مسلم حسنآبادی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سیاستگذاری قیمتها در کاشت یک محصول نقش اساسی دارد، اظهارکرد: قیمت از پیش تعیین شده محصولی مانند چغندرقند برای سال آینده با افزایش بیش از ۳۰ درصدی همراه شده که موجب تشویق دو چندان کشاورزان به کشت این محصول پرآببر برای سال آینده خواهد شد.
وی افزود: قیمت چغندرقند بهاره عیار ۱۶، از ۳۹۳۰ تومان برای سال آتی به ۵۱۵۰ هزار تومان قیمتگذاری شده و بیش از ۳۰ درصد افزایش قیمت دارد، این در حالیست که بر اساس مصوبه قیمت خرید تضمینی محصول استراتژیک چون گندم با ۱۷ درصد افزایش برای سال آینده در ازای هر کیلوگرم، ۲۰۵ هزار ریال معادل با ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
حسنآبادی با بیان اینکه افزایش ۳۰ درصدی نرخ مصوب از پیش تعیین شده سال آینده خرید تضمینی چغندرقند بهطور قطع یکی از چالش و نگرانیها در افزایش دو چندان سطح زیرکشت این محصول در دشت اسدآباد خواهد بود، یادآور شد: برای سال آینده سیاستگذاری قیمتگذاری محصولات پرآببر از جمله چغندرقند باید به شکلی شود که کشت این محصولات چندان مورد استقبال کشاورزان قرار نگرفته و به کشت این محصولات برای سال آینده ترغیب نشوند.
وی بیان کرد: نکته جالب این است که کشت این نوع محصول پرآببر برای بهرهبرداران دارای تشویقی است و برای سال آینده به ازای هر کیلوگرم چغندر قند بهاره و پاییزه دو کیلوگرم قند و یا شکر به نرخ ۵۰ هزار ریال و ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک به نرخ ۱۷ هزار ریال به عنوان تشویقی تحویل بهرهبردار داده میشود.
حسن آبادی افزود: بهطور قطع با چنین مشوقهایی بهرهبرداران به سمت کشت محصول پر آببر چغندرقند خواهند رفت و افزایش سطح زیرکشت این محصول تأثیر بسیاری در استحصال آب از چاههای دشت ممنوعه بحرانی اسدآباد خواهد داشت. یکی از جمله دلایل مصرف بیش از اندازه آب در بخش کشاورزی در دشت اسدآباد سیاستگذاریهایی بوده که منتج به این مسیر شده است.
به گزارش ایسنا، تعهد امسال شهرستان اسدآباد در زمینه چغندرقند ۲۰۰۰ هکتار شامل ۱۸۰۰هکتار با کارخانه قند همدان و ۲۰۰ هکتار با کارخانه قند قزوین بود که کشاورزان اسدآبادی خارج از این تعهد اقدام به کشت ۲۳۰۰ هکتار چغندر با تولید ۲۵۰ تُن محصول کردند.
انتهای پیام
نظرات