مسعود اصغری امروز یکشنبه درباره ذبح بهداشتی دام ماه محرم خطاب به هیاتهای مساجد، حسینیه ها، تکایا در عزاداری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع)، بیان کرد: برای بهرهگیری از نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی، ذبح دام را در کشتارگاههای تعیین شده شهرستان ها انجام دهید.
وی با بیان اینکه از کشتار دام در معابر و منازل به دلیل پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو باید پرهیز کرد، افزود: هنگام ذبح دام از دستکش، عینک و روپوش مخصوص استفاده کرده، و بعد از کشتار دام قربانی، لاشه را حداقل ۲۴ ساعت در یخچال(دمای صفر تا ۴ درجه) نگهداری و سپس آن را خرد و مصرف کنید.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: جگر دام قربانی را تازه مصرف نکنید و بعد از نگهداری حداقل به مدت ۴۸ در دمای یخچال نگهداری شود، حتما پس از تماس با حیوان یا ذبح آن، دست هایتان را با آب و صابون به خوبی بشویید و وسایل استفاده شده در ذبح مانند چاقو ، تشت و سینی را تمیز و ضدعفونی کنید.
وی تاکید کرد: در این ایام از رها کردن خونابه ها و پسماند های دام در معابر شهری و روستایی پرهیز کرده و از خرید دام های دارای کنه، علائم بیماری و بدون هویت ( فاقد پلاک بارکددار) خودداری کنید.
اصغری گفت: تا حد ممکن دام قربانی را از مراکز عرضه مجاز دام زنده شهر خود خریداری و از سلامت دام با مراجعه به تیم های سیار و ثابت کارشناسان دامپزشکی یا درمانگاه دامپزشکی اطمینان حاصل کنید.
وی اظهار کرد: اگر برای نذورات از شیر استفاده می کنید حتما باید شیر پاستوریزه باشدو در صورت استفاده از شیر سنتی، به مدت پنج دقیقه جوشانده و سپس توزیع کنید.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: ادارات دامپزشکی شهرستان ها و شماره چهار رقمی ۱۵۱۲ برای ارتباطات مردمی به منظور انجام بازرسی های بهداشتی و شرعی و تایید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره فعال هستند.
انتهای پیام
نظرات