حمید ترابی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: حفاظت و مراقبت از منابع طبیعی، طبق اصل ۵۰ قانون اساسی وظیفهای همگانی است و همه باید نسبت به این موضوع احساس مسئولیت کنند.
وی خاطرنشان کرد: طبق اصل ۴۵ قانون اساسی و قانون ملی شدن جنگلها و مراتع مصوب سال ۱۳۴۱ وظیفه حفظ، احیا، اصلاح و بهرهبرداری اصولی از منابع طبیعی بر عهده سازمان منابع طبیعی است.
ترابی با بیان اینکه یگان حفاظت منابع طبیعی این اداره وظیفه گشت و مراقبت از عرصههای ملی و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی را بر عهده دارد، اظهار کرد: بازدید از اراضی ملی، مراتع، معادن، تاغزارها و پیشگیری از تخریب و برآورد خسارت و تهیه صورت مجلس تخریب از وظایف یگان حفاظت است.
وی وظیفه همکاران خود در بخش ممیزی را تثبیت مالکیت دولت و سنددار کردن اراضی ملی دانست و افزود: در سال جاری اصلاح نقشه بالغبر ۵۰ پلاک شهرستان انجام و به نفع دولت تثبیت شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد ابراز امیدواری کرد؛ در آینده نزدیک جشن پایان کاداستر و گرفتن سند تک برگی برای کلیه اراضی ملی را اعلام خواهیم کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه واگذاری اراضی ملی در قالب طرحهایی است که توسط جهاد کشاورزی به ما معرفی میشوند، افزود: افراد متقاضی با در دست داشتن موافقت اصولی و مجوز فعالیت در کسبوکارهای مختلف از جمله دامداری، مرغداری، گلخانه و سایر طرحها ابتدا به جهاد کشاورزی مراجعه میکنند و پس از بررسی و تائید برای واگذاری زمین به ما معرفی میشوند.
ترابی در همین خصوص عنوان کرد: حدود ۱۰ هکتار اراضی ملی در روستای نقاب و کاریزک برای ساخت مسکن روستایی به بنیاد مسکن روستایی واگذار شده است. همچنین ۱۳۱ هکتار از اراضی حریم شهر کندر و ۱۱۶ هکتار اراضی ملی واقع در حریم شهر خلیلآباد در حال واگذاری به اداره راه و شهرسازی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد افزود: یکی از وظایف ما در بخش مرتع شناساییِ مرتعداران ذیحق و سامانه چرای دام و صدور مجوز پروانه چرای هر روستا برای این عزیزان است.
وی سطح مراتع شهرستان را ۱۰۰ هزار هکتار اعلام و افزود: بهرهبرداری آنها در قالب ۲۰ سامانه عرفی به ۷۰۰ دامدار واگذار شده که حدود ۳۳ هزار دام از سطح علوفه مراتع، در فصل چرا استفاده میکنند.
ترابی در ادامه با بیان اینکه امسال بیمه مراتع جنوبی شهرستان به مساحت ۳۵۰۰۰ هکتار انجام و منجر به وصول خسارت به دلیل خشکسالی به مبلغ ۳۲ میلیون تومان شد، به اجرای پروژه بذرپاشی در مراتع شمال شهرستان به مساحت ۱۰۰ هکتار و احداث منبع ذخیره آب و آبشخور دام در مرتع چشمه زالو واقع در مرتع مهدیآباد ـ سعدالدین اشاره کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد در ادامه به وضعیت بیابانهای شهرستان اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد شهرستان در معرض بادهای غالباً شرقی و جنوب شرقی قرار دارد که نتیجه آن فرسایش بادی، ایجاد ریزگردها و به وجود آمدن شرایط بیابانی است.
ترابی با تأکید بر اینکه با انجام عملیاتهای مختلف بیولوژیکی از قبیل بوتهکاری، نهالکاری، بذرکاری و سایر عملیاتهای اصلاحی و احیایی باید برای تثبیت این مناطق اجرا شود، گفت: تاکنون حدود ۲۰ هزار هکتار از عرصههای بیابانی به خصوص مناطق تحت تأثیر حاشیه روستاها تثبیت شده و مابقی در دست اقدام است.
وی با اعلام اینکه شهرستان خلیلآباد جزء کویر مرکزی کشور است؛ عنوان کرد: شهرستان خلیلآباد دارای ۷ زیر حوزه آبخیز است که مطالعه ۵ زیر حوزه آنکه شامل کاریزک، حوزه شهری خارزنج، قوزستان، چاهسبز است انجام و کار اجرایی بالغبر ۷۰ درصد آنها به پایان رسیده است. سه حوزه دیگر کال شور، جعفرآباد و شوراب باقیمانده که برای سالهای آتی اقدام خواهد شد.
ترابی خاطرنشان کرد: تاکنون تعداد ۲۱ بندخاکی، ۵ بند سنگی ملاتی، ۱۵ بند گابیونی یا توری سنگی اجرا شده که سالانه حدود ۳ میلیون مترمکعب از روان آبها را کنترل و به سفره آب زیرزمینی تزریق میکنند.
وی گفت: در بخش حقوقی امسال حدود ۲۵ پرونده تخریب و تصرف و قطع تاغ داشتیم که منجر به دریافت خسارت به میزان ۲۱۰ میلیون ریال و رفع تصرف به میزان ۲۲ هزار مترمربع شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد همچنین به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در سطح کشور اشاره کرد و گفت: انتظار داریم مردم شریف خلیلآباد، سمنها و گروههای مردمی، شهرداریها و تمامی دستگاههای اجرایی در این امر خطیر ما را یاری کرده و به توسعه فضای سبز کشورمان کمک نمایند.
ترابی در پایان خاطرنشان کرد: امسال هم طبق روال هرساله اداره منابع طبیعی نسبت به توزیع ۶۰۰۰ اصله نهال اقدام نمود.
انتهای پیام
نظرات