• دوشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: باشگاه دانشجویان
  • کد خبر: 1402041207287
  • منبع : باشگاه دانشجویان

در دومین نشست‌ «از کلاس تا صنعت» بررسی شد:

چالش‌ها و فرصت‌های حوزه‌های صنایع غذایی، خوراک دام و آبزیان

چالش‌ها و فرصت‌های حوزه‌های صنایع غذایی، خوراک دام و آبزیان

انجمن علمی مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، دومین نشست از سلسله نشست‌های «از کلاس تا صنعت» را با موضوع چالش‌ها و فرصت‌های حوزه‌های صنایع غذایی و خوراک دام و آبزیان در اتاق بازرگانی مشهد برگزار کرد.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، در ابتدای این نشست محسن خندان‌دل ـ رئیس اتاق بزرگانی خراسان رضوی با اشاره به ضرورت افزایش ارتباطات گفت: تلاش ما در این نشست‌ها این است که شرایط و بستری فراهم شود تا جوانان با نگاه بهتری به آینده نقش خود را در جامعه ایفا کنند.

وی با بیان اینکه دنیا تمام مبانی علمی خود را بر پایه آموزش بنا نهاده است، خاطرنشان کرد: ما در دنیا در حوزه تحقیق و توسعه، رتبه ۱۰۵ را به خود اختصاص داده‌ایم، این یعنی نگاهی علمی و آکادمیک به تحقیق و توسعه نداشته‌ایم.

این فعال حوزه صنعت اذعان کرد: ما در ثبت اختراع و نوآوری با وجود تحصیلات عالیه رتبه ۱۰۰ را در جهان داریم؛ این یعنی عدم فراهم‌شدن پایگاه مناسبی برای بروز خلاقیت‌های فردی.

وی تصریح کرد: در حوزه جذب فناوری و نوآوری‌های مبتنی بر علوم در شرکت‌ها نیز، ایران رتبه ۱۱۶ جهان را دارد. این آمارها حاکی از فقدان یک نگاه علمی در ارتباط صنعت و دانشگاه است. لذا یکی از اهداف ما، تقویت کمیته‌های دانشجویی و انتقال تجربه در راستای افزایش ارتباطات صنعت و دانشگاه است.

ارتباط صنعت و دانشگاه می‌تواند شتابدهنده صنعت و  رشددهنده دانشگاه باشد

در ادامه این نشست، امیرحسین کاکایی ـ دبیر اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی دامپزشکی کشور به نمایندگی از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد به سخنرانی پرداخت و عنوان کرد: تمرکز اصلی دانشگاه بر روی واحدهای درسی است و فعالیت‌های دانشجویی نام فعالیت‌های فوق برنامه به خود گرفته است در حالی که هدف اصلی دانشگاه از فعالیت‌های دانشجویی باید تربیت دانشجویانی اثرگذار در فردای جامعه باشد.

وی با تاکید بر لزوم افزایش ارتباط دانشگاه با صنعت، ادامه داد: این ارتباطات می‌تواند رشددهنده صنعت و دانشگاه باشد به‌طوری‌که هم صنعت از علم و تکنولوژی روز بهره‌مند می‌شود و هم دانشگاه به سمت کاربردی‌تر شدن و مفیدتر شدن پیش می‌رود و مهمتر از همه اینکه افزایش ارتباط مفید میان صنعت و دانشگاه، می‌تواند برای نسل جوان دانشجو که امروزه با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند، امیدآفرین باشد. چنین نشست‌ها و برنامه‌هایی می‌تواند در این ارتباط مثمرثمر باشد و امیدواریم شاهد افزایش این ارتباط باشیم.

در مسیر ایجاد و توسعه یک کسب‌وکار ناامید نشوید

در ادامه علی شریعتی‌مقدم ـ فعال حوزه صنعت، به بیان تجربیات خود در حوزه کسب و کار پرداخت و گفت: از آغاز فعالیت کاری خود در دوران نوجوانی، به دنبال روش‌های جدید کشت زعفران بودم و در همایش‌هایی به‌منظور افزایش دانش و آموختن روش‌های نوین کشت و برداشت زعفران شرکت کردم. در ادامه، بر روی طرح‌های جدید مارکتینگ و فروش زعفران کار کردم و در نهایت توانستم روش نوین فناوری زعفران را ابداع کنم.

وی خاطرنشان کرد: با پیگیری از سازمان مدیریت صنعتی، ساختار شرکت را بین‌المللی کردم و پس از آن به‌صورت جدی وارد بازاریابی زعفران تولیدی شدم. با حضور در نمایشگاه‌های عرضه محصولات، زمینه سازی برای فروش محصولاتمان در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس صورت گرفت. با رونق گرفتن فعالیت شرکت، به دنبال دریافت گواهینامه‌های استاندارد ایزو رفتیم و توانستیم به عنوان نخستین شرکت این حوزه گواهینامه ایزو دریافت کنیم.

وی با اشاره به همکاری با سایر شرکت‌های صادرکننده زعفران گفت: این همکاری‌ها نمونه خوبی از کار جمعی در حوزه زعفران در کشور است.

این فعال حوزه صنعت تاکید کرد: نباید در مسیر ایجاد و توسعه یک کسب‌وکار ناامید شد و از سویی، باید استفاده از روش‌های نوین و اقدامات جدید در کسب و کار خود را مدنظر قرار داد.

توجه به نظر و ایده افراد با تجربه

در ادامه این نشست، فرهاد سحرخیز ـ کارآفرین و فعال حوزه صنعت، به بیان تجربیات خود و نحوه ورود به عرصه تولید زعفران اشاره و عنوان کرد: تولید و فروش زعفران کسب و کار خانوادگی ما بود و پس از اخذ مدرک کارشناسی مهندسی صنایع، شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت که با تشویق پدرم برای حضور در جمع فعالان حوزه زعفران در اتحادیه‌ای که قرار بود از سوی تولیدکنندگان و فروشندگان این محصول شکل بگیرد، اقدام کردم. در آن جمع همه دارای کسب‌وکارهای کوچک بودند که ما توانستیم برای محصول زعفران تولیدی خود گواهینامه ایزو دریافت کند. این مسئله برای من که چندی پیش در کلاس‌های نحوه دریافت استاندارهای ایزو شرکت کرده بودم، شگفتی‌آور بود.

توسعه شغلی از مسیر کسب دانش

احمد سلحشور ـ کارشناس و فعال حوزه صنعت، از نحوه ورود خود به حوزه نهاده‌های دامی سخن گفت و تشریح کرد: در سال ۱۳۷۳ با اجاره یک چاه کشاورزی وارد فعالیت در این عرصه شدم. در فصل اول کشت به‌صورت شبانه‌روزی تلاش کردم. آن فصل، فصل خوبی بود. پشت تراکتور می‌نشستم و به کارگران کمک می‌کردم و بعد در کنار آن یک چاه دیگر نیز اجاره کردم و به حوزه دامپروری هم ورود کردم. با این حال در سال بعد با خشکسالی شدیدی روبرو شدیم. آن زمان بود که قصد ادامه تحصیل کردم تا دانشم را در حوزه کشاورزی افزایش دهم.

وی تصریح کرد: بدون هیچ‌گونه شناخت و آگاهی، در یک دوره علمی کاربردی ثبت‌نام کردم و در رشته پرورش دام و طیور پذیرفته شدم و در ذیل گذراندن این دوره، به این حوزه بسیار علاقه‌مند شدم.

سلحشور خاطرنشان کرد: پس از طی دوران کاردانی در دوره‌های متعدد عملی که برگزار می‌شد شرکت کردم و با علاقه‌ای که پیدا کرده بودم بعد از یک سال بالاخره توانستم راه خود را پیدا کنم. در این مسیر به نصیحت استادم که گفت به جای ادامه تحصیل وارد بازار کار شوید، گوش فرا دادم و کارم را در این حوزه آغاز کردم.

در پایان این نشست، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی حاضر در برنامه، به بیان پرسش‌های خود از سخنرانان پرداختند و سه فعال اقتصادی استان به ابهامات و دغدغه‌هایی که مطرح شد، پاسخ گفتند.

در برگزاری این نشست اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی دامپزشکی ایران، انجمن علمی شیلات دانشگاه فردوسی مشهد و انجمن علمی دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد با انجمن علمی مهندسی صنایع غذایی مشارکت داشتند و به دعوت انجمن علمی مهندسی صنایع غذایی و اتاق بازرگانی خراسان رضوی چهره‌های شاخص این عرصه در کشور، به بیان تجربیات خود و تبادل نظر با دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی پرداختند.

چالش‌ها و فرصت‌های حوزه‌های صنایع غذایی، خوراک دام و آبزیان

چالش‌ها و فرصت‌های حوزه‌های صنایع غذایی، خوراک دام و آبزیان

چالش‌ها و فرصت‌های حوزه‌های صنایع غذایی، خوراک دام و آبزیان

چالش‌ها و فرصت‌های حوزه‌های صنایع غذایی، خوراک دام و آبزیان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha