• جمعه / ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402111309521
  • خبرنگار : 90057

آسوشیتدپرس: ارتش اسرائیل سرگرم ایجاد «منطقه حائل» در مرز غزه است

آسوشیتدپرس: ارتش اسرائیل سرگرم ایجاد «منطقه حائل» در مرز غزه است

بر اساس تحلیل آسوشیتدپرس و گزارش‌های کارشناسان، عکس‌های ماهواره‌ای، تخریب‌های جدیدی را در مسیری به عمق یک کیلومتر در مرز نوار غزه با سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهند.

به گزارش ایسنا، تل‌آویو گفته است می‌خواهد در این مناطق تخریب شده یک منطقه حائل ایجاد کند، این یعنی تخریب  سرزمین‌های بیشتر فلسطینی به رغم مخالفت‌های بین‌المللی.

این تخریب‌ها تنها گوشه‌ای از خسارات گسترده‌تر ناشی از حملات رژیم صهیونیستی در غزه را نشان می‌دهد. یک ارزیابی نشان می‌دهد که نیمی از تمام ساختمان‌های منطقه ساحلی آسیب دیده یا ویران شده است.

رهبران صهیونیست گفته‌اند تمایل دارند یک منطقه حائل ایجاد کنند، که به زعم آنها می‌تواند از تکرار عملیات‌های مشابه طوفان‌الاقصی به سرزمین‌های اشغالی جلوگیری کند. این در حالی است که واشنگتن هشدار داده است قلمرو غزه را کوچک نکنند.

ارتش صهیونیستی در اسخ به سوال آسوشیتدپرس که آیا در حال ایجاد یک منطقه حائل است یا خیر، تنها گفت که «اقدامات ضروری مختلفی را انجام می‌دهد که برای اجرای یک طرح دفاعی که امنیت را در جنوب بهبود می‌بخشد، مورد نیاز است.» با این حال، ارتش صهیونیستی اذعان کرده که ساختمان ها را در سراسر منطقه تخریب کرده است.

یک مقام دولتی صهیونیست که نخواست نامش فاش شود، گفت: «منطقه حائل امنیتی موقت» در دست ساخت است. اما دامنه تخریب‌ها این سوال را مطرح می‌کند که منطقه حائل احتمالی چقدر موقتی خواهد بود.

منطقه حائل پیشنهادی کجاست؟

گزارش آسوشیتدپرس از تخریب‌ و تصرف زمین‌های نوار غزه برای ایجاد «منطقه حائل» توسط ارتش صهیونیستی

غزه نزدیک به ۶۰ کیلومتر (۳۷ مایل) مرز با سرزمین‌های اشغالی دارد. ایجاد این منطقه حائل حدود ۶۰ کیلومتر مربع (۲۳ مایل مربع) از نوار غزه را که دارای وسعت کلی حدود ۳۶۰ کیلومتر مربع (۱۳۹ مایل مربع) است، از بین می برد.

در سمت بخش جنوبی نوار غزه، بیشتر زمین‌های موجود در منطقه حائل تصوری، زمین‌های کشاورزی است که در مجاورت دیوار مرزی گسترده ۱ میلیارد دلاری ساخته شده در سرززمین‌های اشغالی است که آن را از منطقه محصور جدا می‌کند.

اما در نزدیکی شهر Khirbet Khuzaa، جایی که مرز به سمت شمال غربی می‌چرخد، داستان متفاوت است. تصاویر ماهواره‌ای که توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شده، تخریب قابل توجه ساختمان‌ها و زمین‌های بولدوزر شده در یک منطقه تقریباً ۶ کیلومتر مربعی (۲.۳ مایل مربع) را نشان می‌دهد.

کمی بیش از ۴ کیلومتر (۲.۵ مایل) به سمت شمال، زمین‌های کشاورزی به خاک برهنه در امتداد جایی که منطقه حائل احتمالی قرار دارد، تبدیل شده است.

در شمال، منطقه‌ای که کمپ آوارگان مغازی در مرکز غزه قرار دارد، نیروهای ذخیره صهیونیست که مواد منفجره را برای تخریب دو ساختمان در نزدیکی مرز اسرائیل آماده می کردند، در ماه ژانویه با شلیک یک نارنجک راکتی به سمت یک تانک در آن نزدیکی کشته شدند. انفجار باعث انفجار مواد منفجره شد و هر دو ساختمان دو طبقه را بر سر سربازان فرو ریخت و ۲۱ نفر را کشت. مجموعه بزرگی از انبارها درست در جنوب شرقی شهر غزه ویران شده است، آن هم در منطقه حائل احتمالی.

تحلیل بصری آسوشیتدپرس با داده‌های دانشمندانی که داده‌های ماهواره‌ای را برای درک آسیب‌های جنگ مطالعه می‌کنند، مطابقت دارد. آدی بن نون، مدیر مرکز سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه عبری بیت‌المقدس، آسیب ها را در امتداد منطقه حائل احتمالی تا ۱۷ ژانویه بررسی کرده است. او گفت که از حدود ۲,۸۵۰ ساختمانی که ممکن است با تخریب مواجه شوند، ۱,۱۰۰ ساختمان قبلا آسیب دیده‌اند. او تخمین می زند که در سراسر نوار غزه ۸۰۰۰۰ سازه در طول جنگ آسیب دیده‌اند.

کوری شر از دانشگاه سیتی نیویورک و جمون ون دن هوک از دانشگاه ایالتی اورگان آسیب را حتی بیشتر می‌دانند. آنها تخمین می‌زنند که حداقل نیمی از ساختمان‌های غزه، حدود ۱۴۳۹۰۰ ساختمان، در طول جنگ آسیب دیده یا ویران شده‌اند. شدیدترین خسارات در اطراف شهر غزه - اولین شهری که در حمله زمینی مورد هدف قرار گرفت - بوده است، هرچند خسارت در شهر جنوبی خان یونس افزایش یافته است.

تحلیلگران آمریکایی به آسوشیتدپرس گفتند در منطقه‌ای که منطقه حائل ۱ کیلومتری وجود دارد، حداقل ۱۳۲۹ ساختمان از زمان شروع جنگ آسیب دیده یا ویران شده است.

مرز غزه با مصر در حال حاضر دارای یک منطقه حائل باریک به نام کریدور فیلادلفیا است که به عنوان بخشی از قرارداد صلح قاهره در سال ۱۹۷۹ با اسرائیل ایجاد شد.

دیپلمات‌های مصری و غربی به آسوشیتدپرس گفتند که در ماه دسامبر، رژیم صهیونیستی متحدان غربی و کشورهای عرب منطقه را در مورد برنامه‌های خود برای ایجاد یک منطقه حائل بین نوار غزه و اراضی اشغالی مطلع کرد. سپس بحث‌ها شامل جزئیات خاصی نمی‌شد. اخبار مربوط به منطقه حائل نگرانی جامعه بین‌المللی را در مورد ورود بیشتر به خاک فلسطین، به ویژه در ایالات متحده، که حامی اصلی اسرائیل در طول جنگ بوده، برانگیخت. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در ۲۵ ژانویه هشدار داد: ما از هیچ گونه کاهش قلمرو غزه حمایت نمی کنیم.

وزارت امور خارجه به سؤالات آسوشیتدپرس در مورد تجزیه و تحلیل تخریب در منطقه حائل احتمالی پاسخ نداد. با این حال، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه به خبرنگاران گفت که مقامات مسئله ایجاد یک منطقه حائل را با (اسرائیل) مطرح کرده‌اند. میلر گفت: «من می‌گویم که ما همان چیزی را که علناً گفته‌ایم برای آنها روشن کرده‌ایم، یعنی مخالف هرگونه کاهش وسعت قلمرو غزه هستیم.»

در همین حال، شهرک‌سازی‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری تحت دولت راست افراطی بنیامین نتانیاهو افزایش یافته است. این امر چشم انداز یک کشور مستقل فلسطینی را در راه حل دو دولتی که مدت‌ها به دنبال آن برای بحران چند دهه‌ای اسرائیل و فلسطین بود، تضعیف می‌کند.

فلسطینی‌ها کرانه باختری، بیت‌المقدس شرقی و نوار غزه را برای کشور آینده خود می‌خواهند. وزارت امور خارجه فلسطین، زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین که بر کرانه باختری اشغالی نظارت دارد، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اسرائیل به اجرای پروژه‌های اشغالی و استعماری خود در نوار غزه ادامه می‌دهد، که در آغاز  آن‌چه «مناطق حائل» می‌نامد مشهود است. »

باسم نعیم، یکی از مقامات ارشد حماس، در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های احتمالی ارتش صهیونیستی برای ایجاد منطقه حائل، گفت: حماس مصمم است اجازه ندهد این اتفاق بیفتد. او توضیح بیشتری نداد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha