"آب از سرچشمه آلوده است" هفدهمين جشنوارهي هنرمحيطي ايران تا پايان تابستان ادامه دارد
هفدهمين جشنوارهي هنر محيطي در ايران با هدف شناسايي چهرههاي ملي و رويكردي هدفمندانه در مواجهه با بحران آب تا شهريورماه سالجاري ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محور اصلي و اساسي جشنواره امسال بحران، كمبود و آلودگي آب بوده كه بهصورت مستقل و بدون حمايتهاي دولتي برگزار شده است.
تاكنون از مجموع 17 جشنواره، هشت دوره در روستاي پلور و چهار دوره در خليجفارس و جزيرهي هرمز برگزار شده است و بهگفتهي برگزاركنندهي آنها در برپايي دو دوره از اين جشنوارهها نيز از سوي انجمن هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي حمايتهايي صورت گرفته است.
احمد نادعليان با اشاره به حضور و شناسايي چهرههاي ملي به ايسنا گفت: با ارتباطي كه با مراكز بينالمللي از اين دست وجود دارد قصد داريم حضور هنرمندان را هرچه بيشتر در عرصههاي بينالمللي فراهم كنيم تا بتوانند كارشان را طبقهبندي و درباره آن گزارش تهيه كنند.
به گفتهي وي، جشنواره بدون حمايت نهادهاي دولتي و با هزينه خود هنرجويان و بهطور مستقل برگزار ميشود. شركتكنندگان اغلب افرادي هستند كه تجربه و سابقه شركت در دستكم 10 جشنواره را دارند و چگونگي ارتباط با طبيعت را ميدانند.
وي زمينه نقد و بررسي را مربوط به جشنواره شانزدهم دانست و افزود: درحال حاضر نشستها و بحث و گفتوگوهايي را در زمينه بررسي آثار داشتيم كه در نشست سوم نيز كارهاي خود هنرمندان بازبيني شد، همچنين آثار دو هنرمند محيطي چون اندي گلدس ورثي و كريس دوراري مورد مرور و بررسي قرار گرفت.
به زعم او، جشنواره هنر محيطي به نوعي به تنوع محيط زيست و بحران آن مرتبط است و رشد و توسعه اين هنر را نشان ميدهد. در هنر محيطي اين اصل را پذيرفتيم كه اغلب از عناصر موجود در طبيعت مثل آب، خاك، سنگ، چوب استفاده كنيم و حتا بتوانيم آنها را جابهجا كنيم.
به گفتهي رييس مركز بينالمللي پرديس، جشنواره هنر محيطي بر سه يا چهار روز متمركز نميشود و به دليل روندي كه در پيش دارد اين امكان را براي شركتكنندگان فراهم ميكند تا با اقامت فعاليت بيشتري داشته باشند.
اين هنرمند که در عرصههاي بينالمللي حضور گستردهاي داشته است، هنر صدا را از اركان جشنواره برشمرد و يادآوري كرد كه به ميزان زيادي هنر صدا بهره گرفته شده است كه الزاما صداي خوشايند نيست كه با ابزار و آلات حرفهيي باشد، بلكه برآنيم تا با بهرهگيري از عناصر طبيعي موجود در دل طبيعت، ايجاد صدا و ريتم كنيم.
در ادامه دبير جشنواره به هنرمندان جوان حاضر در دور هفدهم شاره كرد و گفت: ناديا شمس و عليرضا رفوگري از كساني هستند كه براي اولينبار در جشنواره حضور دارند و همچنين حميد نورآبادي و احمديان از استان خوزستان، فرزانه نجفي از خراسان، مهدي متولي از مازندران، شهناز زركش، مينوش زمردينيا، طاهره گودرزي و هنرمنداني كه در تهران ساكن هستند و حتا از شهرهاي چهارمحال و بختياري، لرستان و اصفهان نيز حضور دارند.
هفدهمين جشنواره هنر محيطي ايران تا شهريورماه سال جاري ادامه دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات