• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403120100579
  • خبرنگار : 50989

دبیر ستاد ملی ‌سیاستگذاری و هماهنگی ‌مدیریت‌ مقابله با پدیده گرد و غبار:

۶۵ درصد تالاب‌های کشور به عرصه تولید غبار تبدیل شده است

۶۵ درصد تالاب‌های کشور به عرصه تولید غبار تبدیل شده است

ایسنا/قم دبیر ستاد ملی ‌سیاستگذاری و هماهنگی ‌مدیریت‌ مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: اگر تصمیم‌گیری در خصوص دریاچه نمک متعادل نباشد به زودی ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت تاثیر گرد و غبار قرار خواهند گرفت.

علی‌محمد طهماسبی‌بیرگانی دبیر ستاد ملی ‌سیاستگذاری و هماهنگی ‌مدیریت‌ مقابله با پدیده گرد و غبار در افتتاحیه همایش ملی «تبیین راهبردهای اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار» که در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: عمده گرد و غبار قم منشأ داخلی دارد و هرساله به جهت کم شدن حق‌آبه‌ها شاهد توسعه بیابان در این استان هستیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۵۰ میلیون هکتار عرصه ایجاد گرد و غبار وجود دارد و طی هفت سال گذشته منطقه غبارخیز کشور ۴۷ درصد توسعه یافته است؛ هم‌اکنون ۶۵ درصد تالاب‌های کشور به عرصه تولید غبار تبدیل شده است.

طهماسبی‌بیرگانی عنوان کرد: از بین رفتن پوشش گیاهی طی دوره‌های تاریخی گذشته با دستکاری بشر مهم‌ترین عامل برهم خوردن طبیعت بیابان‌ها بوده است همچنین چرای بی‌رویه، کندن و برداشت بوته‌ها، تخریب نامناسب خاک و مدیریت نامناسب آب و تغییرات اقلیمی نیز سبب توسعه بیابان شده است.

دبیر ستاد ملی ‌سیاستگذاری و هماهنگی ‌مدیریت‌ مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: ۵ میلیون هکتار از عرصه‌های زراعی کشور به عرصه تولید غبار تبدیل شده است؛ مناطق غبارخیز ایران بیشتر حاصل دستکاری بشر و اقدامات نسنجیده آن ایجاد شده است.

وی عنوان کرد: وضعیت بحرانی منطقه سراجه قم که در مجاورت دریاچه نمک قرار دارد بسیار حائز اهمیت است؛ اگر تصمیم‌گیری در خصوص دریاچه نمک متعادل نباشد به زودی ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت تاثیر گرد و غبار قرار خواهند گرفت.

طهماسبی‌بیرگانی تصریح کرد: هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص دریاچه نمک باید در مرتبه اول سنجیده باشد و مرتبه دوم مانع از تغییراتی شود که مقابله متوازن را سلب کند و اجازه ندهد تا اقدام منفی صورت بگیرد.

وی گفت: زمانی گرد و غبار در چند روستای غبارخیز تاریخی را تحت تاثیر قرار می‌داد در حالی که امروزه بسیاری از کلانشهرها را درگیر کرده است؛ برای مقابله با گرد و غبار در مرتبه نخست باید اقدامات اشتباه گذشته را متوقف و در مرتبه دوم اکوسیستم را به وضعیت قبلی بازگردانیم.

دبیر ستاد ملی ‌سیاستگذاری و هماهنگی ‌مدیریت‌ مقابله با پدیده گرد و غبار در پایان اظهار کرد: در حال حاضر عرصه اصلی دریاچه نمک غبارخیز نیست اما طرح‌هایی مانند استحصال نمک و سایر عناصر معدنی آن می‌تواند وضعیت این دریاچه را به شدت وخیم کند؛ تجربه شکست‌خورده برخی کشورها مانند ایالات متحده در بهره‌برداری از منابع طبیعی مانند آینه‌ای باید مقابل ما باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha