• شنبه / ۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۷:۵۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404010904195
  • خبرنگار : 71461

تفسیر آیه ۲۹ سوره فتح؛

خشم با دشمنان، مهربانی با دوستان

خشم با دشمنان، مهربانی با دوستان

خداوند در آیه ۲۹ سوره فتح می‌فرماید: «محمد پیامبر خدا و همراهانش در برابر دشمنان بی‌دین سرسخت‌اند و با خودشان مهربان».

به گزارش ایسنا، ماه رمضان ماه نزول قرآن است و همه ما باید تلاش کنیم در این ماه هر روز یک جزء قرآن تلاوت کنیم و در کنار تلاوت، تدبر در قرآن و آوردن قرآن به متن زندگی نیز ضروری است.

پرداختن به تفسیر آیات باعث تقویت ایمان و امید در جامعه می‌شود.

بر همین اساس در این ۳۰ روز ماه مبارک رمضان هر روز یک آیه از آیات «زندگی با آیه‌ها» که مربوط به توحید، نبوت و ایمان است انتخاب شده که راحت‌تر مفاهیم قرآنی در جامعه تبیین شود.  

بیست و ششمین آیه‌ای که به آن پرداخته شده، آیه ۲۹ سوره فتح در خصوص‌ خشم با دشمنان و مهربانی با دوستان است. خداوند در این آیه می‌فرماید: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ /محمد پیامبر خدا و همراهانش در برابر دشمنان بی‌دین سرسخت‌اند و با خودشان مهربان».

همراهان محمد(ص) چگونه اند؟

در تفسیر این آیه برای زندگی امروزمان می‌توان گفت: همراه محمد (ص) باید شبیه او باشد. شبیه او که برای مردم مدینه از پدر مهربان تر بود و برای مشرکان مکه، از صاعقه بی امان تر. شبیه او که در حق خود از تلافی و انتقام به سادگی چشم میپوشید و در حق مظلوم همچون دریایی طوفانی می خروشید. همراه محمد (ص) باید مثل خود او آمیزه ای از رحم و خشم و مهر و قهر باشد. مثل آب که گاه سیراب میکند و گاه سیلاب می‌شود، مثل آتش که گرم می‌کند و می‌سوزاند، مثل خاک که می‌رویاند و می‌میراند. پای هر کدام که بلنگد پای این همراهی هم خواهد لنگید.

خداوند در این آیه از ما خواسته است:

«در برابر دشمنان حق استوار و قاطع باشیم و در میان خود روحیه مهربانی و همدلی را تقویت کنیم».

برای عمل به این آیه در زندگی می‌توانیم:

*به جای بی تفاوتی نسبت به دشمنی با حق آگاهی خود را افزایش دهیم و اقدامات عملی برای ایستادگی در برابر دشمنان داشته باشیم.

*با همه مسلمانان عالم به دنبال تقویت روحیه رحمت و محبت باشیم و در هنگام، اختلاف به جای تفرقه بر همدلی تمرکز کنیم.

روایت شهدا: رفتار رحمانی

در شرح زندگی شهید حسین قجه‌ای آمده است: 

کردستان هنوز ناآرام بود، اما حسین هیچ گاه با سلاح در شهر حرکت نمی کرد. با اینکه مجبور به شدت عمل در درگیری‌ها بود، اما می گفت: و من نیامده‌ام با این مردم بجنگم و برای آنها قدرت نمایی کنم، اینها تشنه محبت هستند باید با آنها برادری کرد تا اوضاع آرام شود. الحق هم که شهر و منطقه را با همین مرام و منش آرام و قلوب مردم ،تسخیر کرده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha