• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۸:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402110302519
  • خبرنگار : 50355

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

مصرف لبنیات ۴۰ درصد از مردم خراسان رضوی کمتر از حد استاندارد است

مصرف لبنیات ۴۰ درصد از مردم خراسان رضوی کمتر از حد استاندارد است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف سرانه استاندارد لبنیات حدود ۲۵۰ گرم در سبد غذایی مطلوب جامعه ایرانی توصیه شده اما در آخرین بررسی این عدد به حدود ۱۶۴ گرم کاهش پیدا کرده و با میزان لازم فاصله دارد. در مورد مصرف نامطلوب لبنیات نیز در حال حاضر ۴۰ درصد جامعه خراسان رضوی مصرف لبنیات کمتر از حد استاندارد دارند.

زهرا اباصلتی امروز سه‌شنبه، ۳ بهمن‌ماه در نشست خبری اطلاع‌رسانی پویش ملی سلامت و تغذیه سالم با بیان این مطلب اظهار کرد: طبق بررسی‌ها مشخص شده که فرد در هفته ۲.۸ لیوان لبنیات مصرف می‌کند، در صورتی که مصرف روزانه لبنیات باید حداقل ۲ تا ۳ لیوان باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه لبنیات نقش مهمی در بحث پیشگیری از پوکی استخوان دارد، عنوان کرد: با توجه به آمارها حدود ۳.۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به پوکی استخوان هستند که آمار بالایی است و در واقع از هر ۳ زن بالای ۵۰ سال، یک نفر و از هر ۵ مرد بالای ۵۰ سال یک نفر دچار شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان می‌شوند.

اباصلتی بیان کرد: در خانم‌ها به‌خصوص در سنین یائسگی به بعد، هر سال ۲.۵ درصد توده استخوانی کاهش پیدا می‌کند که برای پیشگیری از این بحث و خصوصا جلوگیری از هزینه‌های زیاد ناشی از درمان شکستگی استخوان و از کار افتادگی، بهترین راه پیشگیری استفاده از لبنیات است که باید در زمان کودکی به عنوان یک فرهنگ مصرف جا بیفتد.

وی با اشاره به فواید مصرف لبنیات گفت: لبنیات علاوه بر استحکام توده استخوانی و کاهش مشکلات دندانی، می‌تواند در پیشگیری از سرطان‌ها به‌ویژه سرطان کلورکتال (سرطان روده)، به عنوان دومین سرطان شایع در کشور و سرطان تخمدان نیز نقش موثری داشته باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: با توجه به اینکه بی‌خوابی یکی از معضلات امروزه است، لبنیات می‌تواند در ایجاد خواب مناسب تاثیر بسزایی داشته باشد، همچنین لبنیات به‌دلیل وجود کلسیم می‌تواند در تنظیم فشار خون نیز موثر باشد.

اباصلتی ادامه داد: لبنیات نوع کم‌چرب می‌تواند در پیشگیری از دیابت نوع ۲ نیز تاثیرگذار باشد. در پویش اخیری که داشتیم، حدود ۱۳ درصد افراد مبتلا به دیابت و حدود ۳۰ درصد، پره دیابتی تشخیص داده شده‌اند که با مصرف لبنیات به موقع، می‌توان از ابتلای به دیابت و پره دیابت جلوگیری کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: یکی از معضلات دیگر جامعه امروزی، چاقی و اضافه وزن است که لبنیات به‌دلیل وجود کلسیم می‌تواند با کاهش چربی اضافی حتی به کاهش وزن نیز کمک کند.

وی ادامه داد: افرادی که چاق هستند ۲.۵ برابر بیشتر به دیابت مبتلا می‌شوند و متاسفانه آمار اضافه وزن ما از کودکی تا میانسالی مرتب در حال افزایش است؛ به طوری که ما درمیانسالان ۶۵.۵ درصد چاقی و اضافه وزن داریم که آمار بسیار خطرناکی است، چرا که همین افراد بعدا مبتلا به دیابت و فشار خون بالا می‌شوند.

اباصلتی عنوان کرد: مصرف شیر می‌تواند حتی به باروری افراد نیز کمک کند، بنابراین توصیه ما به استفاده از لبنیات و استفاده از شیر و به‌خصوص شیر بدون طعم و بدون مواد افزودنی و کم چرب است.

وی تاکید کرد: لبنیات پر چرب را تنها برای کودکان زیر دو سال توصیه می‌کنیم. از سنین دو سال به بالا حتما لبنیات کم‌چرب و در مورد دوغ و پنیر نیز از نوع کم نمک توصیه می‌شود که بتواند اثرات مفیدی در سلامتی داشته باشد.

نمک‌های تصفیه نشده سرطان‌زا هستند

مصرف لبنیات ۴۰ درصد از مردم خراسان رضوی کمتر از حد استاندارد است

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به لزوم استفاده افراد از نمک یددار تصفیه شده گفت: توصیه ما به استفاده از نمک یددار تصفیه شده به میزان لازم است، چرا که نمک‌های تصفیه نشده حاوی برخی فلزات سنگین مانند آرسنیک، سرب و کادمیومم و ناخالصی‌هایی مانند شن و ماسه گچ هستند که می‌تواند باعث ایجاد سرطان‌ها شود.

وی بیان کرد: حدود ۳۰ سال است که با توجه به اختلالات ناشی از کمبود ید در جامعه به‌دلیل کمبود ید در آب و خاک منطقه ما، به عنوان یک استراتژی، ید به نمک اضافه شد که بتوانیم از عوارض ناشی از کمبود ید پیشگیری کنیم.

اباصلتی ادامه داد: این برنامه با همت تمامی مردم و کمک صنایع اتفاق افتاد و ما در منطقه در این زمینه به عنوان یک کشور موفق مطرح بودیم و توانستیم عوارض ناشی از کمبود ید را به میزان زیادی کاهش دهیم، اما امروزه با توجه به وجود نمک‌های فاقد ید و غیر تصفیه شده، این اختلالات مجددا در حال افزایش است.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: کمبود ید می‌تواند عوارضی از جمله بیماری گواتر که بزرگی غده تیروئید است، همچنین بروز ناهنجاری‌های مادرزادی، افزایش سقط جنین، مرده‌زایی و مهمتر از آن اینکه نوزادانی که به دنیا می‌آیند، می‌توانند منجر به اختلالات کوری و لالی مادرزادی و همچنین کاهش بهره هوشی شود، داشته باشد.

وی افزود: یکی از تست‌هایی که ما در بدو تولد انجام می‌دهیم، برسی کم‌کاری تیروئید در نوزادان است که ارتباط مستقیم با مصرف ید در دوران بارداری دارد و بهترین راه پیشگیری، استفاده از نمک‌های یددار تصفیه‌شده به میزان مناسب در دوران بارداری است.

اباصلتی تصریح کرد: متاسفانه این آمار در ۵ سال اخیر افزایش پیدا کرده و در حال حاضر از هر ۲۰۰ نوزادی که متولد می‌شود، یک مورد دارای کم‌کاری تیروئید به دلیل کمبود ید در دوران بارداری است که این موضوع می‌تواند باعث اختلالات هوشی و اختلالات رشدی در دوران کودکی شود؛ این موضوع باید بلافاصله شناسایی و درمان شود.

وی خاطرنشان کرد: نمک باید به میزان لازم استفاده شود، نه بیشتر و نه کمتر، چرا که مصرف زیاد نمک می‌تواند به کلیه‌ها آسیب زده و باعث ایجاد سرطان معده به عنوان سومین سرطان شایع و پوکی استخوان شود و همچنین احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و به‌خصوص فشار خون بالا را افزایش دهد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در پویش اخیری که داشتیم حدود ۳۰ درصد افراد مبتلا به فشار خون شناسایی شدند که این موضوع می‌تواند منجر به سکته‌های قلبی و مغزی شود، بنابراین توصیه مجدد ما بر استفاده از نمک یددار تصفیه شده به میزان لازم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha