• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403112921792
  • خبرنگار : 50455

معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی خبر داد

ارسال بیش از ۱۵۰۰ اثر به جشنواره شیخ طوسی 

ارسال بیش از ۱۵۰۰ اثر به جشنواره شیخ طوسی 

ایسنا/قم معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی از برگزاری اختتامیه بیست وششمین جشنواره پژوهشی شیخ طوسی (ره) در روز پنجشنبه دوم اسفند با سخنرانی آیت‌الله سبحانی در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی (ره) قم خبر داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی کاظمی، معاون پژوهشی پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی و دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی امروز (دوشنبه ۲۹ بهمن‌) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: جشنواره شیخ طوسی از سال ۱۳۷۶ آغاز گردید و از سال ۱۳۹۰ توسط پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی برگزار می‌شود و سال به سال در حال رشد کیفی است.

وی از شناسایی  دوهزار و ۴۰ اثر در بخش اصلی جشنواره شیخ طوسی خبر داد و گفت: هزار و ۵۷۸ مورد از این آثار به دبیرخانه رسید و بررسی شد. در مجموع ۵۱ اثر پژوهشی، ۳۳ اثر آموزشی و عمومی، ۱۴ اثر ترجمه‌ای، ۱۳۶ رساله دکتری،‌ ۶۴۳ اثر پایان‌نامه، شش اثر تحقیق پایانی، ۲۰۸ مقاله علمی پژوهشی و ۴۴۲ مقاله علمی تخصصی وارد فرآیند ارزیابی شده‌اند.

کاظمی با اشاره به دریافت ۷۹۴ اثر در حوزه بین‌الملل، گفت: افغانستان، ترکیه، عراق، لبنان، سوریه، اندونزی و غنا از جمله کشورهایی است که پژوهشگران آن به دبیرخانه جشنواره اثر فرستاده‌اند.

دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی با اشاره به وجود شش حوزه تخصصی علمی در جامعه المصطفی، گفت: در این دوره از جشنواره، ۳۷۳ اثر در حوزه دانشی قرآن و حدیث،‌ ۲۶۹ اثر در حوزه فقه و اصول، ۱۷۲ اثر در حوزه حکمت و مطالعات ادیان، ۱۱۲ اثر در حوزه تاریخ، سیره و تمدن اسلامی، ۵۵۲ اثر در حوزه علوم انسانی اسلامی و ۱۰۰ اثر در حوزه زبان ادبیات و فرهنگ‌شناسی، وارد فرآیند ارزیابی شده‌اند.

دبیر اجرایی جشنواره تاکید کرد: اهداف بخش اصلی جشنواره این است که آثار دریافتی از حیث میزان فعالیت ‌پژوهشی، میزان مشارکت آقایان و خانم‌ها، حوزه‌های دانشی، موضوعات مورد توجه مورد ارزیابی قرار بگیرند و بر اساس نتایج ارزیابی، برنامه‌های پژوهشی المصطفی در آینده مدیریت و راهبری شوند.

وی با بیان اینکه بخش ویژه جشنواره نیز پذیرای آثار طلاب المصطفی و سایر پژوهشگران بوده است، گفت: عنوان بخش ویژه این دوره از جشنواره، «مردم‌سالاری دینی در گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی» است.

کاظمی با اشاره به دریافت ۱۳۶ اثر در بخش ویژه جشنواره شیخ طوسی گفت: از این تعداد، ۲۰ مورد از مقالات دریافتی امتیاز ارزیابی بالای ۷۰ کسب کردند که تحت عنوان مقالات برگزیده منتشر خواهند شد.

وی با بیان اینکه این همایش تاییدیه ISC را دارد، افزود: ۱۲ نفر از صاحبان مقالات برتر بخش ویژه جشنواره، طی روزهای سه‌شنبه ۳۰ بهمن و چهارشنبه اول اسفند در دو پنل تخصصی «گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی؛ فرصت‌ها، موانع و راهکارها» و «گفتمان تمدنی انقلاب اسلامی؛ نظریه‌ها، خوانش‌ها و تجربیات از مردم‌سالاری دینی» به ارائه مقالات خود خواهند پرداخت.

دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی با اشاره به تجلیل جشنواره از افراد شاخصی که در عرصه بین‌الملل فعالیت‌های علمی و پژوهشی داشته‌اند و یا فعالیت آن‌ها بازتاب خیلی برجسته‌ای در عرصه بین‌الملل داشته است،‌ گفت: در اختتامیه جشنواره بیست و ششم، مقام علمی آیت‌الله العظمی سبحانی تجلیل خواهد شد.

کاظمی گفت: ۲۶ پایان‌نامه و رساله دکتری در المصطفی به زبان‌های فارسی، اردو، آذری، پشتو، ترکی استانبولی، انگلیسی، عربی، فرانسوی و مالایی به آثار آیت‌الله سبحانی پرداخته‌اند. همچنین ۲۸ کتاب از ایشان در المصطفی به ۱۰ زبان مختلف ترجمه شده است.

دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی عنوان کرد: یکی از برنامه‌های اختتامیه، رونمایی از ترجمه کتاب محاضرات فی الالهیات آیت‌الله سبحانی به زبان ترکی استانبولی است که توسط وحدت اینچه، از فضلای اهل سنت ترکیه ترجمه شده است.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته در جشنواره میزبان مدعوین المصطفایی خارج از کشور بوده‌ایم، افزود: امسال میزبان ۱۶ نفر از کشورهای ترکیه، گرجستان، مالی، عراق، تونس، اندونزی تایلند، افغانستان، لبنان، کنگو و نیجریه هستیم که در پنل‌های تخصصی و آیین اختتامیه حضور خواهند داشت.

دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی گفت: مراسم اختتامیه جشنواره نیز روز پنجشنبه دوم اسفند از ساعت ۹ تا ۱۲ در مجتمع آموزشی امام خمینی (ره)، سالن قدس برگزار خواهد شد.

آیت‌الله سبحانی، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی رئیس جامعه المصطفی، و کدخدایی رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، سخنرانان آیین اختتامیه خواهند بود.

کاظمی با اشاره به اینکه جشنواره امسال ۷۹ نفر حائز رتبه و شایسته تقدیر دارد، گفت: دو نفر رتبه اول کسب کردند. سه نفر رتبه دوم، ۱۸ نفر رتبه سوم و ۵۱ نفر شایسته تقدیر هستند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha