نماينده شركتكنندگان نمايشگاه سراسري صنايع دستي: هنرمندان صنايع دستي بايد از تسهيلات بيمه درماني عمر و از كارافتادگي برخوردار شوند
نماينده هنرمندان و صنعتگران شركت كننده در نمايشگاه سراسري صنايع دستي گفت: اكنون مسووليت سازمان صنايع دستي در آموزش به منظور حفظ احيا و رونق رشتههاي صنايع دستي دو چندان است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، علي وطنپرست به نمايندگي از هنرمندان شركتكننده در نمايشگاه سراسري صنايع دستي در آيين اختتاميه آن گفت: سازمان صنايع دستي با همراهي هنرمندان كشور دستاوردهاي هنري اين صنعت را در رشتههاي مختلف به نمايش گذاشت، به اين اميد كه توانسته باشد به قدر بضاعت اندك اين حركت نوپا را منسجم و حمايت متوليان را براي حضور در عرصههاي بين المللي جديتر جلب كنند.
وي ادامه داد: در جهان بسياري از صنايع دستي ايران با كاربري جديد توليد شده كه ريشه اين تفاوتها به دليل تحولات در توليد آنها رخ داده است.
اين صنعتگر پيدايش تكنولوژي جديد و دستاوردهاي انقلاب صنعتي اروپا و گسترش جوامع مختلف را از پيامدهاي تفاوت در توليد دانست و افزود: اين تحولات بسياري از آثار توليد شده را از ماهيت اصلي صنايع دستي خارج كرده و ويژگي هنري صنعتگر از آن زدوده شده است.
وطن پرست گفت: برپايي اين نمايشگاه سرآغازي براي بحث و تجديد نظر جهت راهكارهاي صنايع دستي كه در گذشته به شيوهي استاد و شاگرد بوده، است.
وي افزود: در حال حاضر با تاسيس رشتههاي صنايع دستي در دانشگاهها لزوم استفاده از شگردهاي جديد آموزشي و تبليغي براي ارتقاي سواد هنرهاي دستي ميان مردم به منظور ارايهي ارمغاني براي آينده احساس ميشود.
اين هنرمند اظهار كرد: سازمان صنايع دستي به اين باور رسيده كه با شناسايي و معرفي صنعتگران ممتاز ميتواند دست در دست هنرمندان حركت نوپا را به حركتي فعال و پيش رو تبديل كند.
وي تاكيد كرد: اين حركت مگر به همت بالا و عنايت مدبرانه مديران د لسوز هنر و صنعت كشور كه سرمايه هنرمندان است، محقق نميشود.
نمايندهي جامعهي صنعتگران شركتكننده در نمايشگاه سراسري در ادامه خطاب به مسوولان به بندهايي دربارهي حفظ و ارتقا و توسعهي صنايع دستي اشاره كرد و افزود: نبايد آن روز كه فرزندان ايران درباره صنايع دستي كشور از بيگانگان تمنا ميكنند مانند دانشجويان هنرهاي ديگر كه اطلاعات خود را از كتابهاي مستشرقين اروپايي به دست ميآورند فرا برسد.
اين هنرمند نقاش بر دف ؛ ادامه داد: صنايع دستي ايران در هر كجايي شگفت انگيز و تاثير گذار است و به معرفي مردم ايران و ملل ديگر نياز دارد و بايد با تشويق هنرمندان به نوشتن سرفصلي جديد براي كتب آموزشي ايجاد شود و مستند سازي از هر رشتهاي راهكار ديگري است.
وي ادامه داد: صاحبان طرحهاي نو بايد تشويق شوند و ابداعات آنها همچون ديگر سازمانها به نام خالقان آنها ثبت شود.
وطن پرست گفت: تخصيص بودجهي مستقل به مراكز استانها در كمال عدالت صورت گيرد، تا برپايي اين نمايشگاه در استانهاي ديگر نيز محقق شود و براي هنرمندان كشور شركت در نمايشگاه استانها مانند نمايشگاه بين المللي تهران ارزشمند باشد.
وي جلوگيري از ورود صنايع دستي بيگانه به كشور را خواستار شد و گفت: هنرمندان صنايع دستي تنها حاميخود سازمان صنايع دستي را در جهت سياستهاي موازي كاري ديگر سازمانها نبينند تا اين محو شدن حمايتهاي اندك را موجب شود.
اين هنرمند با بيان اين كه نبايد پيوند هنرمندان با اجتماع قطع شود، تصريح كرد: هنرمندان صنايع دستي بايد از تسهيلات بيمه درماني عمر و از كار افتادگي برخوردار شوند، كه البته با توجه رييس جمهور براي پرداخت وام قدرداني ميكنيم كه اميدواريم به مرحلهي عمل برسد.
وطن پرست در پايان ابراز اميدواري كرد كه اين مراسم مجلس ختم اين نمايشگاه نباشد، بلكه آغاز برنامههاي مدون و تلاش افزوني براي خانوادهي بزرگ صنايع دستي بوده تا خون تازهاي به فرزندان آن تزريق شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات