رضا داروغه در حاشیه بازدید از باغات شهرستان و دیدار با کشاورزان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: کوهسرخ در حوزه کشاورزی و دامپروری استعدادهای بینظیر و کمنظیری دارد که بزرگترین بادامستان دیم کشور یکی از آنها است.
وی با اظهار تأسف از اینکه آنگونه که باید به این بادامستان توجهی نشده است، بیان کرد: متأسفانه امسال بیش از ۲۴۰ میلیارد ریال خسارت به بادامستانهای شهرستان وارد شده است.
معاون فرماندار کوهسرخ بر استفاده از تجربیات پیشکسوتان این بخش توسط افرادی که برای اولین بار میخواهند کشاورزی اقتصادی را تجربه کنند تأکید کرد و گفت: ارقامی که برای کشت به کشاورزان توصیه میشود باید متناسب با اقلیم باشد.
وی با بیان اینکه بادام کاران و پسته کاران بسیاری داشتیم که پس از کشت متوجه شدند چه ارقامی بیشترین بازدهی را دارد، خاطرنشان کرد: بین کشاورزان دیروز و امروز انتقال دانش نیاز است.
داروغه گفت: بزرگترین بادامستان دیم در کوهسرخ، واقع در خراسان رضوی، یکی از مناطق مهم و تاریخی در زمینه کشت بادام به شمار میرود. این منطقه به دلیل شرایط اقلیمی خاص خود، از جمله تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد، برای کشت بادام دیم مناسب است.
وی ادامه داد: شهرستان کوهسرخ در محصولاتی مانند بادام، زردآلو، ریواس، آنغوزه و نوغانداری رتبه اول تا سوم خراسان رضوی را دارا است.
معاون فرماندار کوهسرخ با اشاره به اینکه کوهسرخ دارای بزرگترین بادامستان دیم کشور با ۱۲هزار و۵۰۰ هکتار در سطح کشور است، خاطرنشان کرد: در گذشته سطح بادامستان شهرستان بالغ بر ۲۱ هزار هکتار بوده است.
وی افزود: با توجه به بحرانهایی که داریم بالغ بر ۴.۵ میلیارد تومان اعتبارات بنیاد برکت را فقط در حوزه انتقال آب سرمایهگذاری کردیم، بدون اینکه چاه آبی حفر شود راندمان بهرهبرداری از آب به دو برابر افزایش یافت.
وی با بیان اینکه به جز کوهسرخ و چناران شهرستان دیگری در این حوزه ورود نداشته است، افزود: این اعتبارات به جز اعتبارات مجموعه جهاد کشاورزی است.
داروغه با تأکید بر اینکه از سالها قبل باید از کشاورزی سنتی عبور میکردیم و به کشاورزی اقتصادی میرسیدیم، گفت: رعایت الگوی کشت محلی، منطقهای و بعضاً استانی بسیار حائز اهمیت است و باید برنامههای جهاد کشاورزی را رعایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه رعایت الگوی کشت به تولید ثروت کشاورزان کمک میکند، خاطرنشان کرد: اگر پذیرفتیم که شهرستانی باغبانی هستیم نباید زیاد به سمت کشت زعفران برویم.
معاون فرماندار کوهسرخ با اعلام اینکه در حوزه کیفی و افزایش تولید اقدامات مؤثری را میتوانیم داشته باشیم، یکی از آفات و چالشهای شهرستان را وجود اراضی خرد دانست و افزود: خرده مالکی مانع اجرای طرحهای آبیاریهای نوین میشود.
وی همچنین گفت: باید بیمه محصولات و بیمه خود کشاورزان جدی گرفته شود. اگر موضوع بیمه جدی گرفته میشد در خسارتهایی که امسال به کشاورزان وارد شد اتفاقات خوبی میافتاد.
وی در ادامه استفاده از برند کوهسرخ در محصولات کشاورزی را ضروری دانست و گفت: گرچه در محصول بادام در سطح کشور حرف برای گفتن داریم اما هنوز برندی را با نام این شهرستان نداریم.
داروغه با تأکید بر اینکه ضرورت دارد تا بر روی برندسازی محصولات کار بیشتری شود، اظهار کرد: محصولات باید در بسته بندیهای شکیل صادر شود.
وی خاطرنشان کرد: برندسازی محصولات کشاورزی به عنوان یک ابزار کلیدی در موفقیت و رشد بازار این محصولات شناخته میشود.
معاون فرماندار کوهسرخ افزود: برندسازی به محصولات کشاورزی کمک میکند تا در بازار شناسایی شوند و از سایر محصولات مشابه تمایز پیدا کنند. بدون شک یک برند قوی میتواند ویژگیهای خاص محصول، کیفیت و ارزش افزوده آن را به مشتریان معرفی کند.
وی گفت: برندها میتوانند به تولیدکنندگان کمک کنند تا حقوق خود را در برابر تقلب و کپیبرداری حفظ کنند. ثبت برند و علامت تجاری میتواند به عنوان یک ابزار قانونی برای حمایت از تولیدکنندگان عمل کند.
داروغه اظهار کرد: برندسازی محصولات کشاورزی نه تنها به افزایش فروش و سودآوری ، بلکه به ایجاد اعتماد و وفاداری در مشتریان، شناسایی و تمایز محصولات و توسعه پایدار در صنعت کشاورزی کمک میکند. سرمایهگذاری در برندسازی میتواند به عنوان یک استراتژی کلیدی برای موفقیت در بازارهای رقابتی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام
نظرات