• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402110906624
  • خبرنگار : 71974

قناعتی: شبه علم، آفت امروز نظام سلامت است

قناعتی: شبه علم، آفت امروز نظام سلامت است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امروز آفت نظام سلامت همین اطلاعات غیرواقعی و شبه علم است، برخی افراد با ارائه اطلاعات غیرواقعی و بدون مبنای علمی اقدام به ارائه دستورالعمل پزشکی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران امروز در  نشست خبری با موضوع «پویش تغذیه سالم با افزایش مصرف لبنیات و استفاده از نمک تصفیه شده یددار» اظهار کرد: لبنیات نقش بسیار مهمی در سلامت بدن،‌ افزایش توانایی ذهنی،‌ جلوگیری از پوکی استخوان دارد،‌ میزان مطلوب مصرف لبنیات روزانه ۲۵۰ گرم باید باشد که بنا به اعلام شده میزان مصرف ۳۰ درصد کاهش یافته است و باید اقداماتی را در جهت افزایش مصرف و جلوگیری از سرطان روده، دیابت و معده انجام داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به میزان مصرف نمک بیان کرد: مصرف نمک در سلامت انسان‌ها نیز مؤثر است؛ اما به میزان مجاز؛ هر انسان باید به طور میانگین روزانه ۵ گرم نمک دریافت کند که این عدد در کشور بین ۱۰ تا ۱۵ گرم است؛ به عبارت دیگر میزان مصرف نمک در کشور بین ۲ تا ۳ برابر میانگین سلامت است.

وی افزود: کمبود استفاده از نمک یددار منجر به بیماری گوار می‌شود، کاهش بهره‌هوشی در کنار احتمال سقط جنین بخشی دیگر از عوارض کمبود مصرف نمک است، مردم باید نمک‌های تصفیه شده را مصرف کنند، نمک‌های رنگی و تصفیه نشده میزان سرطان را افزایش خواهد داد.

قناعتی بیان کرد: غذاهایی مانند سوپ‌های آماده، کنسرو، چیپس و پفک حاوی نمک فراوانی است که باید به صورت حساب شده از آنها مصرف کرد، البته باید عنوان کرد بهترین اقدام جایگزینی این تنقلات پرضرر با خودروهای سالم مانند آجیل است.

به گفته وی؛‌ مصرف کنسروها به دلیل مواد نگهدارنده و ماهی دودی به دلیل نحوه فراوری آن، نقش بالایی در ابتلا به بیماری سرطان دارند.

وی افزود: استفاده از سبزیجات و ماهی نقش مهمی در بهبود سلامت مردم دارد، استفاده از میوه‌های رنگی و سیفی‌جات مانند گوجه به دلیل انتی‌اکسیدان بالا نقش بالایی در پیشگیری از سرطان دارد.

قناعتی با بیان اینکه حذف نوشیندنی‌های الکل و ترک سیگار عامل مهمی در کاهش سرطان است، بیان کرد: هزینه نگه‌داری یک بیمار سرطانی حدود یک میلیارد تومان است که در موارد بسیاری منجر به فوت مریض می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: پیش‌گیری مهم‌ترین گام در افزایش سلامت است که نقش مردم در این مرحله حائز اهمیت است و با آموزش فراگیر می‌توان بسیاری از مردم را نسبت به بیماری‌های متعدد ایمن کرد.

وی با انتقاد از انتشار اخبارهای غیرواقعی و شبه‌علم از سوی برخی از افراد که سابقه پزشکی ندارند، بیان کرد: امروز آفت نظام سلامت همین اطلاعات غیرواقعی و شبه علم است، برخی افراد با ارائه اطلاعات غیرواقعی و بدون مبنای علمی اقدام به ارائه دستورالعمل پزشکی می‌کنند.

قناعتی گفت: باید بپذیریم در این خصوص کم‌کاری‌هایی برای اعلام اطلاعات صحیح وجود دارد و در این فضا شاهد فوران اطلاعات غلط هستیم. این اطلاعات غلط محدود به کشور ما نیست و حتی ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز در زمان کرونا استفاده از مواد شوینده را عامل درمان این بیماری عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha