سید شمس الدین حسینی عصر امروز، ۶ دی ماه در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به چهار موضوع چای، برنج، گمرک آستارا و پسماند در استان گیلان، اظهار کرد: واردات بی رویه چای در سال ۱۴۰۱ موجب ایجاد عدم تعادل در بازار شد.
وی با بیان اینکه دو دهه انتقال دین کارخانجات چای حل شد، افزود: بهزراعی چای مورد توجه بوده و از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش داشته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شخصا موضوع پایانه مرزی آستارا را پیگیری می کنم، افزود: آستارا نقش مهمی در تجارت جمهوری اسلامی ایران دارد و با توجه به نزدیک بودن گمرک دو کشور ایران و آذربایجان، باید این مشکل را رفع کنیم.
نماینده تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس با اشاره به عضویت ۳۲ نماینده در فراکسیون شمال، خواستار پیگیری موضوع پسماند گیلان شد و اضافه کرد: سه موضوع را به عنوان موضوع محوری در بودجه ۱۴۰۴ دنبال می کنیم که پسماند، راه و آب است.
وی منطقه آزاد انزلی را ظرفیت گیلان دانست و خاطرنشان کرد: مناطق آزاد باید به مزیت های منطقه گره بخورند تا ظرفیت های منطقه را شکوفا کنند.
حسینی گیلان و مازندران و گلستان را تولیدکننده اصلی غذای کشور دانست و خاطرنشان کرد: با افزایش وسعت منطقه آزاد انزلی از دو هزار هکتار به هشت هزار هکتار، می توانیم مشکلات صنایع تبدیلی و صادراتی را رفع کنیم و توسعه بازارهای جدید حاشیه دریای خزر را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تحریم ها بار سنگینی بر دوش اقتصاد کشور بوده که تجار و تولیدکنندگان متحمل آن هستند، گفت: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، امضاهای طلایی را برچیده و فعالان اقتصادی می توانند به توسعه فعالیت خود بپردازند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از آماده سازی بسته های سرمایه گذاری بدون نام توسط استانداری ها خبر داد و خاطرنشان کرد: استانداران این بسته ها را به فراخوان بگذارند، زیرا اگر نتوانیم ریل مدیریت اجرایی کشور را تغییر دهیم و به سمت مردم ببریم و ظرفیت بخش غیر دولتی را پای کار نیاوریم، هیچکدام از ناترازی ها حل نمی شود.
خصوصی سازی جدی گرفته نمی شود
منوچهر متکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز، ساختار اقتصادی کشور را دولتی دانست و اضافه کرد: بعد از انقلاب، اقتصاد را دولتی کردیم، یعنی اقتصاد دست دولت است.
وی با اشاره به سهم ۸۵ درصدی دولت و شرکت های دولتی از صادرات ۵۰ میلیارد دلاری سال ۱۴۰۲، بیان کرد: سهم بخش خصوصی ۱۵ درصد بود. همچنین ۹۳ درصد پروژه ها اول به شرکت ها و بنیادها و حوزه های دولتی می رسد و فقط هفت درصد برای بخش خصوصی است.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه طی پنج سال گذشته خصوصی سازی انجام نشده است، عنوان کرد: فعالان اقتصادی باید دست به کار شوند و مطالبه گری کنند؛ متاسفانه درخواستی برای واگذاری شرکت های دولتی انجام نشده است.
متکی از اتاق بازرگانی و سازمان خصوصی سازی خواست برای مردم توضیح دهند که امکان واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی وجود دارد و گفت: خصوصی سازی در بخش دولتی اصلا جدی گرفته نشده است.
باید از ظرفیتهای قانونی استفاده کنیم
سعید رحمتزاده، نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه حضور اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در استانها را در راستای اجرای تکالیف پارلمانی دانست و اظهار کرد: با حضور اعضای کمیسیون اقتصادی در استانهاضمن بازدید از ظرفیتها و مشکلات، آسیبها احصا میشود که منجربه جهتگیری عملکرد مجلس و کمیسیون اقتصادی برای حل مشکلات خواهد شد.
وی ادامه داد: اقتصاد کشاورزی گردشگری دریا محور و همچنین دانش بنیان از جمله مزیتهای اقتصادی گیلان است اما با وجود چنین مزیتهایی نتوانسته آنطور که باید توسعه یابد و این برای هیچ یک از حاضرین ناآشنا نیست و مشکلات حل نشده و ما بارها این مشکلات را تکرار میکنیم.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: آنچه که میتواند راه حل اقتصاد استان باشد همه جانبهنگر بودن است، معتقدیم باید از ظرفیتهای قانونی استفاده کنیم و از قانون تامین مالی توسعه زیرساختها بهرهمند شویم.
وی اضافه کرد: باید از ظرفیتهای مولدسازی استفاده کنیم و دولت را تسهیلگر بدانیم از قانون تامین مالی برای اجرای پروژهها بهرهمند شویم و تمرکز را برای حل مشکلات اقتصادی استان بگذاریم.
اقتصاد ایران دولتی، خصوصی و تعاونی است
کریم معصومی، رئیس مجمع نمایندگان گیلان نیز در ادامه، با تاکید بر لزوم شناسایی و آسیب شناسی چالش ها، اظهار کرد: نیازمند برنامه ریزی دقیق و منسجم برای حل مشکلات استان هستیم.
وی با بیان اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی نظام اقتصادی کشور را تبیین کرده است، افزود: اقتصاد ایران بر سه پایه دولتی، خصوصی و تعاونی استوار است و لذا برای توسعه باید از اقتصاد دولتی عبور کنیم و با کوچک کردن دولت، اقتصاد را به بخش خصوصی و تعاونی ها بسپاریم.
نماینده فومن و شفت در مجلس، با اشاره به تبدیل چالش های گیلان به ابرچالش، عنوان کرد: رشت شهر رنگ ها و طعم هاست، اما متاسفانه مردم با بوی نامطبوع ناشی از دفع غیر اصولی پسماندها مواجه هستند و رودخانه های شهر آلوده بوده و تالاب انزلی به خطری برای اکوسیستم آبی منطقه تبدیل شده است.
معصومی گیلان را قطب گردشگری و کشاورزی دانست و ادامه داد: اگر به سمت سرمایه گذاری در بخش خصوصی نرویم، مشکلات استان حل شدنی نخواهد بود. باید کشاورزی در باغات و شالیزارهای استان را مورد توجه قرار دهیم و اگر چنین نکنیم، به زودی روستاهای ما فقط به خانه سالمندان تبدیل می شود و دیگر خبری از برنج و چای نیست.
انتهای پیام
نظرات