جشنوارهي شعر فجر در شيراز برگزار شد عليرضا قزوه: نهال کوچک جشنوارهي شعر فجر را پاسداري کنيم
نخستين جشنواره بينالمللي شعر فجر شامگاه چهارشنبه در شيراز برگزار شد.
بهگزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در فارس، در اين مراسم، عليرضا قزوه - دبير جشنواره - اظهار داشت: همه جهان ما ايرانيان را با عرفان و شعر و سخن ميشناسند و در مقابل شعر سعدي و مولانا سکوت کردهاند.
اين شاعر با بيان اينکه امروز شعر و زبان پارسي به فراموشي سپرده شده است، گفت: برخي ميخواهند ادبيات پاريس را به شعر ما تحميل کنند، که در شيراز نيز اينگونه افراد پيدا ميشوند.
قزوه اضافه کرد: شعر شيرازي آرمانشهري در ذهن شاعران جهان است و در بسياري از شعرهاي شاعران بهعنوان شهري اسطورهيي ياد شده است.
او با تمجيد از شاعران دفاع مقدس يادآور شد: نصرالله مرداني، محمدخليل جمالي و احد دهبزرگي شاعران ديار فارس، در دوران دفاع مقدس در کنار رزمندگان اسلام شعر مقاومت و پايداري ميخواندند.
وي در ادامه توجه جدي به جشنواره شعر فجر را خواستار شد و افزود: هماينک پس از گذشت 27 سال شاهد رويش نهال شعر فجر هستيم، که ميبايست از اين نهال کوچک پاسداري کنيم.
قزوه همچنين تصريح کرد: اين جشنواره دعوت ميکند که دشمنيها به دوستي تبديل شود.
او در ادامه گفت: فضاي شعر فارس ميتواند همتراز شعر خراسان شود، و ما بايد براي شعر پارسي تلاش کنيم، وگرنه راه به جايي نخواهيم برد.
بهگزارش ايسنا، آيتالله محيالدين حائري شيرازي - نماينده ولي فقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز - نيز در اين مراسم اظهار داشت: انسانهايي هستند که نيات عالي دارند، اما شعر ضعيف و ناتوان ميسرايند و انسانهايي هستند که نيتي ويرانگر دارند، اما شعر بسيار بالا و باکيفيت با جنبههايي تعيينکننده دارند.
وي با بيان اين مطلب که نبايد مسأله فرم، انسانها را از محتوا جدا کند، خاطرنشان کرد: وقتي قرار است به شاعران نمره دهند، ميبايست به محتواي آثار توجه ويژه شود.
آيتالله حائري افزود: جنگ اول اسلام جنگ رويارويي و صحبت بود و زماني که آن جنگ پيروز شد، جنگ نظامي را آغاز کردند.
منتخب مردم فارس در مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: جنگ نظامي سرآغاز پايان جنگ فرهنگي است، و دشمن وقتي در جنگ فرهنگي شکست ميخورد، به جنگ نظامي روي ميآورد.
وي افزود: در سراسر دنيا استعمارگران تلاش دارند تا بتوانند با نزاع فرهنگي، فرهنگ را به عقب بياندازند، که اگر نشد، با جنگ نظامي جبران ميکنند.
به اعتقاد امام جمعه شيراز، سلاح فرهنگي به اندازهاي مهم است که اگر باشد، به سلاحهاي ديگر نيازي نخواهد بود.
آيتالله حائري گفت: انسان درگير جنگ بين فطرت و طبيعت است، لذا هنر ميتواند در خدمت فطرت باشد، همانگونه که ميتواند در خدمت طبيعت باشد.
وي در پايان اظهار داشت: طرفداران رسالت و کرامت اسلام ميتوانند از هنر استفاده، و نيروهاي فريبخورده را آزاد كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات