• پنجشنبه / ۷ دی ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402100704890
  • خبرنگار : 50042

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان مطرح کرد:

اطلس خوراک گیلان و تجاری‌سازی تدوین شود/ثبت ملی ۳۵ غذای گیلان

اطلس خوراک گیلان و تجاری‌سازی تدوین شود/ثبت ملی ۳۵ غذای گیلان

ایسنا/گیلان مدیرکل میراث فرهنگی گیلان جهانی با اشاره به پیشنهاد تدوین اطلس خوراک و اغذیه گیلان، افزود: به نظر می‌رسد باید با همتی بلند تدوین اطلس خوراک گیلان را به عنوان یکی از مهم‌ترین نیازها و ضرورت‌های گردشگری خوراک که می‌تواند علاوه‌ بر کمک به ثبت تفاوت‌ها و تنوع‌های غذایی نقاط مختلف به شناسایی و سپس تجاری‌سازی و برندسازی خوراک ایرانی به عنوان یک فرهنگ جامع از انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مناطق مختلف گیلان، پیشینه، تنوع و روش‌های تهیه، خواص و فواید غذاها و خوراک‌ها خواهد شد را در دستور کار قرار دهیم.

ولی جهانی امروز، ۷ دی‌ماه در بزرگترین رویداد خوراک ایران که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، اظهار کرد: خوراک و طعام آن قدر مهم است که در آیات قرآن مورد تاکید قرار گرفته است و خداوند در صدها آیه بهشت را با خوراک توصیف می‌کند لذا باید وجوه خوراک بیش از پیش تبیین شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: گردشگری خوراک یکی از گونه‌های گردشگری است که می‌تواند علاوه بر تنوع بخشیدن به سبد محصولات گردشگری، سبب شناسایی، احیا و معرفی دامنه گسترده‌ای از انواع خوراک‌ها و غذاهای محلی و نوشیدنی‌ها به عنوان محصولی جذاب به گردشگران داخلی و خارجی شود.

جهانی با بیان اینکه گردشگری خوراک می‌تواند در جذب توریست نقش بسزایی داشته باشد و برای بازدیدکنندگانی که با فرهنگ متفاوتی پا به کشور و استان گیلان می‌گذارند جذابیت دارد، گفت: گردشگری غذا در دنیا بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد دلار گردش مالی را رقم می‌زند و این موضوع می‌تواند برای سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری بسته انگیزشی باشد. همچنین گردشگری آشپزی که یکی از گونه‌های گردشگری خوراک است که شامل تجربیات آشپزی، تورهای غذا، کنفرانس‌ها، رویدادها و چشیدن غذاهای قومی می‌شود.

وی با بیان اینکه هدف گردشگری خوراک آشنایی با فرهنگ کشورهای مختلف است و به مسافر فرصت می‌دهد تا منطقه محلی را کشف کرده و درباره غذا مواردی را بیاموزد، تصریح کرد: گردشگری خوراک در گیلان به خاطر تعدد خوراک از لحاظ تنوع، پتانسیل بالایی برای جهانی شدن دارد و در تمام پلتفرم‌ها قابل استفاده است و قابلیت صادرات هم دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان افزود: بیش از ۸۸ درصد گردشگران در جهان، خوردن غذاهای سنتی کشورها را از مهمترین جاذبه‌های گردشگری می‌دانند، همچنین رونق گردشگری خوراک موجب رونق کسب و کار در اقامتگاه‌ها، حمل و نقل و به طور کلی زمینه‌ساز کارآفرینی و اشتغال شده و می‌تواند به عنوان میراث ناملموسی به ما کمک کند، به عبارتی امروزه می‌توان گردشگری خوراک را قلب تپنده، جذاب و حذف ناپذیر از گردشگری دانست.

جهانی تأکید کرد: برای توسعه گردشگری خوراک باید آثار ناملموس خوراکی ثبت ملی و جهانی شود که به پشتوانه سیاسی و دیپلماسی فرهنگی نیاز دارد؛ برای برندسازی گردشگری خوراک باید درباره خوراک گیلانی و فرهنگ آن در شبکه‌های تلویزیونی جهانی محتوای تبلیغاتی تولید و پخش کرد و همزمان باید صنعت خوراک و صنعت گردشگری در داخل توسعه داده شود.

وی با بیان اینکه هر ناحیه از گیلان بنا به اقلیم و فرهنگ سفره غذایی خاص خود را دارد، افزود: طعم و رنگ غذاهای بومی و سنتی گیلان و شیوه طبخ آنها که انواع دسرها، نان‌ها، ترشی جات و مرباها، آش‌ها و کباب‌ها و خورشت‌های محلی را در بر می‌گیرد برآمده از تنوع و تفاوت فضای فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی و کشاورزی در این مناطق است.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه خوراک همانند دیگر محصولات فرهنگی، بیانگر هویت قومی و نژادی مردم هم به شمار می‌آید، گفت: شیوه آماده سازی و پذیرایی خوراک‌ها به عنوان میراث ناملموس فرهنگی، حافظ تنوع فرهنگی و ضامن توسعه پایدار است و این ظرفیت را دارد در کنار میراث فرهنگی ملموس، یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری هر منطقه کشور باشد.

وی ادامه داد: عدم توجه به موضوع خوراک به عنوان یک مولفه فرهنگی و یکی از جاذبه‌های گردشگری باعث شده بود که بسیاری از غذاهای محلی گیلانی در آستانه فراموشی قرار گیرد، تلاش همکاران در مجموعه دبیرخانه شهرخلاق خوراک و اداره‌کل میراث استان موجب شناسایی ۳۵۰ نوع غذا و ثبت ملی ۳۵ نوع غذای گیلان در فهرست آثار ناملموس کشور شد.

جهانی با اشاره به پیشنهاد تدوین اطلس خوراک و اغذیه گیلان، افزود: به نظر می‌رسد باید با همتی بلند تدوین اطلس خوراک گیلان را به عنوان یکی از مهمترین نیازها و ضرورت‌های گردشگری خوراک که می‌تواند علاوه‌ بر کمک به ثبت تفاوت‌ها و تنوع‌های غذایی نقاط مختلف به شناسایی و سپس تجاری‌سازی و برندسازی خوراک ایرانی به عنوان یک فرهنگ جامع از انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مناطق مختلف گیلان، پیشینه، تنوع و روش‌های تهیه، خواص و فواید غذاها و خوراک‌ها خواهد شد را در دستور کار قرار دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha