امیر مسعود مجیدی یکشنبه ۷ بهمن در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: دو واحد کارخانه تولید آرد کامل در شهرستانهای تویسرکان و نهاوند مجوز تولید آرد کامل خود را از اداره کل استاندارد اخذ کردهاند که این دو واحد کارخانه میتوانند از این پس در استان همدان تولید آرد کامل داشته باشند و فعالیت خود را به عنوان نخستین واحدهای تولید کننده آرد کامل استان همدان آغاز کنند.
وی افزود: آرد کامل دارای خواص مفیدی برای مصرفکننده بوده که در همین رابطه توصیه ما به شهروندان و مردم این است که بیشتر از آرد کامل در سبد غذایی خود استفاده کنند.
مجیدی ادامه داد: طبق استاندارد ملی شماره ۱۰۳ آرد گندم بر اساس درصد سبوسگیری و درصد سبوسی که در آرد وجود دارد به انواع مختلف آرد نول، آرد بربری، آرد تافتون، آرد لواش، آرد سنگک و آرد نان کامل تقسیم میشود.
وی با تأکید بر اینکه هر چقدر که مقدار سبوسگیری آرد کمتر باشد آرد مقداری تیرهتر میشود و خواص مغذی، معدنی و خواص بیشتری برای خواهد داشت، خاطرنشان کرد: برای همین از شهروندان درخواست داریم از نان کامل و از نانهایی که از آرد کامل استفاده میشود مصرف کنند.
مدیرکل استاندارد استان همدان تصریح کرد: خوشبختانه در چند وقت اخیر برخی از نانواییهای سطح استان همدان مجوز پخت نان با آرد کامل خود را اخذ کردهاند که این امر گام مثبتی برای ترغیب مردم به مصرف نان کامل خواهد بود.
مجیدی افزود: بعد از آرد کامل بهترین نان که از نظر ما خواص مفیدی برای بدن دارد به ترتیب آرد سنگک، سپس آرد تافتون، لواش، آرد بربری و آرد نول و آردهای شیرینیپزی هستند که البته آرد نان کامل، آرد سنگک، بربری، لواش و تافتون چهار نوع آردی است که در خبازی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه اخیراً کارخانه آرد تویسرکان و کارحانه آرد شهرستان نهاوند موفق به اخذ مجوز تولید آرد کامل خود از اداره استاندارد شدند و استاندارد لازم و مجوزهای خود را برای تولید آرد کامل گرفتند و از نظر ما این دو کارخانه میتوانند آرد کامل تولید کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه قبل از این استان همدان کارخانه آرد نداشت و کارخانجات آرد همدان مجوز تولید آرد کامل را نداشتند آرد کامل استان همدان از خارج از استان تامین میشد.
مجیدی ادامه داد: خوشبختانه با پیگیریها و نمونه برداریهای انجام شده، انطباق محصولات این دو کارخانه با استاندارد ملی تایید شد و مجوزهای این دو کارخانه برای تولید آرد کامل صادر شده و این دو کارخانه در حال تولید آرد کامل هستند.
مدیرکل استاندارد استان همدان از فعالیت ۹ کارخانه تولید آرد در استان همدان خبر داد و افزود: با توجه به اینکه تقاضا برای نان کامل افزایش داشته است احتمال اینکه سایر کارخانجات هم متقاضی تولید آرد کامل شوند در استان همدان بسیار خواهد بود.
مجیدی یادآور شد: اگر مردم از نان کامل و از نانهایی که با آرد کامل تولید میشود استقبال کنند بهطور قطع متقاضی برای تولید آرد کامل توسط کارخانجات آرد استان همدان بیشتر شده و آنان نیز برای تولید آرد کامل و پیگیری برای اخذ مجوز تولید آرد نان کامل ترغیب و تشویق میشوند و در نتیجه تعداد کارخانجات تولید آرد کامل سطح استان همدان افزایش پیدا خواهد کرد.
وی گفت: اداره کل استاندارد استان همدان این آمادگی را دارد برای موارد متقاضی تولید آرد کامل کارخانجات آرد، نمونهبرداریها و آزمایشها و در نهایت صدور مجوز برای آنان را انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات