• شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۸
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1402030603939
  • خبرنگار : 71664

دانشگاه‌ها پاسخ درخوری به نیازهای جامعه بدهند

دانشگاه‌ها پاسخ درخوری به نیازهای جامعه بدهند

رییس دانشگاه علم و فرهنگ با بیان اینکه دانشگاه‌های نسل چهارم باید در مسیر تربیت دانشجوی ارزش‌آفرین گام بردارند، گفت: دانشگاه‌ها باید نیازهای جامعه را شناسایی کنند و پاسخ درخوری به نیازهای احصاء شده بدهند.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی باصولی در نشست خبری «مرحله کشوری یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران» گفت: دانشگاه علم‌وفرهنگ، یک دانشگاه غیرانتفاعی وابسته به جهاد دانشگاهی است. حدود ۸۲۰۰ دانشجو در ۹۰ رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری در این مرکز آموزشی مشغول به تحصیل هستند. 

وی با بیان اینکه ماموریت دانشگاه‌ها در گذر زمان تغیر کرده است، تصریح کرد: دانشگاه‌های نسل اول، ماموریت انتقال دانش و آموزش را برعهده داشتند. دانشگاه‌های نسل دوم، مسئولیت تولید دانش و پژوهش را برعهده گرفتند. دانشگاه‌های نسل سوم در حوزه کارآفرینی فعالیت می‌کنند. تعابیر مختلفی درباره دانشگاه‌های نسل چهارم بکارگرفته می‌شود، اما مهم‌ترین مسئله در ارتباط با این موضوع، دانشگاه کنشگر است. 

رییس دانشگاه علم‌وفرهنگ ادامه داد: دانشگاه‌ها علاوه بر حل مسائل و مشکلات درونی خود باید در جهت حل نیازهای جامعه گام بردارند. دانشگاه‌ها باید نیازهای جامعه را شناسایی کنند و پاسخ درخوری به نیازهای احصاء شده بدهند. بر این اساس، یکی از مسائلی که در ارتباط با دانشگاه‌های نسل چهارم مطرح می‌شود، موضوع «ارزش» است. دانشگاه باید بتواند دانشجوی ارزش‌آفرین تربیت کند که خدمات مناسب ارائه دهد، بنابراین مبحث ارزش باید در نظام آموزشی به یک اولویت تبدیل شود.

دکتر باصولی با بیان اینکه توسعه آزاداندیشی و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی علاوه بر مباحث دانشی باید در کانون توجه قرار گیرد، تصریح کرد: اجرای این مولفه در دانشگاه‌ها اهمیت دارد و شرایط برای یادگیری گفتگوی درست باید در دانشگاه‌ها ایجاد شود. دانشجویان می‌بایست نحوه درست حرف‌زدن را فرابگیرند. 

رییس دانشگاه علم‌وفرهنگ درباره برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران توضیح داد: سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، زمینه برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی را ایجاد کرده است. این سازمان به توسعه گفتگو در دانشگاه‌ها توجه می‌کند و کارهای خلاقانه بسیاری در این زمینه طی سال‌های گذشته در جهاد دانشگاهی انجام شده است. دانشگاه علم‌وفرهنگ تلاش می‌کند که علاوه بر توسعه گفتگو به تربیت دانشجوی ارزش‌آفرین در تمام زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و علمی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha