رييس جامعهي مهندسان شهرساز ايران: ساخت سرويسهاي بهداشتي در مجاورت مراكز فرهنگي ـ هنري، نسنجيده و غير قابل بخشش است
رييس جامعه مهندسان شهرساز ايران، ساخت سرويسهاي بهداشتي جديد را در مجاورت موزه هنرهاي معاصر تهران و عكسخانه شهر و نيز در منظر عمومي بوستانهاي نقاط مختلف تهران، كاري بسيار نسنجيده توصيف و اظهار كرد: اين كار از ديد طراحي شهري، غير قابل بخشش است و ضروري است كه جلو اين امر گرفته شود.
دكتر حميد ماجدي در گفتوگو با خبرنگار هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با تأكيد بر اينكه همجواري بين ساختمانهاي مختلف با كاركردهاي متفاوت در شهر ،يكي از نكات اصلي در طراحي شهري است، عنوان كرد: ضروري است كه در سيماي شهري، اعم از نماهاي فضاهاي مختلف شهري، همجواريها بهصورت متناسب، همخوان و هماهنگ رعايت شود.
اين طراح برنامهريز شهري و مدرس معماري و شهرسازي دانشگاههاي تهران، سپس با اشاره به نمونه مصداقهايي در اين باره تشريح كرد: در فضاي شهري كه شهروندان داخل آن قدم ميزنند، استراحت ميكنند يا حتا در برخي موارد فعاليت اجتماعي انجام ميدهند، بايد همجواري المانها، ساختمانهاي تشكيل دهنده به گونهاي باشد كه آن فضا مطلوبيت خود را داشته باشد.
وي گفت: همجواريها از نكات اصلي طراحي شهري محسوب ميشوند و قرارگيري كاربريهاي همخوان و مرتبط با هم از اهميت قابل توجهي برخوردار است.
ماجدي در ادامه با اشاره به ساخت سرويسهاي بهداشتي در مجاورت مراكز فرهنگي و مراكز پر رفت و آمد اجتماعي، تصريح كرد: ساخت اين سرويسهاي بهداشتي مثلا در گوشه ميدان ونك، بسيار وحشتناك است. ساخت آن حجم بزرگ سرويس بهداشتي عمومي در اين ميدان با آن فضاي باارزش و تجمع روزانه و عبور و مرور شهروندان، فضاي شهري را از بين ميبرد.
وي گفت: در تمام دنيا سعي ميكنند اين گونه فضاها را در زير زمين با ورودي بسيار ظريف و تابلويي براي نشان دادن جهت مكانيابي، قرار گيرد و حتا اگر قرار است در سطح زمين هم باشد، فضاي بسيار كوچكي به صورت پيشساخته طراحي و تعبيه ميشود كه با سكه باز و بسته ميشود و در صورت مراجعه نفر بعدي، كل فضا كه از جنس پلاستيك است، شسته و براي استفاده آماده ميشود.
اين مدرس دانشگاه و مقام مسؤول در وزارت مسكن و شهرسازي، ساخت سرويسهاي بهداشتي را در مجاورت مسجد و موزه هنرهاي معاصر - نبش خيابان كارگر بولوار كشاورز ـ و نيز در مجاور عكاسخانه شهر، ابتداي خياببان بهار شيراز، سه راه طالقاني و موارد مشابه را كاري بسيار نسنجيده ارزيابي كرد و با تأكيد بر غير قابل توجيه بودن آن از ديد طراحي شهري، تصريح كرد: رسانهها با گفتوگو با مديران و صاحبان نظر، مانع از اين اقدامات مديران شهري شوند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات