علی خانی در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: با توجه به گزارش واصله از همیاران محیطزیست مبنی بر حضور یک اکیپ از شکارچیان حرفهای شهر چناران در ارتفاعات منطقه حفاظت شده هزار مسجد و بیتوته شبانه در یکی از خانه باغهای روستای همجوار منطقه، طبق برنامهریزی و هماهنگی انجام شده مأمورین یگان حفاظت محیطزیست برای برخورد با متخلفین به منطقه عزیمت نمودند.
وی عنوان کرد: در بررسی میدانی به عمل آمده توسط مأمورین و مشاهده خودرو متخلفین در باغات یکی از روستاهای همجوار منطقه و بیتوته نمودن شکارچیان در خانه باغ، با اخذ نیابت قضایی مأمورین با حضور در باغ با رعایت حقوق شهروندی و شرعی دو نفر از متخلفین در محل با یک قبضه سلاح دولول، چهارده عدد فشنگ ساچمه و دو عدد فشنگ سلاح گلولهزنی دستگیر شدند.
خانی بیان کرد: مأمورین یگان حفاظت محیطزیست شهرستان چناران با توجه به صحت گزارش واصله، در پایش منطقه به مدت دو ساعت برای کشف ادوات جرم و لاشههای شکار شده، موفق میشوند که دو نفر از متخلفین دیگر به همراه گوشتهای متعلق به اجزای دو رأس میش وحشی را که به صورت ماهرانه مخفی شده بود را دستگیر نمایند.
وی گفت: در ادامه با توجه به کشف فشنگ سلاح گلولهزنی، یک قبضه سلاح گلولهزنی ۲۷۰ مجهز به دوربین متعلق به غیر را به همراه هفت عدد فشنگ گلولهزنی و سایر ادوات شکار و صید از قبیل دوربین چشمی، چاقو کشف و توقیف شد.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست چناران در ادامه اذعان کرد: متخلفین بابت شکار غیر مجاز دو رأس میش وحشی (گونه حمایت و حفاظت شده) به استناد بند الف و ب ماده ۱۲ قانون شکار و صید و حمل سلاح غیر به استناد قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی افزود: متخلفین علاوه بر مجازات مقرر در قانون باید بابت شکار دو رأس میش وحشی و خسارت وارده به محیطزیست مبلغ 150 میلیون تومان به حساب جرائم زیستمحیطی سازمان محیطزیست پرداخت نمایند.
خانی گفت: شهرستان چناران دارای سه منطقه حفاظت شده حیاتوحش ارس سیستان، بینالود و حیدری است، حفاظت از گونههای جانوری توسط اکیپهای گشت و کنترل این اداره با حساسیت ویژهای انجام میشود و در صورت بروز تخلف، با متخلفین برخورد قاطع و قانونی خواهد شد.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان چناران با بیان اینکه پلنگ، قوچ، بز، گربه وحشی، گرگ، کفتار، روباه و پرندگانی مانند عقاب طلایی، شاهین؛ هما، کبک و… از جمله گونههای جانوری حیاتوحش شهرستان چناران است؛ بیان کرد: گونههای مهمی چون پلنگ جزء گونههای در خطر معرض انقراض قرار دارد و گونههایی چون قوچ وحشی و بز جزء گونههای حمایت شده است.
این مقام مسئول مناطق تحت حفاظت را بسیار گسترده اعلام و عنوان کرد: همکاران ما بهصورت مستمر در منطقه گشت و بازرسی دارند و حتی روزهای تعطیل نیز مشغول گشت زنی هستند اما به دلیل گستردگی این مناطق نیازمند همکاری مداوم مردم با سازمان حفاظت محیطزیست هستیم.
خانی ضمن تقدیر و تشکر از دستگاه قضایی شهرستان در حمایت از محیطزیست و برخورد قاطع با متخلفین محیطزیست، از تمامی شهروندان درخواست نمودند که در راستای حفظ محیطزیست به عنوان یک وظیفه عمومی طبق اصل پنجاهم قانون اساسی و حفظ تنوع زیستی شهرستان به عنوان میراث آیندگان، هرگونه تخلفات زیستمحیطی را به سامانه ۱۵۴۰ و اداره محیطزیست چناران به شماره تلفن ۰۵۱۴۶۱۳۰۱۰۱ گزارش دهند.
انتهای پیام
نظرات