دکتر محمد حیدری رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم در آیین تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر که امروز ۲۷ آذرماه برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز پژوهش و هفته وحدت حوزه و دانشگاه بیان کرد: در حال حاضر در دنیا دانایی و دانش، آگاهی و حتی بینش هم جایگاه سابق را ندارد امروز با یک کلیک کردن کل دانشی که به دنبال آن هستیم را می توانیم پیدا کنیم و زحمتی که در گذشته برای جمع آوری داده ها و گرته برداری ها صرف می شده کنار گذاشته شده است.
وی ادامه داد: آن چیزی که در حال حاضر اهمیت دارد تلاش برای افزایش این دانش است و این مسئله در حوزه پژوهش و تحقیق می گنجد.
حیدری افزود: امام صادق (ع) می فرمایند: یا دانشجو باش یا دانشمند، این سخن جایگاه تحقیقات را نشان می دهد لذا امروزه افزایش علم اهمیت دارد و شاید مهم از افزایش علم این باشد که ما از حالت سمبلیک خارج شویم.
وی در ادامه یادآور شد: انجام فعالیت ها و برنامه های سمبلیک و نمادین برای نشان دادن ورود در حیطه های مختلف دردی را دوا نمی کند آنچه امروز اهمیت دارد تعداد مقالات نیست بلکه باید دید این تحقیقات و مقالات تا چه میزان کاربرد دارد و می تواند مسائل کشور را مرتفع کند.
حیدری اظهار کرد: امروزه مشکلات زیادی گریبانگیر کشور ما است لذا باید بتوانیم مشخص کنیم که تحقیقات ما این مشکلات را حل کرده و یا بتوانیم ادعا کنیم که این پژوهش ها توانایی حل این مشکلات را دارد بنابراین اگر پژوهش ها به رونق کسب و کار و تولید ثروت منجر نشود، عملا پژوهش ها کارایی ندارد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قم با بیان این که در طول تاریخ امنیت مردم کشور ما تحت الشعاع عوامل بسیاری قرار گرفته و آن را به یک تابو برای مردم تبدیل کرده است، افزود: سلامت یک بخش مهمی از امنیت است لذا باید زیرساخت های پژوهشی و تحقیقاتی داشته باشد و به سمتی حرکت کند که مشکلات مردم در حوزه سلامت را برطرف کند.
وی تأکید کرد: انتظار می رود به این سمت حرکت کنیم که تحقیقات و پژوهش در حوزه سلامت با سکانداری دانشگاه علوم پزشکی انجام شود و نباید جزیره ای عمل نشود و همواره بیان کردیم برای توسعه همکاری ها آنچه جهاد دانشگاهی در حد بضاعت خود دارد در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار می دهد.
وی با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی جهادهای دانشگاهی سراسر کشور و امکان برقراری ارتباط و همکاری بین آن ها بر لزوم استفاده از پتانسیل جهاد دانشگاهی در راستای حل مشکلات استان تأکید کرد.
وی اعتماد و نگاه ویژه مقام معظم رهبری به جهاد دانشگاهی را مورد توجه قرار داد و افزود: مقام معظم رهبری به جهاد دانشگاهی و فعالیت های این نهاد اعتماد دارند به دلیل اینکه از هیچ، همه چیز را ساختند و با اعتقاداتی که از اوایل انقلاب در ذهن جهادگران نهادینه شده کارهای محال را عملیاتی کردند و هر ساله جهاد دانشگاهی این افتخار را دارد که ایشان چند طرح فناورانه را به آنها محول کند.
حیدری ابراز کرد: در گذشته بعد از ۵۰ سال حجم علم و دانش افزوده می شد اما امروزه هر ۱۸ دقیقه حجم علم در دنیا دو برابر می شود لذا در این بازار پر رونق باید به این سمت حرکت کنیم که تولید علم را کاربردی کنیم.
وی با اشاره به اینکه علم و شبه علم متفاوت است، بیان کرد: علم دو مشخصه تجربه پذیری و آزمون پذیری دارد و هر آنچه غیر از این باشد شبه علم است که نباید خودمان را به آن مشغول کنیم به ویژه در حوزه پزشکی هر یافته ای باید محک علمی بخورد و در جامعه معضلی را مرتفع کند.
انتهای پیام
نظرات