• شنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1401091912408
  • خبرنگار : 50126

با هدف بهبود شرایط کشاورزی استان

سفر ۲ روزه اعضای کمیسیون کشاورزی به ایلام آغاز شد

سفر ۲ روزه  اعضای کمیسیون کشاورزی به ایلام آغاز شد

ایسنا/ایلام سفر ۲ روزه اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با هدف شناخت ظرفیت های کشاورزی استان و باتوجه به تدوین برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ برای بهبود شرایط کشاورزی استان آغاز شد.

"محمدجواد عسگری" رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در بدو سفر به ایلام در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، اظهار کرد: امروز اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس با هدف بازدید میدانی ، جمع‌بندی نقاط قوت ، ضعف و ظرفیت های کشاورزی به استان سفر کرده اند.

وی با بیان اینکه جمع بندی این نظارت ها و بازدیدهای میدانی در کمیسیون بررسی و برای تزریق اعتبارات و برنامه ریزی ها جمع بندی نهایی می‌شود، تصریح کرد:  باید فضایی در جامعه ایجاد شود که مردم خدمات رسانی مسوولان را به عینی و در سر سفره خود لمس و حس کنند.

بهزاد علیزاده ، نماینده مردم دهلران، دره‌شهر، آبدانان و بدره  در مجلس نیز اظهار کرد: سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با هدف شناخت ظرفیت های کشاورزی استان و باتوجه به تدوین برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ برای بهبود شرایط کشاورزی استان صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه کشاورزان استان ایلام در زیربخش های مختلف باتوجه به خشکسالی های شدید سال های اخیر و حذف ارز یارانه ای و در نتیجه قیمت فزآینده نهاده های دامی دچار مشکلات عدیده ای شده اند، تصریح کرد: اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس در ۲ روز سفر به ایلام ۱۲ شهرستان استان را مورد بازدید میدانی قرار می دهند تا از نزدیک مشکلات، مطالبات، نقاط ضعف و قوت زیربخش های کشاورزی را شناسایی و بررسی کنند.

حجت الاسلام والمسلمین "اله‌نور کریمی‌تبار" نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام نیز در این دیدار اظهارکرد: طرح سامانه گرمسیری از مهم ترین پروژه های حوزه کشاورزی استان است که تکمیل این سامانه نیازمند بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال است و  برخی منابع آبی در استان از مرز خارج می شود که در صورت بهره‌برداری و ایجاد سد بر روی این رودخانه ها، از هدررفت آب این منابع جلوگیری و استان از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در کشور و حتی منطقه تبدیل و اراضی دیم به آبی تبدیل می شود.

وی گفت: استان ایلام دارای ظرفیت های بسیاری است که مورد غفلت واقع شده که از جمله این پتانسیل ها وجود درختان وحشی بلوط و بنه است که در صورت سرمایه گذاری از این ظرفیت ها امکان درآمدزایی و اشتغال برای استان و فرآوری محصولات خام درختان جنگلی استان فراهم می‌شود و این سرمایه های طبیعی خدادادی به علت نبود برنامه های خاص و سرمایه گذار هدر می رود در حالیکه می تواند به یک منبع درآمد برای استان تبدیل شود.

امام جمعه ایلام  ادامه داد:  با توجه به اینکه ایلام بخصوص در شهرستان دهلران یکی از قطب های تولید کلزاست، بنابراین احداث کارخانه فرآوری روغن یک نیاز و ضرورت به شمار می رود که برای ایجاد این واحد تبدیلی و تکمیلی با سرمایه گذاران و هلدینگ ها رایزنی شود.

امام جمعه ایلام گفت: ۱۱ درصد جمعیت استان ایلام عشایر کوچرو به عنوان یک قشر تولیدکننده و کم هزینه هستند که عواملی نظیر خشکسالی های مکرر، قیمت نهاده های دامی بالا و  دیگر هزینه‌های جاری باعث ریزش جمعیت عشایر و دامداران و مهاجرت این قشر به حاشیه شهرها شده در حالی که باید از جمعیت مولد و تاثیرگذار حمایت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha