• جمعه / ۱۶ دی ۱۳۸۴ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 8410-08729

پيكر مرحوم دكتر كاظمي آشتياني، رييس پژوهشكده رويان در بهشت زهرا (س) آرام گرفت رييس‌جمهوري: «مرحوم كاظمي آشتياني» مظهر «توانســـــتن و شــــــدن» بود

پيكر مرحوم دكتر كاظمي آشتياني، رييس پژوهشكده رويان در بهشت زهرا (س) آرام گرفت
رييس‌جمهوري: «مرحوم كاظمي آشتياني» مظهر «توانســـــتن و شــــــدن» بود

پيكر مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني ، جهادگر خستگي ناپذير و دانشمند برجسته كشور در حوزه تحقيقات سلول‌هاي بنيادي، همانند‌سازي و درمان ناباروري،  روز گذشته در بهشت زهرا (س) به خاك سپرده شد.

به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پيكر اين جهادگر فقيد صبح پنج‌شنبه با حضور غلامحسين الهام، رييس دفتر رييس‌جمهوري، دكتر علي منتظري، رييس جهاد دانشگاهي، رييس سازمان نظام پزشكي، جمعي از مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مراكز پزشكي، جهاد دانشگاهي و شماري از مسؤولان كشور و با حضور گسترده پژوهشگران و جهادگران دانشگاهي، از مقابل بيمارستان بقيه‌الله اعظم (عج) تهران تشييع و جهت خاك‌سپاري به بهشت زهرا (س) منتقل و پس از اقامه نماز و تشييع در بهشت زهرا(س) در قطعه 16 به خاك سپرده شد.

دكتر سعيد كاظمي آشتياني ، رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي ، شامگاه چهارشنبه به دليل عارضه قلبي در بيمارستان بقيه‌الله الاعظم(عج) تهران دعوت حق را لبيك گفت.

اين دانشمند جهادگر در سال‌هاي حضور پربار خود به عنوان رييس جهاد دانشگاهي واحد دانشگاه علوم پزشكي ايران و پژوهشكده «رويان» نقشي راهبردي در هدايت تحقيقات توليد سلول‌هاي بنيادي، شبيه‌سازي و درمان ناباروي داشته است.

دكتر سعيد كاظمي آشتياني‏‌، در اول فروردين سال 1340 در تهران چشم به جهان گشود.

وي پس از طي دوران متوسطه در رشته فيزيوتراپي وارد دانشگاه علوم پزشكي ايران شد و در همين رشته و در همين دانشگاه موفق به كسب مدرك كارشناسي ارشد شد.

دكتر كاظمي تحصيلات دكتريش را نيز در اسفند ماه 1376 در رشته علوم تشريحي در دانشگاه تربيت مدرس به پايان برد.

وي از آبان ماه 1363 هم زمان با گذراندن دوران دانشجويي وارد جهاد دانشگاهي شد و در سي‌ام آبان سال 1371 با حكم رييس وقت جهاد دانشگاهي‏، به عنوان رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران منصوب شد.

دكتر كاظمي آشتياني در سال 1376 طي حكمي از سوي رييس جهاد دانشگاهي هم زمان با مسووليت واحد علوم پزشكي ايران به عنوان مشاور رييس جهاد دانشگاهي منصوب شد.

دكتر كاظمي آشتياني پس از پي گيري و تلاش فراوان در خصوص راه اندازي موسسه رويان‏، نهايتا موفق به راه اندازي اين مركز شد و در بيست و سوم آبان سال 1377 با حكم دكتر منتظري رييس جهاد دانشگاهي و با حفظ سمت به عنوان رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي منصوب شد.

زنده ياد دكتر كاظمي همچنين از سال 1371 به عضويت شوراي علمي جهاد دانشگاهي درآمد كه تا زمان فوت اين مسووليت‌ها را بر عهده داشت.

به گزارش ايسنا، توسعه تحقيقات در زمينه باروري و ناباروري، توليد‏، تكثير و انجماد سلول‌هاي بنيادي جنيني، اجراي نخستين طرح همانندسازي حيوانات در خاورميانه، راه اندازي و برگزاري شش دوره جشنواره بين المللي رويان‏، برگزاري دو دوره جشنواره آسيايي «بهداشت خانواده» و ده‌ها فعاليت ارزنده علمي ديگر، دستاورد عمر كوتاه اما پرثمر اين جهادگر متعهد و خستگي‌ناپذير است.

وي سال گذشته به دليل تلاش‌هاي فراوان در زمينه تحقيقات سلول‌هاي بنيادي جنيني به عنوان يكي از چهره‌هاي ماندگار كشور معرفي و تقدير شد.

پيام تسليت رييس‌جمهور

در پي درگذشت نابهنگام دكتر سعيد كاظمي آشتياني، به جامعه‌ي علمي و دانشگاهي كشور، دكتر محمود احمدي نژاد در پيامي فقدان مرحوم كاظمي را به عنوان جواني دانشمند و عالم موجب تاثر فراوان دانسته و افزود: مرحوم دكتر كاظمي الگوي دانشجويان و جوانان دانشگاهي خواهد ماند تا نشان دهند، با ايمان و باور ديني، مي‌توان به قله‌هاي بلند استقلال و عزت نائل آمد.

متن پيام تسليت رييس‌جمهور به اين شرح است:

«بسم‌الله الرحمن‌الرحيم

انا‌لله و انااليه راجعون

درگذشت نابهنگام برادر جهادگر، مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني موجب تاثر فراوان اينجانب گرديد. فقدان اين جوان عالم و پر تلاش براي جامعه‌ي اسلامي و دانشگاهي ما سخت و ناگوار است، او در كنار جوانان برومند اين سرزمين، مظهر توانستن و شدن بود.

او اين خودباوري و اعتماد به نفس علمي را كه شعاع آن در پرتو انقلاب اسلامي و رهبري امام(ره) در اين كشور پرتوافكن شده بود، به منصه ظهور رساند و نشان داد كه مي‌توان در همه‌ي زمينه‌ها از جمله تحقيقات و علوم جديد به قله‌هاي عظيم تمدن مادي و معنوي نائل آمد.

پژوهشكده‌ي رويان كه با همت او به دستاورد‌هاي بزرگي از جمله ساخت سلول‌هاي بنيادين و درمان ناباروري نائل آمد، ضمن خدمات عظيمي كه به درمان بيماران نمود، نهضتي را پايه‌گذاري كرد كه با تلاش و جهاد همكاران علمي او و فرزندان جهاد دانشگاهي، متوقف نخواهد شد.

مرحوم دكتر كاظمي دانشجويان و جوانان دانشگاهي خواهد ماند تا نشان دهند، با ايمان و باور ديني، مي‌توان به قله‌هاي بلند استقلال و عزت نائل آمد.

اينجانب اين مصيبت رابه خانواده‌ي محترم ايشان، جهاد دانشگاهي، جامعه‌ي علمي و دانشگاهي و عموم مردم شريف و عزيز تسليت مي‌گويم و ضمن طلب غفران و رحمت براي آن فقيد سعيد، يقين دارم خداوند متعال جوانان اين كشور را در رسيدن به قله‌هاي بلند ايمان و عزت و استقلال ياري خواهد نمود.

محمود احمدي نژاد»

پيام وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پيامي درگذشت دكتر سعيد كاظمي آشتياني رييس پژوهشكده رويان را تسليت گفت.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) متن پيام دكتر باقري لنكراني به شرح ذيل است:

«انالله و انا اليه راجعون

درگذشت دانشمند گرانقدر و پژوهشگر برجسته عرصه پزشكي و سلامت، دكتر سعيد كاظمي آشتياني رييس محترم پژوهشكده علمي رويان باعث تاثر و اندوه قلبي اينجانب و جامعه پزشكي كشور شد.

بر كسي پوشيده نيست كه دكتر كاظمي آشتياني در عرصه تحقيقات پزشكي، بويژه تحقيق و پژوهش در مسير سلولهاي بنيادين به جهاد علمي مشغول بود و در راستاي اعتلاي علمي كشور گامهاي بزرگي برداشت.

دستاوردهاي علمي او در زمينه سلولهاي بنيادين درخشش عظيم در عرصه پزشكي حاصل كرد و بي‌شك پاسخي شايسته به رهنمودهاي مقام معظم رهبري در جهت توليد علم و استقلال علمي كشور بود و به همين منظور به شايستگي توانست در يازدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي به عنوان پژوهشكده برتر معرفي شود.

اينجانب اين ضايعه بزرگ را به خانواده آن مرحوم و همكاران جامعه پزشكي تسليت عرض نموده و از خداوند منان براي آن مرحوم طلب رحمت و مغفرت دارم.

دكتر باقري لنكراني

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي»

رييس دفتر رييس‌جمهور:

دكتر كاظمي مظهر خودباوري علمي و آغازگر يك نهضت عظيم نرم افزاري و فكري در كشور بود

رييس دفتر رييس‌جمهور و سخنگوي دولت نيز از مرحوم دكتر كاظمي آشتياني به عنوان مظهر خودباوري و اعتماد به نفس علمي در كشور ياد كرد كه به تحولي عظيم در عرصه‌هاي علمي و پژوهشي منجر شد.

به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، غلام‌حسين الهام كه روز گذشته به نمايندگي ازسوي رييس‌جمهور در مراسم تشييع پيكر مرحوم دكتر كاظمي آشتياني - دانشمند جهادگر و رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي - حضور يافته بود، با بيان اين مطلب خاطرنشان كرد: رييس‌جمهور كه در آستانه سفر به قم بودند از خبر درگذشت دكتر كاظمي بسيار متاسف و متاثر شدند و مراتب تاثرشان را در پيامشان ابراز كردند و من به نمايندگي وي براي همدردي با جامعه علمي و دانشگاهي كشور، برادران جهاد دانشگاهي و خانواده‌ مرحوم كاظمي در اين مراسم شركت كرده‌ام.

وي گفت: كارهاي علمي بسيار ارزنده‌اي كه در زمينه‌هايي نظير سلول‌هاي بنيادي و درمان ناباروري در پژوهشكده «رويان» آغاز شد، چنان بود كه رهبر معظم انقلاب چند بار خرسندي خود را از اين حركت عظيم و تحول علمي ابراز كردند.

رييس دفتر رييس‌جمهور در پايان از مرحوم كاظمي آشتياني به عنوان آغازگر يك نهضت عظيم نرم‌افزاري و فكري در كشور ياد كرد و اظهار داشت: قطعا همكاران علمي دكتر كاظمي اين راه را دنبال مي‌كنند و نشان خواهند داد كه مي‌توان با ايمان و باورهاي ديني و اعتماد ملي به قله‌هاي عظيم علمي و رفعت مادي و معنوي رسيد

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي نيز مرحوم سعيد كاظمي آشتياني را از جمله افراد محقق، با انگيزه و متعهد به ارزش‌هاي علمي و اعتقادي دانست و گفت: ايشان براي پيشرفت علوم و نوآوري در علم پزشكي مخصوصا علوم پايه فعاليت و ديگران را نيز به همكاري دعوت مي‌كرد.

دكتر اميدوار رضايي ميرقائد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برقراري تعاملات و ارتباطات مثبت كاظمي آشتياني با دستگاه‌هاي مختلف را از نكات بارز شخصيتي وي برشمرد و افزود: جنب و جوش و انگيزه‌ي فعاليت مرحوم كاظمي باعث مي‌شد بسياري از دستگاه‌ها، تمايل به همكاري با مركز ايشان داشته باشند، به طوري كه بسياري از دانشگاه‌ها و اساتيد محقق در علوم پزشكي با ايشان در ارتباط بودند و كمك مي‌كردند تا ما نيز نوآوري‌هاي مختلفي را كه در دنيا در علم پزشكي صورت مي‌گيرد، در ايران داشته باشيم.

رييس كميسيون بهداشت با بيان اين‌كه در زمينه پيوند نخاع و سلول‌هاي بنيادي در علوم اعصاب با مرحوم كاظمي آشتياني همكاري داشته است، خاطرنشان كرد: ارتباط آقاي كاظمي با مجلس باعث شد كه افزايش اعتبار خوبي را براي سال 84 جذب كند، به طوري كه بيش از 1000 درصد بودجه جاري مركز را بالا برده و تحول ايجاد شد.

نماينده مردم مسجد سليمان ادامه داد: دستاوردهاي اين كار باعث شد، گزارش اوليه از پيوند نخاع را در موش‌ها ارايه دهيم و نتايج خوبي به دست آمد و تحقيقات نيز در حال ادامه است.

رضايي خاطرنشان كرد: همت مرحوم كاظمي آشتياني باعث شده ايران نيز در رشته‌هاي مختلف در زمينه غدد، ديابت، پانكراس، چشم، شبيه سازي و بندناف، بيماري‌هاي خوني و زمينه‌هايي كه بستر علمي آن تازه در دنيا باز شده، همزمان با كشور‌هاي اول دنيا، پيشرفت كند.

وي در پايان، علاقه‌، انگيزه و اراده‌ي كاظمي آشتياني به نوآوري، انتقال تكنولوژي و پيشرفت علوم پايه پزشكي را از عوامل اصلي اين پيشرفت ذكر كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha