به گزارش ایسنا، کارگران به عنوان محرک اقتصادی محسوب میشوند و وجود آنها در هر جامعهای لازم و ضروری است، درواقع نبود کارگر و نیروی کار میتواند رونق اقتصادی یک کشور یا استان را با اختلال مواجه کند، بنابراین لازم است شرایطی برای آنها فراهم شود که از تمامی جهات مانند اقتصادی تامین باشند تا به این ترتیب توانایی ادامه فعالیت پیدا کنند.
در برخی استانها مانند چهارمحال و بختیاری به واسطه کوچک بودن محیط شرایط شغلی مطلوبی وجود ندارد این مشکل برای کارگران مضاعف است برای مثال کارگران ساختمانی امکان فعالیت در تمامی فصول سال را ندارند و یا نبود صنایع مادر موجب شده کارگران تنها در یک حوزه مانند فعالیتهای ساختمانی متمرکز شوند و همین موضوع رقابت در این حوزه را افزایش داده است.
مهاجرت کارگران از استانهای کوچک به استانهای بزرگ و صنعتی میتواند مشکلات بسیاری در حوزه اقتصادی برای آنها ایجاد کند، چراکه با این کار به مرور زمان نیروی کار ماهر در یک منطقه به شدت کاهش پیدا کرده و درنتیجه انجام فعالیتهای اقتصادی به مرور کاهش پیدا میکند.
کمبود کار برای کارگران ساختمانی در چهارمحال و بختیاری
نورالله نیکبخت_رئیس انجمن کارگران ساختمانی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی کارگران ساختمانی در استان فصلی بودن فعالیت آنها است، درواقع به دلیل شرایط جوی و آب و هوا امکان انجام فعالیتهای ساختمانی در تمامی فصول سال وجود ندارد، درنتیجه کارگران استان برای یافتن شغل و درآمد به سایر مناطق کشور مهاجرت میکنند.
وی افزود: با توجه به کم بودن صنایع مادر در چهارمحال و بختیاری تخصص بیشتر نیروهای کار استان وارد حوزه ساختمانی شده است، همچنین دامداری و کشاورزی دو حوزه مهم در استان محسوب میشوند که درحال حاضر این فعالیتها به سمت صنعتی شدن حرکت کرده درنتیجه نیروهای کار به سمت بخش ساختمانی سوق داده شدهاند این درحالی است که صنعت ساختمان استان با توجه به جمعیت آن بسیار کم است و نیروی کار این حوزه اقدام به مهاجرت میکنند.
رئیس انجمن کارگران ساختمانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مهاجرت کارگران ساختمانی استان به کشورهای حوزه خلیج فارس، ادامه داد: درنتیجه این موضوع استادان ماهری در حوزه ساختمان ایجاد شدند که این افراد اقدام به تربیت شاگرد کردند درنتیجه سایر استانهای کشور که از نیروی ساختمانی کمتر برخوردار هستند و یا کمبود نیرو تخصصی دارند اقدام به جذب نیروهای ماهر و متخصص استان میکنند.
نیکبخت با اشاره به کمبود کار برای کارگران ساختمانی در چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: درآمد کارهای ساختمانی در استان پایین و رقابت بالا است اما در سایر استانها این موضوع برعکس است، یعنی به علت بالا بودن ساخت و ساز رقابت کم و درنتیجه درآمد نیز بالا است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش اعظمی از نیروهای ساختمانی چهارمحال و بختیاری متولد دهههای ۴۰، ۵۰ و ۶۰ هستند؛ مسلما در سالهای آینده با مشکل جدی کمبود نیرو و کارگر ساختمانی در استان مواجه خواهیم شد و همین موضوع لزوم جلوگیری از خروج این نیروهای کار از استان را به وضوح نمایان میکند.
رئیس انجمن کارگران ساختمانی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این انجمن اقدامات بسیاری در راستای تامین مسکن برای کارگران ساختمانی در استان انجام داده اما پس از گذشت ۶ ماه هنوز زمین موردنیاز برای اجرای این طرح توسط ادارهکل راه و شهرسازی استان تامین نشده است و این یکی از مشکلات کارگران محسوب میشود.
نیکبخت با اشاره به بیمه کارگران ساختمانی، یادآور شد: حدود ۸۰۰۰ کارگر ساختمانی در چهارمحال و بختیاری در صف بیمه قرار دارند، شرایط شغلی این افراد نیز به گونهای است که خطرات بسیاری برای آنها وجود دارد برای مثال سقوط از ارتفاع نمونهای از این خطرات محسوب میشود که نبود بیمه پس از وقوع این حوادث مشکلات فرد را چندین برابر میکند.
وی خاطرنشان کرد: طراحی اپلیکیشن برای جمعآوری کارگران فلکهای یکی دیگر از اقدامات انجام شده توسط انجمن کارگران ساختمانی چهارمحال و بختیاری است که میتوانست بسیاری از مشکلات کارگران و حتی شهر را رفع کند اما متاسفانه این طرح همچنان توسط مسئولان حمایت نشد.
بخش اعظمی از رونق اقتصادی به نیروی ماهر، متخصص و توانمند نیاز دارد
محسن مولوی_مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: فضای اقتصادی کشور و ورود افراد به این فضا دارای یک بخش تخصصی است یعنی در برخی موارد پروژههای اقتصادی که در سطح کلان کشور اجرا میشوند به نیروهای کار با مهارت خاص نیاز دارند، در نتیجه این نیروهای کار مهارت و تخصص خود را در این پروژهها عرضه میکند، بنابراین بخشی از ورود نیروهای کار به پروژههای اقتصادی در سطح کشور به این علت رخ میدهد.
وی افزود: در برخی موارد نیز پروژههای موجود در سطح کشور به یک نیروی کار ماهر و متخصص نیاز دارند بنابراین حقوق و مزایای خوبی برای جذب این افراد در نظر میگیرند و همین موضوع نیز میتواند یکی دیگر از عوامل موثر در خروج کارگران از استانهایی مانند چهارمحال و بختیاری باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: گاهی اوقات نیز به دلیل نبود پروژههای کلان اقتصادی یا بزرگ بخشی از نیروی کار از استان خارج میشوند که این موضوع میتواند آسیبهای اجتماعی بسیاری در پی داشته باشد برای مثال دوری از خانواده هم برای اعضای خانواده و هم برای خود شخص آسیبهایی به دنبال خواهد داشت.
مولوی خاطرنشان کرد: نگاه مسئولان اقتصادی چهارمحال و بختیاری این است که باید از نیروهای کار در استان استفاده شود و اولویت جذب نیرو نیز با نیروهای کار بومی و متخصص درون استان است، چراکه نیروهای کار درواقع محرک اصلی اقتصادی هستند و بخش اعظمی از رونق اقتصادی به نیروی ماهر، متخصص و توانمند نیاز دارد و نبود این نیروها میتواند فضای اقتصادی استان را دچار مشکل کند.
انتهای پیام
نظرات