مدير پايگاه ميراث فرهنگي ميمند: نميتوانيم عجله كنيم؛ تعجيل در مرمت، كيفيت كار را پايين ميآورد
مدير پايگاه ميراث فرهنگي ميمند گفت: نميتوانيم در مرمت ميمند عجله كنيم؛ چراكه عجله در كار كيفيت كار را پايين ميآورد.
كيارش اقتصادي در گفتوگو با خبرنگار ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در يزد، گفت: اگر گردشگر سريعتر از رشد فرهنگي و سامانه روستا به ميمند وارد شود، نسبت به منفعت آن آسيب اجتماعي و كالبدي بيشتري دارد. بنابراين بايد ابتدا ميمند از لحاظ فرهنگي آماده شود.
وي افزود: در چهار سال گذشته در زمينه مرمت روستا فعاليتهايي نظير آماده كردن سقفهاي ريخته، تبديل آوارها به جاي مناسب و ايجاد سرويس هاي بهداشتي و سكوهايي جهت نشستن و آتش روشن كردن صورت گرفته و ادامه هم مييابد.
اقتصادي به هدف ايجاد پايگاههاي ميراث فرهنگي اشاره كرد و گفت: هدف ايجاد تيمهاي پويا و متمركزي است كه با ساكن شدن در منطقه بتوانند در ابعاد گوناگون اجرايي، پژوهشي و آموزشي در آن منطقه كار كنند و فعاليت همه جانبهاي انجام دهند.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي ميمند ادامه داد: اين پايگاه از سال 80 در ميمند ايجاد شده و تاكنون كارهاي پژوهشي گوناگوني در زمينههاي معماري و سنگ نگارهها و باستان شناسي و پزشكي سنتي، گياهان دارويي، شناسايي عوارض طبيعي و مصنوع در كل منطقه، صنايع دستي و ابزار مردم شناسي و جانور شناسي، انجام شده ضمن آنكه فرهنگ جامع ميمند حاوي كليه اطلاعات محلي، ضربالمثلها و واژههاي تخصصي با بيش از دو هزار واژه تهيه شده و روند آن ادامه دارد.
وي در ادامه به استقبال از سرمايه گذاري در ميمند پرداخت و اظهار داشت: در اين بخش به استفاده از نيروهاي بومي در زمينههاي مختلف نظير استادكاري، صنايع دستي و معماري تاكيد داريم و در حال حاضر نيز بسياري از نيروهاي بومي مشغول فعاليت هستند.
اقتصادي با بيان اين كه ده نفر از جوانان ميمندي به صنايع دستي، آهنگري، نجاري و بافندگي اشتغال دارند، گفت: اين در حالي است كه اين صنايع دستي نزديك به 30 سال تعطيل بوده است.
وي همچنين افزود: در استفاده از مبلمان و يا در برنامههاي ديگر نظير پخت نان، غذاي محلي و ... تاكيد بر شيوههاي بومي است.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي ميمند به تبليغات اشاره كرد و گفت: يك فيلم مستند 52 دقيقهيي و يك نماهنگ 12 دقيقهاي از ميمند تهيه شده كه براي معرفي ميمند خوب و مناسب است. همچنين شركت در نمايشگاههاي بين المللي و معرفي ميمند از ديگر فعاليتها در زمينه تبليغات ميتواند باشد.
اقتصادي از اهداي جايزه مركوري به ميمند خبر داد و اظهار داشت: هر دو سال يك بار مسابقه مركوري از طرف دولت يونان و به داوري يونسكو برگزار ميشود و به مناطقي كه در آن مكانها انسان و طبيعت از ديرباز تعامل داشته و براي حفظ آن هم برنامه ريزي و مديريت مناسبي انجام ميدهند، جايزهاي تعلق ميگيرد كه جايزه هفتمين دوره آن كه امسال برگزار شد، به خاطر چشم انداز فرهنگي به ميمند تعلق گرفت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات