• چهارشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401081812294
  • خبرنگار : 50037

ناحیه صنعتی نساجی غرب کشور در کبودراهنگ احداث می‌شود

ناحیه صنعتی نساجی غرب کشور در کبودراهنگ احداث می‌شود

ایسنا/همدان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از احداث ناحیه صنعتی مختص به نساجی غرب کشور در شهرستان کبودراهنگ خبر داد.

فتح الله توسلی  در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سفر وزیر صمت به شهرستان بهار و کبودراهنگ مصوب شد یک ناحیه صنعتی مختص به نساجی غرب کشور در محدوده کبودراهنگ احداث شود که بتوانیم زنجیره نساجی از جمله نخ‌ریسی، پارچه بافی ...  را با وجود خیاطان توانمند این منطقه در منطقه ایجاد کنیم .

وی گفت: در این رابطه در حال پیگیری اختصاص زمین  ۱۴۱ هکتاری برای ایجاد ناحیه صنعتی نساجی هستیم که در زمین مورد نظر پیش از  این توسط شرکت فولکس واگن با مشارکت ایران قرار بود کارخانه خودروسازی احداث شود اما طی ۳۰ و یا ۴۰ سال گذشته به دلایل مختلف هیچ اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است.

توسلی با بیان اینکه برای خلع یَد زمین فوق اقدام کرده‌ایم، تصریح کرد: ایجاد ناحیه صنعتی نساجی برای تکمیل زنجیره نساجی منطقه یکی از ضرورت‌ها بود و در این زنجیره چندین حلقه مفقوده وجود داشت که با این اقدام زنجیره نساجی  شهرستان و استان تکمیل خواهد شد و یک اقدام بزرگ برای استان همدان و شهرستان خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: وزیر صمت در سفر چند روز پیش خود دستور لازم را در  این رابطه داده‌اند که بتوانیم زنجیره نساجی غرب کشور را در آنجا ایجاد کنیم و قرار شد صنعت و معدن و شرکت شهرک‌ها پیگیر کار باشند.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در این طرح  قرار است که تمام نیازهای حوزه نساجی و پوشاک منطقه از این طریق با توجه به وجود کارخانه رنگ الوان ثابت و در کنار آن وجود خیاطان و کارگاه‌های خیاطی و ماشین‌آلات و چرخ خیاطی‌ها تأمین شود.

وی با بیان اینکه در این زنجیره چندین حلقه مفقوده وجود داشت، افزود: به دنبال تکمیل این زنجیره هستیم و  اگر این کار به عنوان یک طرح در شهرستان انجام شود تکمیل این زنجیره کار بزرگی برای استان و شهرستان خواهد بود.

توسلی در ادامه  با اشاره به دستاوردهای سفر  وزیر صمت به شهرستان کبودراهنگ و بهار در چهاردهم آبان ماه، ادامه داد: این سفر دستاوردها و ره‌آوردهای ارزنده و چشمگیری برای این دو شهرستان به همراه داشت که به‌طور قطع تحقق این مصوبات اتفاقات خوبی را برای این دو شهرستان به ارمغان خواهد آورد.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای همه مشکلات حوزه صنعت و معدن  این دو شهرستان در وزارتخانه جلسات متعددی برگزار شده بود  و در یکساله گذشته با مدیران کل و معاونین مربوطه ده‌ها جلسه برگزار کردیم و معاون وزیر یکبار و مدیران کل ذی‌ربط آنان از جمله مدیرکل معدن و مدیر کل صنایع و  مدیر کل نساجی دو بار به منطقه آمده و مسائل را بررسی کردند و در تهران چندین جلسه برگزار کردیم و در نهایت این امر منجر به سفر وزیر  صمت به حوزه بهار و کبودراهنگ شد.

توسلی  با اشاره به ناحیه صنعتی شیرین سو و اورقین کبودراهنگ،گفت: در بحث ناحیه صنعتی شیرین‌سو در  این ناحیه صنعتی از سال ۸۸  تاکنون هیچ کاری انجام  نشده بود و تلی از  خاک بود که  از سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده  از زیر ساخت ۵۰ هکتاری این ناحیه حدود ۲۰ هکتار آماده سازی  شد.

تامین آب و برق ناحیه صنعتی شیرین‌سو تا پایان سال‌جاری

وی با بیان اینکه برای آماده سازی زیرساخت‌های اولیه  ۲۰ هکتار از ناحیه صنعتی شیرین‌سو اعتباری افزون‌بر  ۱۰تا ۱۲  میلیارد تومان هزینه شده است،افزود: در  سفر وزیر صمت  مقرر شد تا ظرف یک ماه آینده برق آن و  تا پایان سال بحث آب آن به عنوان نیازهای اولیه این ناحیه تأمین شود ضمن اینکه در سفر رئیس جمهور به استان همدان نیز  اعتباری افزون‌بر ۶۰  میلیارد تومان برای ایجاد یک پست برق برای این شهرک مصوب شده بود.

توسلی در ادامه با اشاره به ناحیه صنعتی اورقین کبودراهنگ نیز گفت: ناحیه صنعتی اورقین نیز از سالها پیش بخشی از زیرساخت‌های آن آماده شده بود و  برخی شرکت‌ها در این ناحیه صنعتی زمین دریافت کرده بودند اما کاری انجام نداده بودند که در این سفر مصوب شد زیر ساخت این ناحیه صنعتی تکمیل و شرکت‌هایی که از سال ۹۹ به قبل مجوز گرفته‌اند و  هنوز کار  خود را  در آنجا شروع نکرده‌اند  مجوز آنان باطل شود و زمین  آنان به افراد  دیگر واگذار شود.

اختصاص ۸ میلیارد اعتبار به ناحیه صنعتی شیرین‌سو و اورقین

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی  از اختصاص ۸ میلیارد اعتبار در سفر  چندی پیش وزیر صمت به  دو ناحیه صنعتی شیرین‌سو و اورقین خبر داد و گفت: به علاوه اعتباراتی که وزیر صمت تخصیص می‌دهد برای ناحیه صنعتی اورقین اعتباراتی  هزینه شده که  آسفالت و مابقی کارهای آن انجام شود.

توسلی  در ادامه خاطرنشان کرد: در بحث کبودراهنگ روستای کردآباد، ویان و روستاهای اطراف ظرفیت بالایی در حوزه نساجی دارند و چندین هزار خیاط کارگاه کوچک در این روستاها هستند و در این روستاها خوشه صنعتی ایجاد شده است.

وی گفت: یک سال گذشته تلاش کردیم برای این کارگاه‌ها شناسنامه تهیه کنیم و وزارت صنعت و معدن را مکلف کردیم برای تک‌تک این کارگاه‌ها شناسنامه کارگاهی تهیه کند تا این کارگاه‌ها  شناسایی شوند و مشخص شود چند خیاط با چه مشخصات و تجارب و سواد وجود دارد؟ و آیا این کارگاه‌ها اجاره‌ای هستند یا خیر؟ و به  تمام خصوصیاتی که می‌توان برای برنامه‌ریزی استفاده کرد در این برنامه مورد توجه قرار گرفت .

توسلی اظهارکرد: در یک سال گذشته اداره کل صنعت‌و معدن استان این کارها را هر چند به طور ناقص انجام داد ضمن اینکه  در این رابطه دو جلسه مدیرکل نساجی برای بررسی به منطقه آمدند و دو جلسه هم در تهران با مدیرکل نساجی و معاون مربوطه جلسه برگزار کردیم و در سفر  وزیر مقرر شد که این اتفاقات در حوزه نساجی منطقه بیفتد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت بالای دو شهرستان بهار و کبودراهنگ و روستاهای دستجرد ،کردآباد، زاغه، لتگاه، ویان و روستاهای اطراف این دو شهرستان  در زمینه خیاطی و نساجی، تصریح کرد: در سفر وزیر صمت ۱۰ هکتار زمین در روستای ویان برای ایجاد ناحیه صنعتی مصوب و کلنگ‌زنی شد .

توسلی  با بیان اینکه زیرساخت این ناحیه صنعتی آماده است، خاطرنشان کرد: این ناحیه صنعتی باید تا پایان سال آماده‌سازی و تحویل متقاضیان داده شود ضمن اینکه امکان توسعه این ناحیه تا ۲۰  هکتار وجود خواهد داشت.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با ایجاد این ناحیه صنعتی، کارگاه‌های کوچکی در آنجا احداث می‌شود و کسانی که فاقد کارگاه و جا باشند و علاقه‌مند هستند، در آن ناحیه صنعتی مستقر و  از کارگاه‌های کوچک ساخته شده تحویل متقاضیان داده خواهد شد.

توسلی اظهار کرد: در شهرستان بهار علاوه بر کارهایی که  در سفر وزیر صمت برای ساماندهی خیاطان روستاهای  لتگاه و  دستجرد انجام شد در سفر قبلی معاون وزیر صمت این معاون از روستاهای لتگاه ، دستجرد ،زاغه بازدید داشت و در این سفر وی مصوب و مقرر شد  یک خوشه صنعتی در اطراف لتگاه و دستجرد با انجام مطالعات لازم  ایجاد و این خوشه صنعتی در سال آینده  در این مکان راه‌اندازی شود.

ناحیه صنعتی شوریجات و ترشیجات در مهاجران احداث می‌شود

وی همچنین با اشاره به شهر مهاجران نیز گفت: در سفر وزیر صمت برای این شهر نیز مصوب شد که یک ناحیه صنعتی شوریجات و ترشیجات در این شهر ایجاد شود.

وی درباره شهرک صنعتی لالجین هم گفت: با توجه به اینکه شهرک صنعتی لالجین تکمیل شده، سال گذشته در سفر رئیس شرکت شهرک‌های کشور به لالجین  مقرر شد ۴۰ هکتار زمین در لالجین قطعه‌بندی، آماده و در اختیار متقاضیان قرار بگیرد که  این کار در حال انجام است و در سفر وزیر صمت بر تسریع روند آن تأکید شد.

توسلی یادآورشد: علاوه بر آن مقرر شد از زمین‌های دانشگاه بوعلی در لالجین نیز بخشی از این زمین‌ها طی مذاکره وزارت علوم و صمت با یکدیگر  به ناحیه صنعتی تحویل داده شود و بخشی از کارگاه‌هایی که در لالجین برای مردم دارای مزاحمت هستند به غیر از کارگاه‌های سفال در این ناحیه متمرکز و سوق داده شوند.

مطالعه احداث ناحیه صنعتی برای ساماندهی حوزه کامیون و تریلرهای صالح آباد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ظرفیت  شهر صالح آباد در زمینه تریلر و کامیون، افزود: در سفر وزیر صمت مقرر شد مطالعات احداث ناحیه صنعتی برای ساماندهی حوزه کامیون و تریلرهای صالح آباد توسط وزارت صمت پیگیری و دستگاه‌های مرتبط نیز همکاری داشته باشند.

توسلی در رابطه با ره‌آورد سفر وزیر صمت برای  گُل‌‍تپه هم گفت: گل‌تپه با وجود وسیع‌ترین و محروم‌ترین منطقه کبودراهنگ هیچ ناحیه صنعتی و کشاورزی ندارد که در سفر وزیر صمت مصوب شد با همکاری بین دستگاهی وزارت صمت و جهاد کشاورزی یک ناحیه صنعتی و یا ناحیه کشاورزی در این منطقه احداث و مردم این منطقه نیز از خدمات حوزه صنعت و معدن و کشاورزی منتفع شوند.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ یادآورشد: سال گذشته معاون وزیر صمت و معاون وزیر جهاد کشاورزی به کبودراهنگ سفر داشتند و در سفر آنان مصوب شد که یک ناحیه کشاورزی و دامداری در منطقه خالقوردی به دلیل دسترسی به آب احداث شود که در این رابطه مطالعاتی نیز انجام گرفت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به  بحث معادن نیز گفت: معادن بسیاری در منطقه بهار و کبودراهنگ داریم که اکثریت این معادن  معدن سنگ آهن هستند  و معدن باباعلی شهرستان بهار دارای تولید  آهن با خلوص ۶۰ تا ۷۰ درصد  است .

توسلی تصریح کرد: در سفر وزیر صمت از ایشان درخواست کردیم که به جای خام فروشی و خروج سنگ و  آهن معادن شهرستان از منطقه نسبت به ایجاد صنایع وابسته و زنجیره مرتبط با این حوزه اقدام شود.

وی  در ادامه با بیان اینکه بر اساس قانون تبصره ۶  ماده ۱۴ معادن که تصریح شده  ۱۵ درصدی که معادن و بهره‌برداران معدن به حساب دولت واریز می‌کنند باید به حساب خزانه برگردد  و خزانه آن اعتبار را به همان منطقه تخصیص بدهد،گفت: در  سفر وزیر  صمت همچنین درخواست کردیم که ۱۵ درصد حقوق دولتی که  به خزانه واریز می‌شود  به منطقه تخصیص یابد.

توسلی با اشاره به اینکه متأسفانه سال گذشته این امر محقق نشد،افزود: در سفر وزیر صمت قرار شد وزارت صمت به‌طور جدی با مجموعه خزانه و سازمان برنامه و بودجه این‌ موضوع را پیگیری کنند و این مبالغ به منطقه بازگردد و در منطقه هزینه شود و اگر این اتفاق بیفتد رقم بسیار قابل توجهی بوده که مناطق این دو شهرستان را متحول خواهد کرد ضمن اینکه با جدیت پیگیر این موضوع هستیم.

وی یاد آور شد: در حوزه معادن صرف آسیب زدن به منابع طبیعی و محیط زیست نباشد بلکه باید از معادن به درستی و حرفه ای استفاده شود و هر جا که آسیبی می‌زنند موظف و مکلف به جبران هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha