• جمعه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404011506332
  • خبرنگار : 71263

کانادا مسیر فرار انرژی از آمریکای ترامپ را طراحی می‌کند

کانادا مسیر فرار انرژی از آمریکای ترامپ را طراحی می‌کند

رهبران دو حزب بزرگ سیاسی کانادا، در بحبوحه تهدیدات تعرفه ای و حاکمیتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، وعده توسعه و نوسازی زیرساخت‌های انرژی را برای کاهش وابستگی به ایالات متحده برای صادرات انرژی می‌دهند.

به گزارش ایسنا، مارک کارنی، نخست وزیر کانادا که جایگزین جاستین ترودو شد و حزب لیبرال را در آستانه انتخابات فدرال در ۲۸ آوریل رهبری می‌کند، می‌گوید الزامات سرمایه گذاری اصلی کانادا، شامل گسترش و مدرن سازی زیرساخت‌های انرژی است تا کمتر به تامین کنندگان خارجی و ایالات متحده به عنوان مشتری اصلی خود وابسته باشیم.

پی‌یر پولیور، رهبر حزب محافظه‌کار اصلی اپوزیسیون، هفته جاری، قول داد اگر محافظه‌کاران پس از حکومت ۱۰ ساله لیبرال به قدرت برسند، یک کریدور ملی انرژی «اول کانادا» ایجاد خواهد کرد تا سریعا زیرساخت‌هایی را که کانادا برای پایان دادن به وابستگی انرژی خود به آمریکا نیاز دارد، ایجاد کند و بتوانند در برابر ترامپ بایستند.

لیبرال‌ها که سال‌ها در زمان نخست‌وزیری ترودو، از محافظه‌کاران عقب‌تر بودند، اکنون در نظرسنجی‌ها از محافظه‌کاران جلو افتاده‌اند، زیرا مارک کارنی، توانایی بیشتری نسبت به پولیور در مقابله با تهدیدات رئیس‌جمهور آمریکا دارد. اگر پیشتازی شش امتیازی لیبرال‌ها تا روز انتخابات حفظ شود، کارنی می‌تواند اولین دولت اکثریت کانادا را در یک دهه آینده تشکیل دهد.

با این حال، پولیور در مورد نیاز کانادا به کاهش وابستگی کلی تجارت و صادرات انرژی به آمریکا، صریحتر از کارنی صحبت می‌کند. پولیور روز دوشنبه اعلام کرد که یک کریدور ملی انرژی «اول کانادا» برای تصویب سریع خطوط انتقال، راه‌آهن، خطوط لوله و سایر زیرساخت‌های حیاتی در سراسر کانادا در یک کریدور حمل‌ونقل از پیش تایید شده کاملا در داخل کانادا ایجاد می‌کند و با دور زدن آمریکا، منابع کانادایی را در داخل کانادا و به جهان منتقل می‌کند.

حزب محافظه‌کار اعلام کرد این کریدور، میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری جدید را در اقتصاد کانادا به ارمغان می‌آورد، چک های حقوقی قدرتمندی برای کارگران کانادا ایجاد می‌کند و استقلال اقتصادی ما را باز می‌گرداند.

طرح پولیور این است که همه سطوح دولت، تعهدات قانونی الزام آور برای تصویب پروژه‌ها را ارائه دهند که به سرگردانی بی پایان نظارتی برای سرمایه‌گذاران پایان می‌دهد.

پولیور گفت: در سال ۲۰۲۴، کانادا ۹۸ درصد نفت خام خود را به ایالات متحده صادر کرد. این امر ما را بیش از حد به آمریکایی‌ها وابسته می‌کند. اولین کریدور ملی انرژی کانادا، ما را از زیر بار آمریکا خارج خواهد کرد و به ما امکان می‌دهد زیرساخت‌های مورد نیاز برای فروش منابع طبیعی خود را به بازارهای جدید ایجاد کنیم، مشاغل و دلار را به خانه بیاوریم و مستقل و متکی به خود شویم تا از موضع قدرت در برابر ترامپ بایستیم.

تهدید تعرفه‌های آمریکا، زنگ خطری برای سیاست‌گذاران کانادایی بود که دولت‌های فدرال و استانی ممکن است طی دهه گذشته پروژه‌های خط لوله آلبرتا به ساحل را که می‌توانست صادرات نفت و گاز کانادا را متنوع کند، با عجله کنار گذاشته باشند. ماه گذشته، مدیران اجرایی برخی از بزرگترین شرکت‌های انرژی کانادا از احزاب سیاسی اصلی این کشور خواستند تا بحران انرژی کانادا و پروژه‌های کلیدی را در راستای «منافع ملی» اعلام کنند که اصلاحات، برنامه‌ریزی و ساخت خطوط لوله جدید نفت و گاز و پایانه‌های ال‌ان‌جی را تسریع می‌کند.

نامه سرگشاده ۱۴ مدیر عامل به نمایندگی از چهار شرکت بزرگ خط لوله و ۱۰ شرکت بزرگ نفت و گاز طبیعی، پنج گام کلیدی را برای ایجاد زیرساخت‌های انرژی جدید شامل ساده‌سازی مقررات، تعهد به ضرب‌الاجل‌های قطعی برای تصویب پروژه، رشد تولید، جذب سرمایه‌گذاری و تشویق فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک بومی را توصیه می‌کند.

پولیور روز سه‌شنبه متعهد شد که تمام توصیه‌های سیاستی بخش انرژی کانادا برای پایان دادن به وابستگی به بازار ایالات متحده و آزادسازی اقتصاد کانادا را رعایت کند. رهبر حزب محافظه‌کار کانادا، کارنی را به چالش کشید تا همین کار را انجام دهد. پولیور گفت: بخش انرژی کانادا، کارشناسان رشد انرژی، به ما گفته اند که چه کاری باید انجام دهیم. امروز، من متعهد هستم که به همه توصیه های فوری آنها عمل کنم.

بر اساس گزارش اویل پرایس، کارنی به نوبه خود هفته گذشته طرحی را برای تنوع بخشیدن به تجارت کانادا از طریق بهبود زیرساخت‌های تجاری اعلام کرد. یک دولت لیبرال به رهبری مارک کارنی، ۳.۵ میلیارد دلار آمریکا (پنج میلیارد دلار کانادا) به صندوق جدید کریدور تنوع تجاری تزریق خواهد کرد تا پروژه‌ها در بنادر، راه‌آهن، پایانه‌های داخلی، فرودگاه‌ها و بزرگراه‌ها را تسریع کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha