• پنجشنبه / ۱ شهریور ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1403060100066
  • خبرنگار : 71667

ستار هاشمی وزارت ارتباطات را از زارع‌پور تحویل گرفت

ستار هاشمی وزارت ارتباطات را از زارع‌پور تحویل گرفت

مراسم استقبال از سیدستار هاشمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم امروز با حضور عیسی زارع پور و معاونان وی انجام شد.

به گزارش ایسنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم صبح امروز پنج شنبه (یکم شهریورماه) با ادای احترام به شهدای گمنام در محل این وزارتخانه، سکان این وزارتخانه را تحویل گرفت. پس از مراسم برگزاری استقبال، جلسه‌ای با حضور وزیر ارتباطات و معاون حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم برگزار شد که در آن معاون به ارائه گزارشی از عملکرد سه ساله این وزارتخانه پرداختند. 

بیشتر بخوانید:

مراسم تودیع و معارفه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم هم در ابتدای این جلسه با اشاره به رای اعتماد بالایی که وزیر جدید ارتباطات از مجلس گرفته است، گفت: آقای هاشمی فردی متخصص و باتجربه مدیریت در وزارت ارتباطات است که ما هم به طور کامل در خدمت ایشان هستیم.

وی با بیان اینکه مسوولیت در جهوری اسلامی ایران به صورت دو امدادی است، افزود: هر مسوولی وظیفه دارد مسیر کار را برای نفر بعدی هموار کند.زارع پور به راهبردهای اصلی وزارت ارتباطات در دوران وزارت خود اشاره کرد و گفت: ما در این دوره تلاش کردیم به کارهای اصلی و زیرساختی که ثمره آن در آینده مشخص می شود بپردازیم مانند ایجاد زیرساخت های لازم برای صنعت فضایی و پروژه فیبرنوری که شیرینی استفاده از آن را در این دوره مردم خواهند چشید.

وزیر پیشین ارتباطات به تغییر نقش این وزارتخانه از یک تامین کننده ارتباطات به راهبر پروژه های ملی در کشور اشاره کرد و توضیح داد: اجرای نسخه نویسی الکترونیکی، توزیع اینترنتی دارو، برگزاری انتخابات الکترونیک و چندین طرح مهم دیگری ملی با پشتیبانی و راهبری وزارت ارتباطات به نتیجه رسید و راهبری موضوعاتی مانند دولت هوشمند و اقتصاد دیجیتال نیز به عهده وزارت ارتباطات گذاشته شده است.

زارع پور با اشاره به اینکه در نهایت این «نقش راهبری» در موضوعات گوناگون در برنامه هفتم پیشرفت به قانون تبدیل شد، تصریح کرد: نقطه عطف قانون برنامه هفتم برای وزارت ارتباطات ابزارهای تنظیم گری جدید و سپردن راهبری اقتصاد دیجیتال و دولت هوشمند در دولت به این وزارتخانه با همکاری سایر دستگاههاست و با  این قانون گویا وزارت ارتباطات جدیدی شکل گرفته است.

وی در پایان سخنان خود از همکاران و مدیران و فعالان بخش ارتباطات، فناوری اطلاعات و صنعت فضایی تقدیر و از مردم بابت کاستی ها طلب حلایت کرد.

همچنین امیر لاجوردی - رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی  اظهار کرد:  ساختار ارتباطی ما سلسله مراتبی بوده و  در ابتدای دولت سیزدهم مشکلی جدی در ارتباطات ثابت داشته و در حوزه نسل پنجم توسعه قابل توجهی نداشتیم. در لایه دوم نیز وضعیت ۲۰ استان مناسب نبود و لایه سوم و چهارم (ترافیک) و  در ابتدا با دولت مشکل مواجه شدیم. 
وی افزود: یکی از پروژه ها فیبرنوری بود که  کار در ۶۳۲ شهر آغاز و در ۳۰۰ شهر کار تمام شده و الان ۸ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفتند. همچنین در این زمینه به ۹ اپراتور پروانه جدیدی در این زمینه داشته و درباره آخرین وضعیت پوشش هم از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳  جهش خوبی داشتیم.

لاجوردی گفت: تعداد سایت های نسل پنجم در ابتدای  دولت ۱۰ سایت بود و  الان به بیش از ۲۰۰۰ سایت دست یافته‌ و هماهنگی‌هایی با شرکت سامسونگ داشته‌ایم.  همچنین اقدام خوبی در زمینه ارتباطات روستایی رخ داد و در انتخابات پوشش ۱۰۰ درصدی بود. در خدمات الکترونیکی ۹۵ درصد نسخه الکترونیکی نوشته  و ۱۰۰ درصد الکترونیکی پیچیده می‌شود. علاوه بر موارد گفته شده در حوزه ترافیک و داخل و خارج مجموع ترافیک داخل و خارج دو برابر شده است.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: تحریم و محدودیت‌ها دو موضوعی بود که بر روی تجربه کاربری تاثیر می‌گذاشت. ما حداقل ۳۰۰ هزار سایت و سرویس داریم که برروی کاربران ایرانی تحریم شده و ناچار کاربرای برای آن از فیلتر شکن استفاده می‌کنند. اما از اقداماتی که در این زمینه انجام شد می توان به سرویس رادار گیم و ۴۰۳ اشاره کرد. در زمینه رفع محدودیت ها بسته پیشنهادی را جهت بازبینی استخراج و پیش بینی کردیم و در اسفند ۱۴۰۱، ۳۰۰ سایت رفع فیلتر شد و اقداماتی هم برای رفع فیلتر گوگل پلی انجام شده است.  

وی تصریح کرد: ظرفیت شبکه انتقال در ابتدای دولت ۳۱,۵ بود که الان به ۶۷ ترابیت برثانیه رسیده است. ظرفیت شبکه آی پی در ابتدای دولت ۲۸ ترابیت بر ثانیه بود و الان ظرفیت دو برابر یعنی ۵۸ ترابیت بر ثانیه شد. همچنین ظرفیت پهنای باند بین المل از ۵,۴ به ۱۰,۷ ترابیت بر ثانیه رسیده که حاکی از دو برابر شدن آن است. ترانزیت اینترنت از کشور نیز ۱،۳ به ۳,۲ تربیت بر ثانیه رسیده است.

وی گفت: در ارتباطات روستایی حدود ۲۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار باقی مانده بود، در این سه سال ۸۳۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت متصل شده اند و پوشش روستای زیر۲۰ خانوار به ۳۰۰۰ رسیده است.

در ادامه حسان کیانخواه - دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در زمینه دولت الکترونیک و هوشمندسازی خدمات توضیح داد: اتفاق جدی در دولت سیزدهم رخ داد که پنجره ملی خدمات دولت هوشمند  بود و ظاهرا با درگاهی برای دریافت خدمات رو به رو بودیم اما بحث سیاست گذاری خدمات دولت مطرح بود. در این دولت تا حدودی با ایجاد پنجره تصویری متمرکز از خدمات هوشمند سازمان‌ها ارائه شد. در حال حاضر حدود ۵۱ میلیون ایرانی در آن ثبت نام کردند. در زمینه مرکز ملی تبادل اطلاعات هم باید گفت افزایش ۵ برابری  تراکنش‌های مرکز را داشتیم. در واقع از ۱,۵ میلیارد تراکنش در سال ۹۹ به ۵ میلیارد تراکنش در سال ۱۴۰۲ رسید.

ستار هاشمی وزارت ارتباطات را از زارع‌پور تحویل گرفت

همچنین سید ستار هاشمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم امروز در جلسه با معاونان این وزارتخانه اظهار کرد: ضمن تسلیت ایام اربعین، ابراز خوشحالی می کنم از اینکه دوباره خداوند توفیقی برای خدمت گذاری به من داده است. درباره نگاه رئیس جمهور  به تشکیل کابینه باید گفت مرتبا نکته را تاکید می کردند که  با نگاه توافق و وفاق ملی کار خود را آغاز و ادامه دهیم.

وی افزود: تجربه جدیدی است که از ظرفیت‌های کشور بهره کافی را ببریم و با توجه به اینکه تجربه جدیدی است، فراز و نشیب های خود را خواهد داشت اما تلاش می کنیم این مسیر را با این نگاه با استفاده از ظرفیت های حداکثر وزارت ارتباطات دنبال کنیم.

هاشمی گفت: جا دارد تقدیر کنم از نمایندگان محترم مردم  که من را انتخاب کرده و بار مسئولیتم را سنگین‌تر کردند.  میثاق سیاست کلی ملی نظام و  برنامه هفتم توسعه است و کسانی که در این کمک کنند، حتما دست یاری به سویشان دراز می‌کنیم و تردید ندارم که عزیزان حامی ما خواهند بود.

وی در ادامه صحبتهایش با بیان اینکه با برنامه هفتم توسعه، روح جدیدی در کالبد وزارت ارتباطات دمیده شده است، تصریح کرد: یکی از بندهای این برنامه، نگاه به اهداف به صورت کمّی که در ماده ۶۴ ترسیم شده است و کمک می‌کند که بتوانیم با یکدیگر در یک مبنای مشخص و عدد و رقم صحبت کنیم. در بسیاری از مواقع که نمی‌توانیم کمّی صحبت کنیم ممکن است فاصله ایجاد شده و باعث واگرایی شود.

هاشمی تشریح کرد: بحث شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از تکالیف قانونی ما است که با جدیت کامل این موضوع را پیگیری و دنبال خواهیم کرد و در سقف اعتبارات تخصیصی، آن را به سرمنزل مقصود برسانیم. مسیر پیش رو مسیر همواری نیست چون در تحقق اهداف و برنامه‌ها بخش ابتدایی سرعت بیشتری دارد اما در ادامه مسیر، آهنگ رشد و شتاب کاهش پیدا می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه باور و گمان ما این است ماموریت‌های ارتباطات، ورای یک ماموریت درون‌بخشی است و در توسعه اقتصاد دیجیتال باید بر حوزه‌های مختلف و صنایع مختلف تمرکز کنیم؛ تأکید کرد: در این حوزه نیاز به جذب سرمایه داریم که پست بانک به عنوان بانک تخصصی به ما کمک خواهد کرد. باید به سمتی برویم که از ظرفیت بورس و سرمایه‌گذاری خارجی نیز استفاده کنیم. ضرب‌آهنگی که در حوزه پیشرفت وجود داشته به سمت کندی رفته است.

او با بیان اینکه یکی از دلایل، این است که وقتی در حوزه اقتصاد دیجیتال به دنبال سرمایه‌گذار هستیم این دغدغه وجود دارد که آیا امکان بازگشت سرمایه وجود دارد؟ و میزان نقدشوندگی چقدر است؟ گفت: در این میان، فعال‌سازی بورس تخصصی می‌تواند کاری کند تا سرمایه‌گذاران با اطمینان بیشتری وارد این بخش شوند.

وی با اشاره به اینکه در توسعه صنعت فضایی با تدبیر دکتر سالاریه اتفاقات خوبی را شاهد هستیم بیان کرد:  این حوزه به شکل جدی باید تقویت شود و توفیقات سنوات قدیم استمرار پیدا کند. همچنین دولت هوشمند الزاماتی دارد که با وجود دستاوردهای بسیاری که به واسطه زحمات قبلی رخ داده اما مردم کمتر آن را احساس کردند. به واسطه نظامات مدیریتی که می‌گوید ما ابتدا برنامه‌ریزی کرده و سپس اجرا می‌کنیم و مجدد برنامه‌ها را بر اساس بازخوردها بازنگری می‌کنیم. نگاه ما بر این است که با یک آسیب‌شناسی کارشناسی، علمی و در تعامل حداکثری با مردم قدم‌ها را استوارتر برداریم چرا که به شفافیت منجر خواهد شد و سرمایه‌های اجتماعی کشور و نظام را ارتقاء خواهد بخشید.  

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره قانون دوام گفت:  قانونی است که اگر اجرایی نشود چرخه هوشمندسازی پیش نخواهد رفت. طبق این قانون، دستگاه‌های مختلف مکلف هستند داده‌های خود را در اختیار دولت هوشمند قرار دهند. منابع کشور محدود است و اگر می‌خواهیم در حوزه‌های مختلف رشد داشته باشیم باید بهره‌وری را به عنوان یک موضوع مهم مدنظر قرار دهیم بنابراین دولت هوشمند می‌تواند در این خصوص کمک‌کننده باشد. مهم‌ترین مبنای این موضوع اجرایی شدن قانون داده‌ها و اطلاعات ملی یا دوام است. در این بخش به شکلی که نیاز بود پیش نرفتیم چرا که پیچیدگی‌های خودش را دارد.  

 هاشمی ادامه داد: بحث دیگر حکمرانی داده‌ها در کشور است که برای تمام دولت‌ها و حاکمیت‌ها اهمیت دارد. یکی از دغدغه‌های جدی ما و فعالان ارتباطات و فناوری اطلاعات، این است که حکمرانی ما در سکوهای خارجی چگونه مدیریت خواهد شد. باور ما این است که خانواده‌ها دغدغه فرزندان خود را دارند و این موضوع باید با نگاه کارشناسی و اجماع حداکثری دنبال کنیم. نکته دیگری که به موازات باید به آن پرداخت حکمرانی داده‌های کشور است. آیا می‌توانیم به این سوال پاسخ دهیم که چه تعداد کسب و کار در کدام منطقه جغرافیایی در حال فعالیت است و  باید از ظرفیت هوش مصنوعی در این خصوص استفاده کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان گفت: بخش دیگر، امنیت سامانه‌ها و خدماتی است که متأسفانه در شرایط کنونی کشور و با توجه به حملات سایبری، مخاطرات جدی به همراه داشته است و اینکه داده‌ها و حریم خصوصی مردم به واسطه حملات سایبری در معرض خطر و آسیب قرار می‌گیرد می طلبد همزمان با توسعه زیرساخت های ارتباطی و توسعه سامانه هایی که در آینده اتفاق می افتد؛ ان شاالله بتوانیم این موضوع را با هماهنگی و همراهی دستگاه های متولی به صورت جدی دنبال کنیم. همچنین زیرساخت‌های ارتباطی، چالش‌های که در این زمینه وجود دارد و کیفیت ارتباطات را به فضل الهی بتوانیم ارتقاء دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha