• جمعه / ۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۵:۳۲
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403120301522
  • خبرنگار : 71342

طلسمی که بالاخره شکسته شد!

طلسمی که بالاخره شکسته شد!

بیست و دومین جشنواره تئاتر تجربه بعد از حدود ۲ سال وقفه، چهارم تا نهم اسفند ماه امسال برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، بیست و یکمین دوره جشنواره تئاتر تجربه که هر سال از سوی دپارتمان تئاتر پردیس تئاتر و موسیقی هنرهای زیبا برگزار می‌شود، اردیبهشت سال ۱۴۰۱ برپا شد و حالا دوره جدید این جشنواره در آخرین ماه امسال با نزدیک به ۲ سال فاصله از دوره پیشین برگزار می‌شود.

این در حالی است که هنوز هیچ خبری از برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی نیست و برگزاری این جشنواره همچنان در هاله‌ای ابهام است.

آثار شرکت‌کننده در این دوره از جشنواره در سالن‌های دپارتمان نمایش هنرهای زیبا، تالار مولوی، مرکز تئاتر لبخند و سالن انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه می‌روند.

در این جشنواره ۱۴ گروه دانشجویی از دانشگاه‌های تهران، هنر، تربیت مدرس و آزاد پس از مرحله ارزیابی عملی آثار به بخش صحنه‌ای راه یافته‌اند و در سالن‌های نامبرده دو مرتبه برای مخاطبین جشنواره اجرا خواهند کرد.

دبیر این دوره از جشنواره پویا جعفری است و گفته شده که دبیرخانه تلاش داشته از مدل داوری رقابتی همراه با ارزش‌گذاری فاصله بگیرد و سازوکار دیگری را با مداخله مستقیم آرای تماشاگران انتخاب کرده است که بر اساس آن در نهایت۳ گروه از اجراهای صحنه‌ای به انتخاب تماشاگران برگزیده می‌شوند و برای اجرای عمومی به سالن‌های مولوی و تالار انتظامی خانه هنرمندان ایران معرفی می‌شوند.

فروش بلیت اجراهای بخش صحنه‌ای از دوم اسفند ماه در سایت تیوال آغاز شده است.

در بخش تجربی (تمرین-اجرا) ۲۳ گروه پذیرفته شد با همراهی منتورها و تسهیلگران این بخش بر ساخت قطعاتی از اجراها با فرم‌ها و رویکردهای دگرگونی شامل تئاتر شورایی، تئاتر مستند، لکچر پرفورمنس، اینستالیشن و ... با تمرکز بر مولفه‌های فراخوان ( شامل تعامل با مخاطب معاصر و ساخت یک گروه اجرایی دموکراتیک) در یک پروسه آزمایشگاهی شرکت کرده‌اند. 

این گروه‌ها در بازه جشنواره، تمرین‌های نهایی و گزارش تجربه فرایند تمرین-اجرا را با تمرین‌نگاران و مخاطبان درمیان می‌گذارند. قرار است گزارش‌های مکتوب و مستندات پروژه‌های تمرین-اجرا در ویژه‌نامه جشنواره منتشر شود.

اسامی منتورها و تسهیلگران بخش تجربی، علی محمدی ، امین اسفندیار ، صبا نجاتی ، مرتضی جلیل‌دوست ، نیما دهقانی، نازنین‌زهرا رفیعی، محسن خدری ، کسری پاشایی هستند.

بخش نمایشنامه به صورت کارگاهی است و تاکنون دو کارگاه و نشست برای برگزیدگان بخش نمایشنامه با حضور راحیل فلاح‌فر و شیرین کاظمیان برگزار شده است. کارگاه‌های بعدی این بخش به زودی از صفحات جشنواره تجربه اطلاع رسانی می‌شود و در هفته اصلی جشنواره برگزار خواهد شد.

تاکنون چندین کارگاه و نشست شامل (open studio با احسان شایان‌فرد، دراماتورژی دیجیتال با جعفر حجازی ، کدنویسی خلاق با وصال جواهری ، نقطه و بدن با شکیبا بهرامیان، رسانه‌های دیجیتال برای تئاتر با شروین عقیل، تمرین‌نگاری با علی جاویدان برگزار شده است. 

همچنین نشست تمرین باز با شهاب آگاهی ابتدای هفته اصلی جشنواره برگزار می‌شود و چند نشست و کارگاه دیگر به زودی توسط دبیرخانه اطلاع رسانی‌ خواهد شد.

 نشست‌ها و کارگاه‌های این دوره هم به صورت عمومی و هم با توجه به رویکردهای هر بخش و حوزه‌های اجرایی برنامه‌ریزی شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha