يك منتقد در نقد «براي آخرين بار»: جمال اجلالي و پدري متفاوت...صحنههاي طولاني طنز در قصهاي تلخ...يوسف تيموري در ژستهاي هميشگي ...و گاهي كسلكننده و كشدار
يك منتقد گفت: تعدد و كثرت سريالسازي به مناسبت ماه رمضان، محدوديتهايي را در نوشتن قصه و شخصيتها ايجاد ميكند كه طبيعتا از بازدهي كار ميكاهد.
نسيم نجفي ـ از منتقدان ماهنامهي صنعت سينما ـ در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، با بيان اين كه سريالهاي مناسبتي تلويزيون در ماه رمضان به تكرار رسيدهاند، دربارهي مجموعه «براي آخرين بار»، گفت: حضور دو بازيگر طنز همچون امير جعفري و يوسف تيموري، تنها در جهت جذاب شدن برنامه است. شايد در مواقعي اين طنز جالب باشد اما در نهايت يك جور پراكندگي و آشفتگي را براي مخاطب به همراه دارد، چرا كه با قصهاي تلخ و جدي روبه رو هستيم، اما صحنههاي طولاني طنز آن در ادامهي روند كلي داستان قرار ندارد.
اين منتقد همچنين برمنسجم بودن روند قصهنويسي در داستان تاكيد كرد و گفت: به عنوان مثال، در يك قسمت از داستان سريال «براي آخرين بار» اصلا جريان دزدي آقا قندي رها شده و تمام داستان به تنها شدن حبيب با مهتاب و دك كردن پدربزگ او ميگذرد.
وي از بيرحمي مطلقي كه بچهها نسبت به هم دارند به عنوان نكتهي جديد اين مجموعه نام برد و گفت: با مرور گذشته آنها از طريق پدربزرگ و مادر بزرگ پي به ريشهي بديهاي آنان ميبريم.
وي از حضور بازيگر نقش قندي به عنوان پدري متفاوت از نقشهاي قبلي به عنوان نكتهي مثبت اين سريال ياد كرد و افزود: جمال اجلالي (آقا قندي) پيش از اين هميشه در نقش پدرهاي مهربان و كاملا مثبت و راهنماي خانواده ديده بوديم.
نجفي با اشاره به تكراري بودن شخصيت عروس بدجنس در اين سريال اظهار كرد: البته از ابعاد منفي و توانايي بازيگري او در ايفاي اين نقش (سحر ذكريا) به خوبي استفاده شده است.
اين منقد در ادامهي نقد شخصيتهاي سريال «براي آخرين بار» گفت: شخصيت پدر و مادر صمد در داستان سادهانگارانه و با بلاهت طراحي شده است و امير جعفري نيز در داستان شخصي پردازي خاصي ندارد و شخصيت خاص هميشگياش نظر تكيه كلامها و شيوهي طنز كلامي خود را به همراه آورده است.
نجفي دربارهي شخصيت صمد خاطر نشان كرد: يوسف تيموري هم با همان ژستهاي هميشگي و حالتهاي ترس كه قبلا از او ديدهايم در مجموعه حضور دارد.
اين منتقد با منعفل خواندن برخي قسمتها اين سريال گفت: برخي قسمتهاي داستان به خاطر تكرار اطلاعات، كسل كننده و كشدار بود باشد.
نجفي در پايان يادآور شد: شايد اگر يك يا دو شبكه در اين زمينه به توليد سريال ميپرداخت نيروهاي قويتر بر كارها متمركز ميشدند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات