يك ناشر در نامهاي به كميسيون فرهنگي مجلس: «عملكرد وزارت ارشاد را در توزيع كاغذ به ناشراني معدود، مورد پرسش و تفحص قرار دهيد»
يك ناشر در نامهاي به كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، تفحص در زمينه عملكرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در توزيع كاغذ به ناشراني معدود را خواستار شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نامه داوود علي بابايي ـ مدير انتشارات اميد فردا ـ آمده است: تا كي بايد ناشران كتاب در تنگناي كاغذ باشند و همچنان منتظر كاغذ دولتي بمانند تا بتوانند كتابي به چاپ رسانده، خدمتي به جامعه كرده باشند و موجب بسط و گسترش فرهنگ اسلامي و مردمي شوند؟
اين ناشر در ادامه آورده است: بيش از هشت ماه است كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و تعاوني ناشران تهران كاغذ مورد نياز ناشران را تامين نكرده است؛ مگر بهصورت جزئي، و من ناشر قادر به خريد كاغذ از بازار آزاد به قيمت چهار برابر دولتي آن نميباشم؛ آنهم با بازار راكد كتاب و چكهاي بدون اعتبار مشتريان كتاب و آنوقت در عوض، اداره كل مراكز و روابط فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به 50 تا 60 از ناشران نورچشمي (بهقول خودشان ناشران فعال كه دليلي بر فعال بودن آنها ندارند) يكسوم مصرف كاغذ سال قبلشان را بهعنوان تنخواه به آنان تحويل داده است (حدود اوايل آبان ماه 83 ) كه ميزان آن كاغذها 10 هزار بند ميباشد و ناشراني هستند كه 5 تا 6 ماه قبل، ميليونها براي دريافت كاغذ به تعاوني ناشران پول پرداخت كردهاند و هنوز موفق به دريافت كاغذ نشدهاند.
او در ادامه عنوان كرده است: جاي سؤال اينجاست كه وزارت ارشاد با كدام اختيارات و با كدام مجوز اينچنين تبعيض بين ناشران قايل ميشود كه باعث سرمايهداري شدن فرهنگ ميگردد و ناشران ديگر را از حقوق حقه خود (دريافت كاغذ) محروم ميگرداند؟ اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ميخواهد فقط گروه معدودي از ناشران را مد نظر قرار داده و ديگر ناشران تهراني را كه در حدود 3000 ناشر ميباشند از حقوق خود محروم كند، چرا صريحا بهصورت بخشنامه يا در نشريه معاونت امور فرهنگي وزارت ارشاد، ناشران را مطلع نميكند؛ تا اين قشر فرهنگي حساب كار خود را بكند؟ و آيا اين توطئهاي در جهت مسدود كردن باب فرهنگ و سرمايهداري كردن فرهنگ جامعه نميباشد و آيا با اين عملكردها ضربهاي به فرهنگ اسلامي و مردمي وارد نميشود؟
وي در پايان بهعنوان مديرمسؤول انتشارات اميد فردا و نويسنده چند جلد كتاب سياسي، تاريخي، اجتماعي و ادبي، از نمايندگان عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي تقاضا كرده است كه به اين مساله حاد ناشران رسيدگي كرده، عملكرد وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي (كه آنرا نادرست خوانده است) را در توزيع كاغذ به ناشراني معدود، مورد پرسش و تفحص قرار دهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات