مرعشي در حضور خبرنگاران داخلي و خارجي: گردشگري بدون كمك دولت نيز راه خود را ادامه خواهد داد
نشست خبري رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور همزمان با بازديد گردشگران از غرفه ايران در نمايشگاه ATM در امارات متحدهي عربي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در اين نشست كه خبرنگاران داخلي و خارجي نيز حضور داشتند حسين مرعشي بارها بر جديت برنامهاي گردشگري و عزم ايران براي دستيابي به يك جايگاه بالا در حوزه توريسم تاكيد كرد.
وي با بيان اين كه در سال 84 نزديك به 40 درصد منابع سرمايهگذاري طرحهاي توريسم ايران به طور غيرمستقيم از منابع خارجي استفاده خواهد شد، ابراز داشت كه در حال حاضر با 3 شركت معتبر تفاهمنامه همكاري در ساخت هتلها امضاء شده است.
معاون رييس جمهور در عين حال تصريح كرد كه حضور سرمايهگذاران خارجي در ايران موكول به برداشتن قدمهاي اوليه در توسعه توريسم است و آنها با اتكا به قانون پيشرفته سرمايهگذاري خارجي در ايران، آماده دادن تضمين سرمايهگذاري براي سرمايهگذاران خارجي هستند.
حسين مرعشي در خصوص انتقاد يكي از خبرنگاران مبني بر تبليغات گردشگري از CNN و BBC خاطرنشان كرد: تبليغات ما محدود به اين دو شبكه نبوده و ما براي رساندن پيام خود و معرفي جاذبههاي ايران از بيشتر شبكهها بهره خواهيم برد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تصريح كرد: براي معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري در گردشگري ايران، سمينارهاي فرصتهاي سرمايهگذاري به طور منظم تشكيل شده و اكنون حجم وسيعي از پروژهها به مشاوران ارائه شده تا پس از اتمام مطالعات، به طور جزئي برنامههاي آتي و سرمايهگذاريها تعيين شوند.
وي همچنين در پاسخ به پرسش ايسنا در خصوص چشماندازهاي گردشگري ايران در سال 84 و كالبدشكافي بنيادين اين طرحها براي مبتلا نشدن به طرحهاي گذشته گفت: بايد بپذيريم كه توسعه گردشگري ايران كار سختي نيست، چرا كه عمدهي سرمايهگذاريها انجام شده و جاذبه نيز به حد كافي در حوزههاي فرهنگي، مذهبي و اكوتوريسم هست.
مرعشي تاكيد كرد: 98 درصد كار ما انجام شده و فقط 2 درصد مشكل مثل محدوديت پذيرايي و حمل و نقل و مراكز اقامتي وجود دارد كه به تدريج حل خواهند شد.
به گفتهي وي، اين كه كنون گردشگري ايران عقبت افتاده، فقط يك سوءتفاهم است و گردشگري بدون كمك دولت نيز راه خود را ادامه خواهد داد.
وي افزود: هدف اصلي ما در سال جاري تشويق بخش خصوصي و تجهيز منابع اين حوزه بوده و به اين منظور نيز 4 ميليارد دلار اختصاص داده شده است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با اشاره به حمايت سازمان متبوع خود از تامين منابع ارزان سرمايهگذاري توريسم گفت: در بخش ارزي 85 درصد نياز سرمايهگذاري از منابع ارزي ايران از بانكهاي خارجي با تضمين دولت و نرخ 2/5 درصد تامين خواهد شد.
در ادامه از حسين مرعشي سؤوال شد؛ رسانههاي گروهي به دليل مسايل هستهاي ايران را بمباران تبليغاتي ميكنند شما چگونه ميتوانيد توريستها را قانع كنيد به ايران بيايند؟ وي در پاسخ به اين سؤوال با تاكيد بر اينكه كليه فعاليتهاي هستهاي ايران تحت نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي است، گفت: اين قبيل ادعاها با واقعيت فرهنگي ايران تطابق ندارد چرا كه كشورهاي قدرتمند اكنون با بيشتر كشورهاي مستقل مشكل دارند. در بحث هستهاي نيز ما نه تنها قرارداد منع توليد و تكثير سلاحهاي هستهاي را امضاء كردهايم بلكه الحاقيه اين قراداد را نيز امضاء كردهايم كه طبق اين قرارداد بازرسان آژانس ميتوانند بدون اطلاع از ايران بازديد كنند. همين قرارداد به ما اجازه بهرهبردراي صلحآميز از تكنولوژي هستهاي را ميدهد، اما اكنون به ما فشار ميآورند كه شما حق اين كار را نداريد كه اين عادلانه نيست.
وي گفت: به اعتقاد ما همين يك جاذبه است كه گردشگران بيايند و ببينند كه ميشود در يك كشور مستقل زندگي كرد.
معاون رييس جمهوري در عين حال بازار توريسم ايران را بيمحدوديت خواند و گفت: به جرات ميگويم كه ما 30 برابر اسپانيا پتانسيل داريم و براي رسيدن به يك جايگاه خوب در ابتدا بايد بسترها را آماده كنيم.
مرعشي ادامه داد: با شركتهاي ماركتينگ نيز در حال بستن قرارداد هستيم تا اين شركتها به عنوان نمايندگان ايران در بازارهاي هدف ما فعال باشند.
وي در پاسخ به اينكه آيا دبي ميتواند الگوي كيش باشد؟ گفت: هر چند كيش با هدف گسترش گردشگري داخلي توسعه يافته است اما برنامههايي نيز براي جلب گردشگران خارجي وجود دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات