مجتبی احمدلو در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برنامه ارتقاء سلامت و بهداشت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد مددجویان تحت پوشش کمیته امداد، اظهارکرد: در نیمه دوم سال گذشته جلسهای با حضور مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد وزارت بهداشت برگزار و مقرر شد به صورت پایلوت در چهار استان خوزستان، مازندران، آذربایجان غربی و مرکزی مددجویان کمیته امداد برای غربالگری و بهرهمندی از خدمات بهداشت روانی، اجتماعی به مراکز جامع سلامت شهری و روستایی معرفی شوند و پس از غربالگری توسط مراقبین سلامت مراکز در صورت منفی بودن نتایج غربالگری، به کارشناس روانشناسی بابت شرکت در کلاسهای مهارتآموزی اعم از فرزندپروری، رفتار با نوجوانان، مهارتهای زندگی و... ارجاع شوند.
وی ادامه داد: اما در صورتی که نتایج غربالگری مددجویان مثبت باشد برای تحت درمان قرار گرفتن به روانشناس و پزشک مرکز جامع سلامت معرفی میشوند و در صورتی هم که پزشک مرکز جامع تشخیص به ارائه خدمات تخصصی بدهد، فرد به مراکز سراج ارجاع داده خواهد شد.
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد درخصوص مراکز سراج گفت: مراکز سراج مراکز سلامت روانی، اجتماعی جامعهنگر دارای واحد مددکاری، روانشناسی، پزشک عمومی و روانپزشکی است که در آن خدمات مذکور به صورت تخصصی ارائه میشود.
احمدلو در پاسخ به پرسشی درخصوص برنامه امداد و وزارت بهداشت برای تداوم این طرح نیز گفت: پس از اجرای موفق طرح پایلوت سلامت روان در چهار استان مذکور با هماهنگی دفتر سلامت روانی، اجتماعی وزارت بهداشت، توسط معاون بهداشت وزارتخانه، در شهریورماه امسال، طرح سلامت روان برای مددجویان امداد در سراسر کشور برای اجرا به دانشگاهها و توسط امداد به دفاتر امداد شهرستانها ابلاغ شد.
وی تاکید کرد: در این طرح مددجویان تحت پوشش طی هماهنگی انجام شده توسط دفاتر کمیته امداد به مراکز جامع سلامت برای بهرهمندی از خدمات سلامت روانی اجتماعی به صورت رایگان معرفی میشوند و در صورت نیاز و تشخیص مراکز سلامت و مراکز جامع سلامت از خدمات حمایتی در کنار خدمات مشاوره و درمانی بهرهمند خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات