• یکشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402101006882
  • خبرنگار : 50405

یک نماینده سابق مجلس:

باید برای مردم روشن شود که حضورشان در انتخابات بر تمام ابعاد زندگی شخصی‌شان اثر دارد

باید برای مردم روشن شود که حضورشان در انتخابات بر تمام ابعاد زندگی شخصی‌شان اثر دارد

ایسنا/خراسان رضوی یک نماینده سابق مجلس گفت: برای مردم یادآوری شود مجالسی که با رای بالا شکل گرفته‌اند چه اثراتی بر زندگی‌شان داشته‌اند و مجالسی که نمایندگان آن‌ها با رای حداقلی به پارلمان راه یافته‌اند، چگونه بر زندگی مردم تاثیر گذاشته‌اند. باید برای مردم روشن شود که حضور یا عدم حضور آنان در انتخابات بر تمام ابعاد زندگی شخصی‌شان اثرگذار است.

حسین باستانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در مورد وظایف نهادهای مختلف در پرشور برگزار شدن انتخابات، اظهار کرد: تمام نهادها اعم از دولتی و غیردولتی می‌توانند بسترساز افزایش مشارکت مردم باشند. مثلا یک دانشگاه می‌تواند از هم‌اکنون مناظراتی را در مورد موضوعات اقتصادی، فرهنگی، سیاست خارجی و... بین گروه‌های مختلف برگزار کند و به افراد میدان دهد که نظرات خود را در مورد هر کدام از مسائل اصلی کشور بیان کنند.

وی با بیان اینکه صداوسیما اصلی‌ترین نهادی است که در ترغیب مردم به شرکت در انتخابات نقش ایفا می‌کند، افزود: نهادهای غیردولتی مانند کمیته امداد، سپاه، نیروی انتظامی، ستاد اقامه نماز و... همه از نهادهایی هستند که می‌توانند در تحقق محورهای چهارگانه انتخابات شامل سلامت، مشارکت، رقابت و امنیت که مورد تاکید رهبری است، نقش‌آفرینی کنند. تمام این بسترسازی‌ها باید بی‌طرفانه انجام شود و به طرفداران تمام سلایق و جناح‌های سیاسی تریبون برای گفت‌وگو داده شود، نه اینکه تمام اقدامات انتخاباتی در نهادهای مختلف به نفع یک جناح خاص انجام گیرد.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه اکنون مسائل اقتصادی و معیشتی مهمترین مشکل مردم است، بیان کرد: نمی‌توان از نهادهای اجرایی انتظار داشت در دو ماه باقی‌مانده تا انتخابات قیمت ارز یا کالاهای اساسی را به میزان محسوسی کاهش دهد و اصولا درست هم نیست که اقتصاد کشور را به انتخابات گره زد، زیرا در این صورت هر بهبودی مقطعی خواهد بود.

باستانی با تاکید بر اینکه مهمترین کاری که باید انجام شود، تبیین نقش مجلس در زندگی مردم است، عنوان کرد: یک کاری که در این زمینه می‌توان انجام داد، این است که برای مردم یادآوری شود مجالسی که با رای بالا شکل گرفته‌اند چه اثراتی بر زندگی‌شان داشته‌اند و مجالسی که نمایندگان آن‌ها با رای حداقلی به پارلمان راه یافته‌اند، چگونه بر زندگی مردم تاثیر گذاشته‌اند. باید برای مردم روشن شود که حضور یا عدم حضور آنان در انتخابات بر تمام ابعاد زندگی شخصی‌شان اثرگذار است.

وی با بیان اینکه اکنون دیگر مردم به وعده‌ نامزدها روی خوش نشان نمی‌دهند و صرفا بر اساس کارنامه‌شان آنان را قضاوت می‌کنند، گفت: امروز مردم تنها به نوع عملکرد نامزدها در هر پست و سمتی که پیش‌تر داشته‌اند و نحوه تعامل‌شان با افراد جامعه اهمیت می‌دهند. مردم ما تا کنون هر نوع گفتمانی را ادوار مختلف انتخابات از زبان نامزدها شنیده‌اند؛ از توسعه سیاسی و اقتصادی گرفته تا عدالت و انقلابی. آنقدر با این واژه‌ها بازی شده که اکنون دیگر اذهان مردم جا برای واژگان جدید ندارد.

این نماینده سابق مجلس ادامه داد: البته در شهرهای بزرگ همچنان دارا بودن پشتوانه حزبی و سیاسی مهم است و در کلانشهرها این لیست‌ها هستند که حرف می‌زنند. به عنوان مثال در مشهد که در هر دوره معمولا تنها یک لیست شاخص و بدون رقیب منتشر می‌شود، اعضای آن لیست مجددا رای خواهند آورد و طراحان آن هم نیازی نسبت به تغییر افراد حس نمی‌کنند. مگر در مشارکت‌های بالا و در شرایطی که تمام جناح‌های سیاسی نامزدهایی شاخص داشته باشند و بتوانند لیستی ارائه دهند، می‌توان به نوگرایی امیدوار بود، اما در شرایط فعلی من فکر می‌کنم لااقل در مشهد تغییر خاصی رخ ندهد و مانند ادوار گذشته تنها یک لیست اصلی وجود داشته باشد و همان هم رای بیاورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha