«يحيي مهدوي در فلسفه هميشه آغازگر بود» غلامعلي حدادعادل: بدون آنكه صحت اصالت و استواري زبان فارسي را از بين ببرد در نثر فارسي لطافت داشت
يكصد و سي و سومين نشست كتاب ماه ادبيات و فلسفه عصر روز گذشته با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي، معاون فرهنگي وزير ارشاد، برخي از اعضاي فرهنگستان زبان و ادب فارسي و تعدادي از اساتيد فلسفه، با موضوع «يحيي مهدوي و فلسفه در ايران» در مؤسسه خانه كتاب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش حكمت و فلسفه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وزير ارشاد در اين نشست گفت: حضور دكتر حداد عادل در اين جلسه معطوف به سوابق قبلي ايشان است؛ اما از يك جهت براي من تازگي داشت و آن تداوم حضور ايشان در چنين جلساتي عليرغم مشكلات ناشي از مسؤوليت جديد ـ رياست مجلس شوراي اسلامي ـ براي بنده از هر جهت قابل تحسين است و خوشحال شدم كه تعلقات فرهنگي رييس مجلس همچنان جايگاه ويژهاي براي او دارد. اميدوارم بودنش در سمت جديد راههايي براي بسط و گسترش و هموار كردن آن داشته باشد. همچنين اظهار علاقه نسبت به استاد كه از جانب شاگردان با حضور در اين جلسه صورت گرفته است، برايم قابل توجه بود.
احمد مسجدجامعي افزود: اينها نشان دهنده اين است كه اعتماد اجتماعي نسبت به طبقه معلم و اساتيد در بالاترين سطح قرار دارد.
وي با اشاره با حوزه گسترده فعاليت فرهنگي و آثار جاودان دكتر مهدوي يادآور شد: او يكي از نادر افرادي است كه بيش از يك اثرش به كتاب سال راه يافت. مهدوي علاقه شديدي به زبان فارسي داشت.
در ادامه غلامعلي حداد عادل نيز در سخناني گفت: در اين مجلس حاضر شدهام تا وظيفه شاگردي خود را به استادم ادا كنم.
رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي سپس به خصوصيات اخلاقي مهدوي اشاره كرد و افزود: مهدوي و خاندان مهدوي، اشرافزاده بودند. اما همهي محاسن اعيانزدگي را داشتند و معايب آن را نداشتند. او بدون آنكه تظاهري به علمدوستي خود كند 30 سال در دانشگاه تهران خدمت كرد و همه حقوقش را به دانشگاه برگرداند كه صرف كتابهايي با عنوان هديه دكتر مهدوي شد. او عاشق دانشگاه تهران بود. مهدوي بدون آنكه صحت اصالت و استواري زبان فارسي را از بين ببرد در نثر فارسي لطافت داشت.
حداد عادل در پايان شعري را كه در هنگام مرگ يحيي مهدوي سروده بود خواند.
به گزارش خبرنگار ايسنا محمد خوانساري، از ديگر شاگردان يحيي مهدوي، هم در سخناني اظهار داشت: حيات مهدوي سالهاست پايان گرفته؛ اما حيات روحانياش همچنان ادامه دارد و آثارش مثل نهرهاي جاري هيچگاه خشك و قطعشدني نيستند. وجدان سختگيرش هميشه بالاي سرش بود و دايم نگران عمل خويش. جايزه كتاب سال را كه به خاطر كتاب مابعدالطبيعه دريافت كرد، براي مرمت به كتابخانه مرحوم مينوي داد؛ كتابخانهاي كه به روي مراجعهكنندگان باز است، اگرچه با كمال تاسف مراجعه كنندهاش بسيار كم است.
كريم مجتهدي ـ استاد فلسفه دانشگاه تهران ـ نيز ضمن بيان خاطراتش از آشنايي با دكتر مهدوي گفت: كار اصلي فيلسوف، بايگاني و جمع كردن در پوشهها نيست. او هميشه آغازگر است و دكتر مهدوي هم همين حالت را داشت.
نصرالله پورجوادي ـ رييس مركز نشر دانشگاهي ـ، مهدي محقق ـ رييس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ـ و احسان نراقي از ديگر سخنرانان اين نشست بودند كه به ذكر خاطراتي از چگونگي آشنايي خود با يحيي مهدوي پرداختند.
علياصغر محمدخاني ـ رييس شوراي گسترش زبان فارسي ـ نيز در پايان نشست با اشاره به كتابهاي تفسير عتيق نيشابوري سورآبادي يحيي مهدوي و سيرت رسولالله (ص) اصغر مهدوي گفت: نمونه اين آثار ميتوانند درسي براي شاعران و رمان نويسان جوان ما باشند تا با بهره گيري از آنها در آثار خود موفقتر عمل كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات