مدير روابط عمومي صنايع دستي يزد: 45 درصد صادرات صنايعدستي كل كشور مربوط به يزد است صنايع دستي اين استان تاثير زيادي در صنعت گردشگري دارد
سميه گلرسان گفت: به منظور جلوگيري از منسوخ شدن صنايع دستي استان يزد كلاسهاي آموزش به صورت رايگان برگزار شده است.
مدير روابط عمومي سازمان صنايع دستي يزد در مورد اقدامات انجام گرفته در زمينه صنايع دستي يزد به خبرنگار ايسنا گفت: در زمينهي آموزش صنايع دستي چه به صورت تكميلي و پيشرفته 40 مركز آموزشي در سطح استان داريم كه حدود 24 رشته صنايع دستي را آموزش ميدهند و تعداد صنعتگران تحت پوشش 4195 نفر ميباشند كه از اين تعداد 3114 نفر به صورت انفرادي و 1081 نفر به صورت تعاوني هستند.
وي در خصوص برگزاري نمايشگاه صنايع دستي در يزد خاطرنشان كرد: اولين نمايشگاه سراسري صنايع دستي از تاريخ 20 لغايت 26 ارديبهشت ماه به مدت يك هفته برگزار ميشود و پيشبيني ميشود كه 30 هزار نفر بازديدكننده و توريست از اين نمايشگاه ديدن كنند كه علاوه بر اين تعداد 3 مهمان خارجي نيز به اين نمايشگاه دعوت شدهاند.
مدير روابط عمومي صنايع دستي يزد در رابطه برگزاري گردهمايي در هفته صنايع دستي گفت: با توجه به سازماني شدن صنايع دستي و همچنين انتخاب يزداني به عنوان رئيس سازمان صنايع دستي استان يزد روز 21 ارديبهشت گردهمايي در تالار فرهنگيان اين شهر برگزار ميشود.
وي به سهم صنايع دستي يزد در بازارهاي داخلي و خارجي اشاره كرد و افزود: با توجه به آماري كه داريم 45 درصد صادرات كل كشور در زمينهي صنايع دستي به استان يزد مربوط ميشود و اين استان در بين ساير استانها از نظر صادرات داخلي رتبه پنجم كشور را دارا ميباشد.
سميه گلرسان به تاسيس بازارچههاي صنايع دستي در شهر يزد اشاره كرد و گفت: در سال 76 با موافقت استاندار قبلي يزد قرار شد كه ميدان اميرچخماق به صنايع دستي واگذار شود و صنايع دستي مختلف در آنجا متمركز شوند ولي به علت بالا بودن سرقفلي مغازهها و همچنين در اختيار نداشتن بودجه هنوز اين اقدام صورت نگرفته است و اگر سازمان صنايع دستي بودجهاي را در اختيار داشته باشد ميتواند علاوه بر ميدان اميرچخماق ميدانهاي ديگري را هم به اين كار اختصاص دهد.
وي در خصوص برنامههاي امسال صنايع دستي خاطرنشان كرد: به منظور تبليغات بيشتر در زمينهي صنايع دستي چند مصاحبهي تلويزيوني از مراكز آموزشي تهيه كردهايم و همچنين بروشورهايي براي تبليغات صنايع دستي تدارك ديدهايم و در ضمن به صدور پروانه توليد و جواز تاسيس كارگاهها پرداختهايم كه در سال 83، 30 فقره پروانه توليد و 38 جواز تاسيس صادر كردهايم.
مدير روابط عمومي صنايع دستي يزد به جايگاه شهر يزد از نظر صنايع دستي در بين ديگر استانها اشاره كرد و گفت: نسبت به بقيهي استانها در سطح پاييني قرار داريم، ولي با توجه به امكانات محدودي كه داريم بازدهي بالايي را داشتهايم و استقبال كنندگان از صنايع دستي يزد نيز زياد بوده است.
وي به آموزش نيروهاي جديد در زمينهي صنايع دستي اشاره كرد و افزود: به منظور منسوخ نشدن صنايع دستي كلاسهايي را به صورت رايگان برگزار كرديم تا بتوانيم جوانان را تشويق كنيم به سمت صنايع دستي روي آورند.
سميه گلرسان به معرفي صنايع دستي شهر يزد پرداخت و گفت: چاقوسازي، قندچينسازي، زنجيرسازي، و دارايي و احرا و ترمهبافي از جمله صنايع دستي بومي استان يزد ميباشد ولي بيشتر آنها رو به فراموشي هستند. هم اكنون استقبال چنداني از اين صنايع نميشود.
وي به تاثير صنايع دستي در صنعت گردشگري اشاره كرد و گفت: صنايع دستي منطقه تاثير بسيار زيادي در صنعت گردشگري داشته است و شهر يزد براي جلب توجه توريستها در زندان اسكندر اين شهر كارگاه احراميبافي داير كرده تا به اين وسيله گردشگران بتوانند به طور زنده با مراحل بافت احرامي آشنا شوند.
مديرروابط عمومي صنايع دستي استان يزد در پايان به تاسيس خانه هنرمندان اشاره كرد و افزود: قرار است در استان يزد خانهي هنرمندان تاسيس شود تا بتوان صنايع دستي استان را در آنجا گردآوري كرد و موزهاي باشد براي بازديد افراد از صنايع دستي.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات