• پنجشنبه / ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404011405988
  • خبرنگار : 71967

استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام سرطان ریه

استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص زودهنگام سرطان ریه

مرکز پزشکی دانشگاه کلیولند شروع به همکاری با Qure.ai کرده است تا فناوری هوش مصنوعی این شرکت را برای تشخیص زودهنگام سرطان ریه ارزیابی کند.

به گزارش ایسنا،  الگوریتم هوش مصنوعی Qure.ai که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده  در سال ۲۰۲۴ تایید شد، مناطقی از ریه را بر اساس اشعه ایکس قفسه سینه مشخص می‌کند که در آن ندول‌های ریوی (یک تشکیل غیرطبیعی با ظاهری گرد یا بیضی شکل که منشا آن در پارانشیم ریه‌ها است و می‌تواند خوش‌خیم یا بدخیم باشد) مشکوک هستند.

دستورالعمل‌های فعلی، غربالگری سرطان ریه با دوز کم را به عنوان استاندارد مراقبت برای افراد در معرض خطر، مانند افراد سیگاری و سیگاری‌های سابق توصیه می‌کند. با این حال، دکتر آمیت گوپتا، مدیر رادیوگرافی تشخیصی در مرکز پزشکی دانشگاه کلیولند، اظهار کرد که غربالگریی تی اسکن در سطح ملی به‌طور نگران‌کننده‌ای کم است و از هر ۱۰۰ فرد واجد شرایط در ایالات متحده تنها ۱۶ نفر تحت غربالگری قرار می‌گیرند.

به گفته دکتر گوپتا، در حالی که شناسایی ندول‌ها راهی مناسب برای تشخیص سرطان ریه در مراحل اولیه است، با این حال شناسایی ندول‌های ریوی در اشعه ایکس همچنان یک چالش مهم است زیرا یافته‌های ظریف را نمی‌توان به راحتی تشخیص داد.

برای مقابله با این چالش، این مرکز پزشکی قصد دارد یک مطالعه بالینی برای مقایسه الگوریتم Qure.ai و توانایی آن در تشخیص گره‌های ریوی انجام دهد. دکتر گوپتا در این زمینه گفت: این رویکرد مبتنی بر هوش مصنوعی ممکن است به شناسایی گره‌های بیشتر کمک کند و ما را قادر ‌سازد تاثیر گسترده‌تر تصویربرداری پزشکی هوش مصنوعی را ارزیابی کنیم.

این کارآزمایی بالینی بررسی خواهد کرد که چه تعداد از بیماران به سی‌تی اسکن و نمونه‌برداری نیاز دارند و چند مورد سرطان ریه با استفاده از هوش مصنوعی زودتر تشخیص داده می‌شود. دکتر گوپتا در ادامه افزود: امید این است که این کارآزمایی بالینی نه تنها به تشخیص زودهنگام کمک کند، بلکه باعث ایجاد تحولی معنادار در نظارت بر سرطان ریه شود.

سرطان ریه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در سراسر جهان است. آژانس بین المللی تحقیقات سرطان تخمین می‌زند که مرگ و میر سالانه ناشی از این بیماری از دو میلیون نفر در حال حاضر، به بیش از سه میلیون تا سال ۲۰۴۰ افزایش پیدا کند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha