امام (ره) بيدارگرند.
او در ادامه دنيا را محلي موقت دانست و با تأکيد بر آمادگي انسانها براي سفر از اين دنيا، گفت: امام (ره) وقتي در مدرسهي فيضيه کلاس اخلاق داشتند، دربارهي بستن بار براي اين سفر صحبت ميکردند؛ وقتي هم که يک رهبر سياسي شدند، باز هم جان و روحشان دنبال اين مسافرت بزرگ بود.
امامجمعهي شيراز يادآور شد: تمام تلاش انسانهاي بيدارگر چون حافظ و يا حضرت امام (ره) براي اين است که اينجا را منزل نکنيم؛ بلکه در اينجا معرفتي پيدا کنيم و راه بيافتيم.
آيتالله حائري با اشاره به بيتي از حافظ که ميگويد، ديو چو بيرون رود، فرشته درآيد، گفت: سخن از ديو و فرشته، بالاترين نوع انسانشناسي است.
وي جدال ديو و فرشته را در درون انسانها، جدالي پايانناپذير دانست و گفت: حرف حافظ، حرف همهي انسانهاست؛ از اين جهت تا انسان هست، حافظ هم هست.
او افزود: فوقالعادگي حافظ در اين است که حفظ حدود را از قرآن گرفته است؛ حرفش، تخيلات و توهمات و خزعبلات نيست؛ ادراکات و مشاهدات است، آن هم از ناحيهي انساني که از مال حرام به شدت اجتناب دارد.
آيتالله حائري در پايان گفت: در يادروز حافظ، بيوفايي است که از سعدي ياد نکنيم، که حافظ از برکت سعدي به اينجا رسيده است.
به گزارش ايسنا، در اين مراسم همچنين استاندار فارس راز ماندگاري و اثرگذاري شعرهاي حافظ را فراتر از لطافت و شيريني و زبان فاخر او دانست.
سيدمحمدرضا رضازاده اظهار داشت: بزرگداشت حافظ، بزرگداشت فرهنگ و ادب غني و اصيل ايراني است، ليک بزرگداشت فرهنگ قرآني و اسلامي نيز هست.
استاندار فارس افزود: او اگر از مستي و جام و شراب و نگار سخن ميگويد، معاني عرفاني اين کلمات را مدنظر قرار دارد که در قالب غزل ميسرايد و چيزي جز عشق به معبود و خالق هستي نميتواند دل و روح حافظ را تسخير و سيراب کند، که او در پياله، عکس رخ يار ديده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات