حجتالاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی -استاد حوزه- در گفتوگو با ایسنا در تفسیر آیه ۳۶ سوره مبارکه اعراف «والَّذِینَ کَذَّبُوا بِآیَاتِنَا وَاسْتَکْبَرُوا عَنْهَا أُولَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ» اظهار کرد: خداوند در آیه میفرماید «و آنها که آیات ما را تکذیب کنند و در برابر آن تکبر ورزند اهل دوزخند، جاودانه در آن خواهند ماند».
وی با بیان اینکه چند نکته در آیه فوق وجود دارد، خاطرنشان کرد: نکته اول و قابل ذکر این است که در بسیاری از آیات قرآن کریم علت تکذیبِ تکذیب کنندگان (مشرکین، منافقین، اهل کتاب) تکبر و خود برتربینی آنهاست.
این استاد حوزه ادامه داد: نکته دومی که میتوان به آن اشاره کرد این است که در عالم صفت تکبر تنها از آن خداوند متعال است. اگر صفت تکبر بر کسی وصف شد این مجاز و حقیقت نیست، در دعای جشن کبیر نیز میخوانیم هو المتکبر یعنی فقط خدا بزرگ است و بقیه کوچک هستند.بنابراین اگر کسی حالت تکبر به خود بگیرد یا در قلبش تکبر وجود داشته باشد با خدا سر جنگ گذاشته است. صفت تکبر صفتی است که خداوند هیچ کسی را در آن با خود شریک نمیکند. خداوند در رحمانیت، رحیمیت و جباریت شریک میکند اما در تکبر کسی حق ورود ندارد. تنها خداوند بزرگ است و اگر کسی اعلان بزرگی کند در برابر خداوند ایستاده است.
این استاد حوزه با اشاره به نکته سوم تصریح کرد: اگر کسی برای خودش متکبر شود حتماٌ جهنمی شده و برای همیشه در آتش خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات