مهدی عباسپور امروز سه شنبه ۱۷ مرداد در کارگروه مدیریت گرد و غبار شهرستان خواف، عنوان کرد: حامی تولید هستیم اما از تخریب طبیعت و محیطزیست به هیچ وجه حمایت نمیکنیم.
وی با بیان اینکه عمده کانون مخاطرهآمیز گرد و غبار شهرستان خواف، انسان ساخت و مربوط به معادن پلاسری است، اظهار کرد: در حوزه رعایت ضوابط محیطزیست با احدی تعارف نداریم.
فرماندار خواف در ادامه از دستگاههای متولی خواست، در خصوص مطالبه تکالیف قانونی معادن از جمله تسطیح و احیاء باطلهها که سهم مهمی در آلودگی هوا دارند اقدام قانونی لازم و سریع را انجام دهند.
عباسپور همچنین افزود: با تمدید پروانه بهرهبرداری معادنی که برای تخریب محیطزیست اقدام و برنامه عملیاتی ارائه ندادهاند، مخالفیم.
وی گفت: ادارات شهرستان در حوزه تکالیف و وظایفشان باید برنامه اجرایی مقابله با پدیده گرد و غبار را از دستگاههای استانی خود مطالبه کنند.
احداث هلالیهای آبگیر برای مقابله با کانونهای گرد و غبار
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان خواف در این جلسه گفت: با هدف مقابله با کانونهای گرد و غبار در ۱۸۷ هکتار از عرصههای طبیعی عملیات هلالی آبگیر احداث و اجرا میشود.
سعید شفیعیان افزود: این پروژه در منطقه حفاظت شده سیرخون واقع در بخش سنگان شهرستان خواف از یک هفته قبل آغاز شده و اکنون با پیشرفت ۲۰ درصدی در حال اجرا است.
وی از ایجاد بیش از ۶۰۰۰ هلال آبگیر در آبراهههای کوچک(درجه یک) عرصه پیش بینی شده خبر داد و اذعان کرد: طرح تا قبل از فصل بارش تکمیل و پیشرفت ۱۰۰ درصدی خواهد داشت.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان خواف اجرای این پروژهها را گامی مؤثر در جلوگیری از کنترل کانونهای گرد و غبار دانست و گفت: احداث هلالی آبگیر سبب جمعآوری هرز آب و روان آبهای ناشی از بارش باران میشود.
وی خاطرنشان کرد: این آبها علاوه بر تقویت پوشش گیاهی مراتع و جلوگیری از فرسایش آبی و خاکی و بیابانی شدن آن، به احیا و اصلاح مراتع و کنترل گرد و غبار در یکی از مهمترین کانونهای گرد و غبار کشور نیز کمک زیادی میکند.
شفیعیان بیان کرد: مساحت اجرایی این پروژه ۱۸۷ هکتار است که اعتبار مورد نیاز آن نیز بالغبر ۴۳۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی کنترل گرد و غبار تأمین میشود.
وی افزود: در داخل این آبگیرهای هلالی شکل بذرهای بومی گونههای منطقه کاشته شده تا همزمان با ذخیره آب زمینه رویش بوتههای جدید فراهم شود.
شفیعیان با بیان اینکه مجموعه اقدامات بیولوژیک، مکانیکی و مدیریتی در کنترل کانونهای فرسایش بادی تأثیر دارد، عنوان کرد: مهمترین اهداف این پروژه جمعآوری روانابهای سطحی، افزایش نفوذ آب در خاک و کنترل فرسایش بادی است.
وی همچنین اظهار کرد: اجرای هلالیهای آبگیر موجب افزایش پوشش گیاهی در منطقه میشود و پایداری بیشتر اکوسیستم را به دنبال دارد.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست ادامه داد: این کارگروه به منظور سیاستگذاری و همافزایی و هماهنگی دستگاههای اجرایی در مقابله با اثرات گرد و غبار در شهرستان خواف برگزار شد.
منطقه حفاظت شده سیرخون در جنوب شهرستان خواف استان خراسان رضوی قرار داد که بخشهای زیادی از آن منطبق با کانونهای فرسایش بادی است.
برخی کانیها بر اثر هوازگی سنگها و متلاشی شدن آنها، در توده خاک باقی مانده و یا توسط باران، رودخانه، باد یا امواج حمل، و در نقاطی دیگر ته نشین میشوند که به چنین تمرکزهایی از کانیهای آواری پلاسر میگویند.
کانسارهای پلاسر اصلیترین منابع تولید جهانی قلع، الماس، نیوبیم و تیتانیوم به شمار میروند و مهمترین خصوصیت این کانیها، مقاومت مکانیکی و شیمیایی و وزن مخصوص بالای آنها است.
انتهای پیام
نظرات