به گزارش ایسنا، روح الله فتحی، معاون آموزشی پژوهشگاه رویان در کنفرانس خبری چهارمین کنگره بینالمللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، از تلاش برای احیای علمی منطقه از طریق این کنگره خبر داد.
فتحی با اشاره به برگزاری یک برنامه آموزشی در دانشگاه حلب سوریه پیش از ۴ سال، بر نیاز منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا به آموزشهای علمی تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه این منطقه (بینالنهرین سابق) زمانی میزبان اولین دانشگاهها بود، اظهار داشت: به دلیل اتفاقات ناخوشایند و اختلافات قومیتی و مذهبی، ارتباطات علمی بین کشورهای این منطقه کمرنگ شده است.
معاون آموزشی پژوهشگاه رویان ادامه داد: ایده راهاندازی شبکه علمی وانا با هدف متصل کردن کشورهای منطقه و جمعآوری دانشمندان و محققان فعال در سراسر دنیا شکل گرفت. این اقدام در راستای دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر ارتقای جایگاه علمی ایران در منطقه صورت میگیرد.
فتحی با اشاره به برگزاری سه دوره کنگره وانا در مشهد، اصفهان و ارومیه، اعلام کرد که در دوره آخر بیش از ۱۰۰۰ نفر شرکت کردند که ۳۵۰ نفر از آنها دانشجویان حوزه علوم پزشکی از ۶ کشور مختلف بودند.
وی همچنین از حضور ۸ استاد خارجی در این کنگره خبر داد و گفت: چهارمین دوره کنگره وانا امسال در جزیره کیش برگزار خواهد شد.
فتحی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد اساتید دعوت شده به کنگرههای بینالمللی رویان از خارج از منطقه وانا هستند، اظهار داشت: این شبکه علمی میتواند اساتید منطقه را در کنار هم قرار داده و آشنایی بیشتری بین مراکز علمی مختلف ایجاد کند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، اعلام کرد که پژوهشگاه رویان در سه سال گذشته، حدود ۱۵۰ استاد از سایر کشورهای دنیا را به کنگرههای بینالمللی خود دعوت کرده است که این امر منجر به ایجاد ارتباط بین ۱۵۰ مرکز علمی با مراکز علمی ایران شده است.
فتحی ابراز امیدواری کرد که پژوهشگاه رویان با تداوم برگزاری برنامههای علمی بینالمللی، نقش موثری در توسعه مناسبات علمی بینالمللی ایفا کند.
معاون آموزشی پژوهشگاه رویان از جامعه علمی کشور و مراکز علمی بینالمللی در منطقه نیز دعوت کرد تا مقالات خود را برای کنگرههای علمی رویان ارسال کنند.
انتهای پیام
نظرات