• چهارشنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1401102819666
  • خبرنگار : 71496

خانواده‌های اسرای فلسطینی خواهان استرداد اجساد فرزندانشان و بین‌المللی کردن موضوع

خانواده‌های اسرای فلسطینی خواهان استرداد اجساد فرزندانشان و بین‌المللی کردن موضوع

خانواده‌های فلسطینی‌هایی که اجسادشان توسط رژیم صهیونیستی در گورهای ناشناس و یا سردخانه‌ها نگه‌داری می‌شوند، خواستار استرداد پیکرهای فرزندانشان و بین‌المللی‌ کردن مساله آنها شدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، خانواده‌های فلسطینی‌هایی که اجسادشان توسط رژیم صهیونیستی در گورهای ناشناس و یا سردخانه‌ها نگه‌داری می‌شوند، درخواست کردند پیکرهای فرزندانشان بازگردانده شده و با احترام دفن شوند، همچنین آنها بین‌المللی‌ کردن مساله فرزندانشان را خواستار شدند.

سمیر فرید، پدر شهید طارق سمیر که پیکرش از سال ۲۰۰۲ در گوری ناشناس دفن شده، به خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گفت: از ۳۰ اکتبر ۲۰۰۲ جسد پسرم در قبری ناشناسی دفن شده و ما از آن زمان خواستار تحویل جسد فرزندمان هستیم؛ اما بی‌فایده بوده و ۲۱ سال است که ما منتظریم تا او را طبق شریعت اسلام دفن کنیم و این اندوه مستمر پایان یابد؛ اما رژیم اشغالگر مخالفت می‌کند، اکنون سوال من این است که قوانین بین‌المللی و حقوق بشر کجا هستند؟

مادر شهید طارق نیز با چشمانی گریان به اسپوتنیک گفت: تا زمانی که زنده هستم جسد پسرم را می‌خواهم، از این انتظار چشمانم خشک و جسمم پیر شد، نمی‌دانم آیا مجازاتی سخت‌تر از محروم کردن مادر از خداحافظی با فرزندش پیش از دفن وجود دارد یا نه، رژیم اشغالگر تلاش می‌کند با طولانی کردن این انتظار، حزن و اندوه ما را ادامه دهد.

رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۱۵ اجساد ۱۱۷ فلسطینی شامل ۱۲ کودک، یک زن و ۱۱ اسیر را در سردخانه و نیز ۲۵۶ جسد دیگر را در قبرهای ناشناسی نگه داشته است.

عصام عوده، هماهنگ‌کننده کمپین ملی استرداد اجساد در طولکرم به اسپوتنیک گفت: رژیم اشغالگر قبل از سال ۲۰۱۵، اجساد ۱۲۰ شهیدی را که در سردخانه نگه داشته بود و نیز پیکرهای ۲۳۰ شهیدی که در قبرهای ناشناس دفن کرده بود، تحویل داد؛ اما تعداد اجسادی که این رژیم از سال ۲۰۱۵ نگه داشته، بسیار بیشتر است و فلسطین، کشورهای عربی و نهادهای بین‌المللی تلاش‌های گسترده‌ای برای پایان دادن به این مساله و تحویل اجساد شهدا انجام می‌دهند؛ اما با سرسختی این رژیم مواجه می‌شوند و اسرائیل تا این لحظه از تحویل اجساد شهدا خودداری می‌کند.

تاریخ گورهای ناشناس به زمان تشکیل رژیم صهیونیستی بازمی‌گردد و تنها تعداد اندکی از آنها مشخص شده‌اند، پیکر ناصر ابو حمید، اسیر فلسطینی از اردوگاه الامعری در رام‌الله، آخرین پیکری بود که حدود یک ماه قبل مصادره شد.

سمیر ابوشمس، فعال حقوق بشری به اسپوتنیک گفت: توافق‌های بین‌المللی گسترده‌ای در این زمینه وجود دارند، زمانی که از توافقنامه ژنو یک بند ۱۷ صحبت می‌کنیم، خواستار احترام به اجساد متوفیان در درگیری‌های مسلحانه و پایبندی کشورها به توجه به آیین‌های دینی مربوط به فرد متوفی هستیم، بر اساس این قانون اسرائیل باید اجساد را به خانواده‌هایشان بازگرداند؛ اما کاری که اسرائیل می‌کند به منزله پنهان کردن اجساد است و این با قوانین بین‌المللی در تضاد بوده و به منزله نقض تمامی قوانین بین‌المللی است.

مادر شهید سیف ابو لبده که رژیم صهیونیستی جسد او را از ۹ ماه قبل در سردخانه‌های خود نگه داشته، به اسپوتنیک گفت: هدف رژیم اشغالگر از نگه داشتن جسد او این است که مرگ را آغاز رنج ما و ابزاری برای انتقام و مجازات قرار دهد، رژیم اشغالگر من را از ساده‌ترین حقوق انسانی برای خداحافظی با فرزندم محروم کرده و امیدوارم جهان برای حل این مساله و توقف مصادره اجساد شهدا مداخله کند.

عصام عوده، هماهنگ‌کننده کمپین ملی استرداد اجساد گفت: رژیم اشغالگر با مصادره اجساد شهدا قصد دارد، علاوه بر عذاب دادن خانواده شهید و استمرار اندوهشان، مساله آنها را در هر قرارداد تبادلی قرار داده و به موضوعی قابل مذاکره و چانه‌زنی و اعمال فشار بر فلسطینی‌ها و ترساندن آنها تبدیل کند.

طبق گزارش رسمی که وزارت اطلاع‌رسانی فلسطین در ۱۸ آوریل ۲۰۲۲ منتشر کرد، اسرائیل از اجساد فلسطینی‌ها به عنوان بانک انسانی اعضای بدن استفاده می‌کند، رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که این سیاست از دهه نود پایان یافته، با این حال دوباره صحبت‌هایی در این زمینه می‌شوند، محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که دولتش اطلاعاتی قطعی دارد که نشان می‌دهد برخی دانشکده‌های پزشکی دانشگاه‌های اسرائیل اجساد شهدای فلسطینی را ربوده و از آنها استفاده می‌کنند و اطلاعی از سرنوشت آنها وجود ندارد.

عصام عوده در ادامه این مصاحبه اظهار کرد: در سال‌های گذشته تعدادی عکس از شهدایی که اجسادشان در سردخانه‌های اسرائیل نگهداری شده بود، پس از تحویل اجساد به خانواده‌ها منتشر شد که نشان می‌داد فاقد برخی از اعضا بوده و بخیه‌هایی روی آنها دیده شدند که به این گمان دامن می‌زد که برخی از اعضای این پیکرها برداشته شده‌اند، مرکز قدس این موضوع را پیگیری کرد و شکایاتی مطرح شدند اما در نهایت اسرائیل همانند همیشه تمامی قوانین را نادیده گرفت.

سمیر ابوشمس، فعال حوزه حقوق بشر نیز گفت: کمی قبل پیکر شهید محمد ابوناصر آزاد شد؛ اما خانواده او متوجه سرقت برخی از اعضای او شدند، رژیم اشغالگر با حمایت آمریکا و موضعگیری شرم‌آور اتحادیه اروپا، به نقض قوانین و اصول بین‌المللی ادامه می‌دهد، به همین دلیل اسرائیل تمامی منشورهای بین‌المللی را نقض می‌کند و حتی به صلیب سرخ اجازه دیدن قبرهای ناشناسی و بررسی اجساد نگه داشته شده در سردخانه‌ها را که شهدای فلسطینی‌ در آنها دفن شدند، نمی‌دهد و این برخلاف اختیارات صلیب سرخ برگرفته از توافقنامه‌های بین‌المللی امضا شده است.

رژیم صهیونیستی در چند سال گذشته تلاش کرده به این تخلف خود وجهه قانونی ببخشد، دادگاه عالی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۹ حکمی را صادر کرد که به حاکم نظامی اسرائیل اجازه مصادره و دفن موقت اجساد را می‌دهد، اواخر سال ۲۰۲۱ نیز بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی سیاست تحویل ندادن اجساد مجریان عملیات را صادر کرده و کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) قانونی را تصویب کرد که به پلیس و ارتش این رژیم اجازه می‌دهد اجساد فلسطینی‌ها را نگه دارند.

فلسطینی‌ها نیز در تلاش هستند که پرونده اجساد نگه‌داری شده را بین‌المللی کرده و آن را در نهادهای بین‌المللی مطرح کنند تا این پرونده به جریان افتاده و موضوع در چارچوب قانونی‌اش و طبق آنچه در قوانین بین‌المللی انسانی، توافقنامه‌های ژنو سال ۱۹۴۹ و قرارداد ۱۹۰۷ لاهه مربوط به قوانین جنگ آمده، پیگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha