در ديدار مشايي با وزير توريسم تركيه عنوان شد: ايران و تركيه جهت توسعهي همكاريهاي گردشگري كميتهي مشترك تشكيل ميدهند
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در ديدار با آتيلا كوچ، وزير فرهنگ و توريسم تركيه تاكيد كرد: سطح روابط بين دو كشور در سطح بسيار مطلوبي قرار دارد و همان طور كه اين دوستي و تعامل از سالهاي پيش برقرار بوده است، امروز نيز ادامه مييابد.
به گزارش خبرنگار گردشگري ايسنا، اسنفديار رحيم مشايي با مهم خواندن بحث گردشگري در حوزههاي ارتباطي ميان كشورها تصريح كرد: اگرچه دولتها مسوولند كه تسهيلات لازم براي رفت و آمد در كشورها را فراهم كنند، اما اين ارتباطات مردمياست كه پايههاي دوستي و موددت كشورها را گستردهتر ميكند.
مشايي با تاكيد بر اهميت ديدار خود با وزير فرهنگ و توريسم تركيه اظهار داشت: اين ديدار از جهت سياسي و فرهنگي براي ايران بسيار حائز اهميت است، چرا كه با توجه به سياست دولت نهم در خصوص توسعهي روابط ايران و آشنايي مردم ايران با كشورهاي مختلف به ويژه از طريق گردشگري كشور تركيه به دليل ميراث مشترك تاريخي و فرهنگي خود با ايران يكي از اولويتها است.
وي همچنين افزود: اولويت سياسي، فرهنگي و اجتماعي ايران ارتباط بيشتر با تركيه را داراي اهميت ميداند و به همين دليل روابط با تركيه از ابعاد مختلف از جمله گردشگري حائز اهميت است.
معاون رييس جمهور با اشاره به تجربهي دولت تركيه در گردشگري و هم مرز بودن آن با ايران خاطر نشان كرد: حضور وزير فرهنگ و تورسيم تركيه فرصت خوبي براي توسعهي ارتباطات بيشتر در اين بخش است به همين دليل تشكيل كميتهي مشترك همكاريهاي گردشگري دو كشور به طور جدي مورد بحث و بررسي قرار گرفت و مقرر شد تا دكتر ملك زاده به نمايندگي از كشورمان تشكيل اين كميته را پيگيري كند.
به گزارش ايسنا، وزير فرهنگ و توريسم تركيه نيز با اشاره به انجام بيش از 750 ميليون سفر در جهان در يك سال تاكيد كرد: در جلسه امروز مهمترين بحث گفت وگوي ما در خصوص گسترش ارتباطات و رفع موانع موجود و انجام همكاريهاي دو كشور بود كه با وجود همه ثروتهاي تاريخي و فرهنگي و طبيعي دو كشور بديهي است كه تشكيل اين كميتههاي مشترك ميتواند نواقص موجود را برطرف كند.
وي عدم اصرار و پيگيري توافق نامههاي دو كشور را دليل عمدهي اجرايي نشدن انها دانست و گفت: اميدوارم به طور جدي و با اراده بديع توافق نامهي اخير را پيگيري كنيم.
به گفتهي و ي، در تصميمات امروز ايران و تركيه تاكيد شده كه هيچ كشوري اجازه دخالت در تصميمات و روابط دو كشور را ندارد.
وزير توريسم تركيه نيز تشكيل شوراي كار توريسم انتقال تجربيات تركها در خصوص گردشگري به طرفهاي ايراني و همچنين آماده سازي سرمايهگذاران و آژانسداران دو كشور را از مهم ترين مفاد مذاكرات امروز خود با رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ايران ذكر كرد و افزود: من مطمئنم معاونت رياست جمهوري زمينههاي لازم براي آمدن سرمايههاي خارجي و همچنين ايجاد اعتماد و ثبات لازم براي آنها را فراهم ميكند.
«كوچ» خاطرنشان كرد: سال گذشته يك ميليون ايراني به تركيه سفر كرد كه اميدواري اين عدد در سال جاري به يك و نيم ميليون نفر افزايش پيدا كند.
به گفتهي وي، مسوولان و دست اندركاران توريسم تركيه تلاش ميكنند تا با معرفي ايران به اتباع ترك در تركيه همين تعداد گردشگر ترك را به ايران بياورند.
وي در خصوص نابساماني ارايه تسهيلات در مرز تركيه به مسافران زميني اين كشور خاطر نشان كرد: ما به طور جدي پيگير اين مساله هستيم، و در خصوص گردشگران ايراني در نقطه مقابل مرز بازرگان در تركيه تسهيلاتي را براي گردشگران در نظر گرفتهايم.
به گفتهي وي، حدودا يك سوم گردشگران ايراني به تركيه از طريق مرز زميني وارد اين كشور ميشوند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز در پاسخ به خبرنگار ايسنا، در خصوص برقراري مجدد پروازهاي تهران - آنتاليا خاطر نشان كرد: گفت وگوي مفصلي در خصوص حمل و نقل و وسايل ارتباطي و همچنين ايجاد پروازهاي متعدد از شهرهاي مختلف دو كشور صورت گرفته است كه به طور قطعي در مناسبات آيندهي دو كشور تاثير گذار خواهد بود.
وي گفت: كميتهي مشترك همكاريهاي گردشگري ايران و تركيه شركتي مشترك با حضور بخش خصوصي دو كشور تشكيل ميدهد كه كمك ويژهاي به ايجاد روابط از طرق مختلف ميكند.
به گفتهي مشايي، در جلسه امروز در خصوص ايجاد پروازهاي مستقيم مشهد - قونيه گفت وگو شده است.
وزير تركيه نيز در پاسخ به يك خبرنگار ترك در خصوص اجراي برنامهي سماع مولانا در كشور ايران گفت: ما ارزشهاي والايي داريم كه هر كس خواهان آن است بايد پا پيش بگذارد.
وي با اشاره به سال 2007 ميلادي كه به عنوان سال مولانا شناخته شده است گفت: ما حاضريم تا اين برنامهي فرهنگي را در ايران و افغانستان برگزار كنيم.
- در حاشيه
- اسفنديار رحيم مشايي به خبرنگاران گفت: در دولت گذشته تنها هفت منطقهي نمونهي گردشگري به تصويب رسيده بود كه در دولت نهم با وجود گذشته چند ماه از تشكيل آن تصويب اين مناطق به 70 مورد رسيده است.
- وزير توريسم تركيه در خصوص امضاي تفاهم نامهي گردشگري با سوريه و مصر براي ايجاد يك مسير گردشگري زيارتي گفت: هنوز هيچ تفاهمنامهاي امضا نشده و ممكن است كه ايران، يونان و اردن و كشورهاي منطقه به اين مسير اضافه شوند. به گفتهي وي، اين مسير گردشگري زيارتي با هدف جذب گردشگران كشورهاي خاور دور مانند چين و ژاپن و... و افزايش طول مدت اقامت آنها در كشورهاي ديگر طرح ريزي شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات