علی شکری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه برای جمعیت ۱۰ هزار نفری صالحآباد فقط یک کتابخانه در مرکز شهرستان با زیربنای ۳۲۰ متر مربع وجود دارد، خاطرنشان کرد: اکنون ۷۲۰ نفر معادل هشت درصد جمعیت شهرستان صالحآباد عضو این کتابخانه هستند.
وی تصریح کرد: متاسفانه محرومیت صالحآباد مانع از ایجاد کتابخانههای بیشتر در این شهرستان شده است؛ هر چند صالحآباد جزو معدود شهرهایی است که به اصطلاح تککتابخانه محسوب میشود اما جنتآباد، شهر مجاور صالحآباد هم نیاز مبرمی به کتابخانه دارد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان صالحآباد با بیان اینکه دنبال ایجاد کتابخانههای بیشتر در صالحآباد هستیم، گفت: علیرغم اینکه اعتبارات دولتی به ساخت کتابخانه تخصیص پیدا نمیکند و دهیاریها و بخشداریها باید ساختمانی را به این موضوع اختصاص دهند اما به دلیل محرومیتها هنوز نتوانستهاند مکانی را به نهاد کتابخانهها واگذار کنند.
وی عنوان کرد: اگرچه به رغم پیگیریهای متعدد، اعتباری برای کتابخانه سیار در نظر گرفته نشده اما با توجه به وجود ۹۴ روستا در صالحآباد و نداشتن هیچگونه کتابخانه ثابت و سیار روستایی، مقرر شده با همکاری سازمان برنامهریزی استان کتابخانهای در یکی از روستاهای این شهرستان احداث شود.
شکری با بیان اینکه برای ساخت کتابخانهای با متراژ ۲۸۰ متر به اعتباری بالغ بر ۱.۵ میلیارد تومان نیاز است، یکی از اهداف اصلی کتابخانهها را ترویج فرهنگ کتابخوانی عنوان کرد و گفت: برای ترویج این فرهنگ اقدامات زیادی انجام شده که از جمله آن میتوان به مسابقات کتابخوانی، نقاشی، قصهگویی، نشستهای کتابخوان با موضوعات مختلف و برگزاری کارگاههای آموزشی اشاره کرد.
وی همچنین تعامل با ادارات مختلف از جمله آموزش و پرورش را نیز از اقدامات مهم برای ترویج کتابخوانی دانست و اظهار کرد: یکی از جوامع هدف ما برای ترویج فرهنگ کتابخوانی کودکان هستند. از همین رو و برای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی اقدام به راهاندازی تورهای کتابخانهگردی نمودهایم.
شکری تعداد نسخ کتابهای موجود در تنها کتابخانه عمومی شهرستان را ۲۴ هزار و ۵٠٠ نسخه اعلام کرد و گفت: پارسال ۱۰۵۰ نسخه کتاب به کتابخانه شهرستان صالحآباد اهدا شده است. همچنین پارسال ۲ برابر نسبت به سال ۱۳۹۹ اعضاء کتابخانه کتاب به امانت گرفتهاند.
انتهای پیام
نظرات